Рубрики Новости

«Жовтий» COVID-сертифікат відтепер можна завантажити на сайті Дія — у форматі PDF

Опубликовал
Володимир Скрипін

На сайті Дія з’явилась можливість згенерувати та завантажити у форматі PDF внутрішній «жовтий» COVID-сертифікат, який свідчить про щеплення першою дозою вакцини проти коронавірусу. Його можна видрукувати на папері або просто зберегти файл на мобільному пристрої та демонструвати QR-код з екрана.

Розподіл внутрішніх COVID-сертифікатів на «жовті» та «зелені» було затверджено постановою Кабміну на початку вересня. «Жовтий» сертифікат можна отримати наступного дня після першої дози вакцинації дводозною вакциною; він діє 120 днів та гарантує відповідні преференції в «жовтій» зоні карантину. З 24 вересня «жовті» сертифікати з’явились у застосунку «Дія» на iOS, а 7 жовтня вони стали доступні також на Android.

Щоб отримати «жовтий» COVID-сертифікат на сайті «Дія» потрібно виконати наступний алгоритм дій:

  1. Авторизуватися на сайті за допомогою відповідного електронного підпису (КЕП).
  2. Натиснути на «Отримати СOVID-сертифікат» на головній сторінці або в розділі «Послуги».
  3. Підписати згоду про обробку персональних даних КЕПом.
  4. «Дія» знайде дані про вакцинацію в реєстрах та відправить сповіщення на електронну пошту.

Таким чином, алгоритм дій аналогічний отриманню міжнародному сертифікату про щеплення двома дозами, який з кінця вересня можна завантажити на сайті Дія.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Скоро в Дії з’явиться окремі COVID-сертифікати — про негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 та факт перенесення хвороби. У мобільному застосунку Дії також має з’явитись можливість згенерувати COVID-сертифікат у форматі PDF з електронного. Сьогодні Мінцифра та Кіберполіція повідомили про затримання розробника фейкової копії застосунку Дія, яка дозволяла створювати підроблені документи. Наразі встановлюються особи, які придбали та використовували фейк, зазначають у Мінцифрі.

Disqus Comments Loading...