Рубрики Новости

Зеленський зустрівся з гендиректором Apple Тімом Куком — локалізація продуктів (Siri!), дата-центр iCloud та проєкт перепису населення

Опубликовал
Володимир Скрипін

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до США зустрівся з генеральним директором Apple Тімом Куком у штаб-квартирі Apple Park в Купертіно. Також у зустрічі взяли участь віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та його заступник Олександр Борняков.

У червні Apple (нарешті!) відкрила в Україні офіційне представництво, яке взяло на себе імпорт техніки та опіку офіційними реселлерами. Також Apple активно взялась за українську локалізацію продуктів — ще до відкриття київського офісу компанія запустила україномовну версію сайту. Наприкінці липня на Apple Watch в Україні запрацювала функція ЕКГ та сповіщення про аритмію. Крім того, ось-ось мають увімкнути eSIM на Apple Watch, а зараз готується до запуску української версії Siri.

В офісі президента повідомили, що Володимир Зеленський розповів Тіму Куку про досягнення нашої держави в ІТ-сфері та висловив зацікавленість у подальшому розширенні присутності Apple в Україні, зокрема завдяки командам онлайн-підтримки, модераторів Apple Music та AppStore, а також сервісу обслуговування пристроїв.

Глава держави та його команда презентували генеральному директору Apple проєкт «Дія City». Також Тім Кук та Михайло Федоров обговорили розвиток сфери цифрових документів — Apple наразі готується до запуску функції, яка дозволить перенести паспорт та посвідчення водія у застосунок Wallet. Очільник Мінцифри поділився українським досвідом впровадження перших у світі цифрових паспортів та продемонстрував CEO Apple застосунок Дія, який йому дуже сподобався, повідомляють у Мінцифрі.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Локалізація продуктів (запуск української версії Siri), дата-центр iCloud та проєкт перепису населення

В рамках зустрічі обговорили роботу над спільними проєктами:

  • українізація персонального помічника Siri
  • запуск сервісу ЕКГ для Apple Watch (насправді він запрацював ще наприкінці липня)
  • проведення перепису населення з використанням інноваційних підходів та залучення діджитал-інструментів — йшлося про проєкт перепису населення, який компанія Apple успішно втілила в США, і можливість співпраці при реалізації аналогічного завдання в Україні.
  • створення української музичної редакторської команди для оптимізації рекомендацій на головній сторінці Apple Music
  • співпраця у сфері розвитку цифрових навичок і комп’ютеризації шкіл
  • можливість будівництва компанією Apple дата-центру для сервісів iCloud в Україні, за прикладом центру, який було споруджено в Данії

Щодо створення української музичної редакторської команди для оптимізації рекомендацій на головній сторінці Apple Music. За підтримки Мінцифри на зустрічі передали спільний лист-звернення до компанії Apple від представників українських виконавців та музичних організацій. Це рішення активно підтримують представники української музичної індустрії, зокрема, Фонд розвитку української музики, лейбли Mozgi Group, LTD Supersymetria, а також Океан Ельзи, Onuka, Pianoboy, Go-A, Христина Соловій, Саша Чемеров, Без Обмежень, Антитіла, Друга ріка, Вова зі Львова та інші популярні виконавці. Проте, як і у випадку з Google, Apple не брала на себе ніяких зобов’язань щодо втілення жодної з ініціатив.

Disqus Comments Loading...