Новости Новости 03.09.2021 в 10:03 comment views icon

Зеленський зустрівся з гендиректором Apple Тімом Куком — локалізація продуктів (Siri!), дата-центр iCloud та проєкт перепису населення

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до США зустрівся з генеральним директором Apple Тімом Куком у штаб-квартирі Apple Park в Купертіно. Також у зустрічі взяли участь віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та його заступник Олександр Борняков.

У червні Apple (нарешті!) відкрила в Україні офіційне представництво, яке взяло на себе імпорт техніки та опіку офіційними реселлерами. Також Apple активно взялась за українську локалізацію продуктів — ще до відкриття київського офісу компанія запустила україномовну версію сайту. Наприкінці липня на Apple Watch в Україні запрацювала функція ЕКГ та сповіщення про аритмію. Крім того, ось-ось мають увімкнути eSIM на Apple Watch, а зараз готується до запуску української версії Siri.

В офісі президента повідомили, що Володимир Зеленський розповів Тіму Куку про досягнення нашої держави в ІТ-сфері та висловив зацікавленість у подальшому розширенні присутності Apple в Україні, зокрема завдяки командам онлайн-підтримки, модераторів Apple Music та AppStore, а також сервісу обслуговування пристроїв.

Зеленський зустрівся з гендиректором Apple Тімом Куком — локалізація продуктів (Siri!), дата-центр iCloud та проєкт перепису населення

Глава держави та його команда презентували генеральному директору Apple проєкт «Дія City». Також Тім Кук та Михайло Федоров обговорили розвиток сфери цифрових документів — Apple наразі готується до запуску функції, яка дозволить перенести паспорт та посвідчення водія у застосунок Wallet. Очільник Мінцифри поділився українським досвідом впровадження перших у світі цифрових паспортів та продемонстрував CEO Apple застосунок Дія, який йому дуже сподобався, повідомляють у Мінцифрі.

Локалізація продуктів (запуск української версії Siri), дата-центр iCloud та проєкт перепису населення

В рамках зустрічі обговорили роботу над спільними проєктами:

  • українізація персонального помічника Siri
  • запуск сервісу ЕКГ для Apple Watch (насправді він запрацював ще наприкінці липня)
  • проведення перепису населення з використанням інноваційних підходів та залучення діджитал-інструментів — йшлося про проєкт перепису населення, який компанія Apple успішно втілила в США, і можливість співпраці при реалізації аналогічного завдання в Україні.
  • створення української музичної редакторської команди для оптимізації рекомендацій на головній сторінці Apple Music
  • співпраця у сфері розвитку цифрових навичок і комп’ютеризації шкіл
  • можливість будівництва компанією Apple дата-центру для сервісів iCloud в Україні, за прикладом центру, який було споруджено в Данії

Щодо створення української музичної редакторської команди для оптимізації рекомендацій на головній сторінці Apple Music. За підтримки Мінцифри на зустрічі передали спільний лист-звернення до компанії Apple від представників українських виконавців та музичних організацій. Це рішення активно підтримують представники української музичної індустрії, зокрема, Фонд розвитку української музики, лейбли Mozgi Group, LTD Supersymetria, а також Океан Ельзи, Onuka, Pianoboy, Go-A, Христина Соловій, Саша Чемеров, Без Обмежень, Антитіла, Друга ріка, Вова зі Львова та інші популярні виконавці. Проте, як і у випадку з Google, Apple не брала на себе ніяких зобов’язань щодо втілення жодної з ініціатив.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Мінцифра запропонувала Google прибрати російський контент з рекомендацій українського YouTube Music та YouTube

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: