Рубрики Новости

З моменту виходу з обігу паперових талонів електронними квитками в Києві скористалися 72 млн разів — 52 млн в метро та 20 млн у наземному транспорті (+250%)

Опубликовал
Сергій Кулеш

Вже третій місяць, як столичний муніципальний транспорт повністю перейшов з паперових на електронні квитки. Як повідомив Департамент інформаційно-комунікаційних технологій, з моменту введення е-квитка у міському транспорті, ним скористались майже 72 мільйони раз.

З них 52 млн в метро та 20 млн у наземному транспорті. Загальна кількість валідацій е-квитків за безпаперовий період 2021 року (порівняно з минулим) виросла на 250%.

У середньому 70% поїздок оплачують транспортною картою і 30% QR-квитком відповідно. Третину усіх QR-квитків було придбано через застосунок «Київ Цифровий».

Для того, щоб скористатись QR-квитком, потрібно провалідувати його при посадці в транспорт — для цього потрібно зчитати QR-код з квитка валідатором.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Поповнити транспортну картку або придбати разовий QR-квиток можна:

  • у мобільному застосунку Київ Цифровий
  • в терміналах Київ Цифровий на станціях метрополітену та лініях швидкісного трамвая
  • в касах метрополітену та боксах самообслуговування
  • на порталі EasyPay

Ознайомитись з усіма точками поповнення та придбання транспортної картки чи QR-квитків можна за наступним посиланням.

Нагадаємо, що 14 липня 2021 року столиця здійснила повний перехід на електронні квитки в громадському транспорті.

Джерело: КМДА

Disqus Comments Loading...