Рубрики Новости

Зеленський підписав указ про створення президентського університету із кібербезпеки

Опубликовал
Володимир Скрипін

Про підписання указу щодо створення в Україні президентського університету інформаційної та кібербезпеки Зеленський заявив під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука».

 «В Україні буде створено президентський університет – це заклад вищої освіти, який готуватиме людей майбутнього, збере найкращих викладачів і навчатиме фахівців, котрі зможуть вирішувати важливі державні завдання для захисту нашої держави, для викликів майбутнього. Він готуватиме фахівців із кібербезпеки, фахівців штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічних, енергетичних і біотехнологій».

цитата з виступу Зеленського на всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука» 31 травня

Як повідомляється, учні зможуть отримати наукові ступені бакалавра, магістра і доктора філософії. Навчання у закладі буде безоплатним, але випускникам доведеться працювати на державу. Також під час виступу було згадано щодо планів залучити до участі в програмі навчання іноземних експертів.

Міністр освіти і науки Сергей Шкарлет повідомив, що університет займатиме ділянку площею 16 гектарів на ВДНГ. Загальна площа забудови складатиме 25,8 тисячі квадратних метрів.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Концепцією передбачено будівництво 11 кампусів, серед яких п’ять профільних наукових кампусів, адміністративний корпус, апарт-готель для студентів, апарт-готель для педагогів, лікарня, дипломатична служба і корпус з офісами іноземних компаній. План мають остаточно затвердити до липня цього року.

Будівництво університету мають закінчити до вересня 2023 року, а навчання має розпочатися з 1 жовтня 2023 року. Реалізація всього проєкту, разом із документацією, новим будівництвом й обладнанням, оцінюється в 7,2 мільярда гривень.

На початку місяця свою роботу розпочав новітній Кіберцентр UA30, який захищатиме державу та громадян від кібератак.

Disqus Comments Loading...