Рубрики Новости

В Україні відкривають 5G Lab — демоцентр 5G на базі UNIT.City

Опубликовал
Володимир Скрипін

У четвер, 28 жовтня, відбудеться відкриття 5G Lab — тестової демозони технології 5G на базі технологічного парку UNIT.City. Це спільний проєкт Мінцифри, Vodafone Україна, Huawei Ukraine та UNIT.City.

Ми писали про проєкт на початку місяця, коли український телеком-регулятор НКРЗІ дозволив Vodafone Україна та Huawei створення лабораторії. У Мінцифрі повідомляють, що після відкриття лабораторія буде доступна цілодобово за попереднім записом як резидентам технопарку, так і усім охочим. Також зазначається, що під час офіційного заходу з нагоди відкриття 5G Lab компанії GlobalLogic та Sensorama продемонструють переваги 5G на прикладі власних розробок.

5G Lab буде не першою такою лабораторією. У червні Ericsson запустив перший в Україні 5G-демоцентр. Водночас Кабмін влітку відтермінував запуск 5G в Україні до липня 2022 року. І поки Держспецзв’язку вивчає питання встановлення справедливої ренти законотворці готуються до створення нового телеком-регулятора за пів мільярда гривень на заміну НКРЗІ.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу
Disqus Comments Loading...