Рубрики Новости

Віталій Кличко показав, як в Києві будують ще один пішохідний міст — цього разу «хвилеподібний» на острів Оболонський [відео]

Опубликовал
Сергій Кулеш

Напевне, Віталій Кличко хоче запам’ятатися киянам як «мер-мостобудівник». Після скляного пішохідного мосту між Аркою дружби народів та Володимирською гіркою (та перед Подільсько-Воскресенським мостом) мер Києва розпочав ще один проект — «хвилеподібний» пішохідний міст на острів Оболонський.

«У столиці триває будівництво ще одного цікавого і гарного об’єкту – пішохідного мосту з Оболонської набережної (в районі гольф-центру) на острів Оболонський. Там вже спорудили фундамент опори на набережній. А саму опору підготували до монтажу. Тривають роботи і зі спорудження однієї із опор в протоці. Наступними в черзі на будівництво – ще одна опора в водоймі та опора на острові», – зазначив Віталій Кличко у дописі до відео.

Він нагадав, що конструкція мосту спиратиметься на 4 опори, дві з яких будуть розташовані в протоці. Ширина пішохідного об’єкту буде 4 метри. Довжина – 164 метри. Міст матиме дуже цікавий архітектурний вигляд, підсвічуватиметься у вечірній і нічний час та буде комфортним для пересування маломобільних груп населення.

Розробники проекту запевняють, що пішохідний міст не заважатиме проходу маломірних суден до затоки Оболонь.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

«На мосту та прилеглій території облаштуємо відеоспостереження задля безпеки киян та гостей столиці. Здійснимо також благоустрій на острові. З мінімальним втручанням в природній ландшафт. Облаштуємо там і зону для купання. Щоб у киян було більше комфортних місць для відпочинку», – додав Віталій Кличко.

Також важливо, що новий міст столиця зводить за кошти меценатів.

Джерело: КМДА

Disqus Comments Loading...