Новости Новости 07.10.2021 в 12:46 comment views icon

«Жовті» внутрішні COVID-сертифікати у Дії — відтепер і на Android

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

7 жовтня у додатку «Дія» на Android з’явились «жовті» COVID-сертифікати; досі їх можна було отримати тільки на iOS.

Розподіл внутрішніх COVID-сертифікатів на «жовті» та «зелені» було затверджено постановою Кабміну на початку вересня. З 24 вересня їх можна згенерувати у застосунку «Дія» на iOS. Тепер цей тип внутрішнього сертифіката про вакцинацію проти COVID-19 з’явився також у версії застосунку «Дія» на Android.

«Жовтий» сертифікат можна отримати наступного дня після першої дози вакцинації дводозною вакциною. Він діятиме 120 днів і гарантує відповідні преференції в «жовтій» зоні карантину.

Щоб згенерувати «жовтий» сертифікат, треба оновити застосунок Дія в Google Play. Потім натиснути «Послуги», вибрати пункт «COVID-сертифікати» та натиснути «Отримати сертифікат». Далі Дія.Підписом підписати згоду на отримання даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) до Дії, і документ має підтягнутися автоматично. Сертифікат з’явиться поруч із вашими іншими цифровими документами в застосунку. Також у застосунку Дія можна згенерувати внутрішній “зелений” сертифікат, який дійсний 365 днів від дня останньої дози повної вакцинації.

Внутрішні COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати їх на папері відповідного кольору не потрібно.

Мінцифра також записала покрокову відеоінструкцію з отримання «жовтих» COVID-сертифікатів у Дії

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: