Новости Новости 25.10.2021 в 16:04 comment views icon

В Україні відкривають 5G Lab — демоцентр 5G на базі UNIT.City

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

У четвер, 28 жовтня, відбудеться відкриття 5G Lab — тестової демозони технології 5G на базі технологічного парку UNIT.City. Це спільний проєкт Мінцифри, Vodafone Україна, Huawei Ukraine та UNIT.City.

Ми писали про проєкт на початку місяця, коли український телеком-регулятор НКРЗІ дозволив Vodafone Україна та Huawei створення лабораторії. У Мінцифрі повідомляють, що після відкриття лабораторія буде доступна цілодобово за попереднім записом як резидентам технопарку, так і усім охочим. Також зазначається, що під час офіційного заходу з нагоди відкриття 5G Lab компанії GlobalLogic та Sensorama продемонструють переваги 5G на прикладі власних розробок.

5G Lab буде не першою такою лабораторією. У червні Ericsson запустив перший в Україні 5G-демоцентр. Водночас Кабмін влітку відтермінував запуск 5G в Україні до липня 2022 року. І поки Держспецзв’язку вивчає питання встановлення справедливої ренти законотворці готуються до створення нового телеком-регулятора за пів мільярда гривень на заміну НКРЗІ.

В Україні з’явиться новий регулятор, який відповідатиме за якість інтернету та мобільного зв’язку (замість НКРЗІ)

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: