Рубрики Новости

В додатку «Дія» можна буде авторизуватися за допомогою смартфона з NFC та ID-картки

Опубликовал
Сергій Кулеш

Сервіс «Дія» запроваджує безконтактну технологію NFC для авторизації, завдяки чому можна буде прикласти ID-картку до смартфона та авторизуватися у додатку без BankID НБУ. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram.

«Всі вже давно звикли оплачувати покупки онлайн, піднісши телефон до терміналу. Це дозволяє зробити технологія NFC, яка скоро буде доступна в Дії. Мільйони людей вже більше року користуються документами в смартфоні і отримують послуги за пару кліків в додатку Дія. Зручно і швидко.

Що зміниться з новою технологією? Тепер ви зможете стати користувачем Дії, якщо у вас є ID-паспорт, але ваш банк не підключений до системи BankID НБУ. Скоро стартує бета-тест NFC-авторизації і технології PhotoID в додатку. Це буде додатковий спосіб авторизації» — зазначив Михайло Федоров.

Приклавши ID-паспорт до «Дія», можна авторизуватися в пару кліків, поки додаток розпізнає номер документа. Ця технологія розширює цифрові можливості українців для реєстрації в Дія.

«Круте рішення для тих, кому 14 років, хто не є клієнтом банку, підключеного до системи BankID НБУ, або взагалі не має рахунку в банку. Кожен зможе авторизуватися за допомогою NFC-чіпа, якщо у нього є ID-паспорт» — повідомив міністр цифрової трансформації.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Також за допомогою технології PhotoID можна буде підтвердити особистість замість переавторізаціі. PhotoID буде досить, щоб продовжувати користуватися «Дія» без необхідності знову авторизуватися і заново додавати цифрові документи.

Нова функція спочатку буде доступною для бета-тестувальників, деталі вони отримають в листі на пошті.

Джерело: Михайло Федоров

Disqus Comments Loading...