Рубрики Новости

За тиждень від запуску послуги більше 1000 українців зареєстрували ФОП автоматично через «Дію»

Опубликовал
Сергій Кулеш

Уже понад тисяча українців зареєстрували ФОП автоматично на порталі Дія. За словами Мінцифри, це найшвидша реєстрація бізнесу у світі — процес відбувається без держреєстратора і займає менше 2 секунд. Цю послугу презентували Мінцифри спільно з Мін’юстом 17 травня під час Diia Summit 2.0.

“Сьогодні був зареєстрований 1000-й ФОП автоматично, без участі реєстратора. Менше, ніж за 7 діб. Автоматичну реєстрацію ФОП ми запустили минулого понеділка. У нашій стратегії побудови цифрової держави — максимальна кількість послуг повинні надаватися без участі людського фактора”, — написав Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму телеграмі.

Реєстрація бізнесу, зокрема ФОП, одна з наймасовіших послуг, якою користуються українці на порталі Дія. Відкриття ФОП онлайн стало найпопулярнішою послугою з моменту запуску порталу Дія минулого року. Подати заяву можна за 10-15 хвилин.

Щоб зареєструвати ФОП на порталі Дія слід подати заяву. Більшість необхідних полів підтягнуться автоматично. Заява автоматично надходить у реєстр фізосіб-підприємців. Далі йде 10 хвилин на заповнення заяви і декілька секунд на обробку.

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс

За статистикою, раніше державний реєстратор витрачав 21 хвилину в середньому на обробку заяви. У 2020 році було відкрито 247 634 ФОП, а відповідно витрачено 5 мільйонів 200 тисяч 313 хвилин (а це — 43 роки). Саме така річна ефективність послуги автоматичної реєстрації ФОП.

В Мінцифри зазначили, що проєкт було реалізовано за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва й реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge.

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України

Disqus Comments Loading...