Новинка — безпілотник RoboMaster від DJI Education — відкриває нові можливості для навчання програмуванню

Опубликовал
Партнерский материал

Tello Talent DJI Education планує працювати зі школами у всьому світі, щоб надати учням і вчителям великі ресурси для STEAM-освіти.

З 18 травня 2021 року DJI, світовий лідер у сфері цивільних БПЛА і технологій аерофотозйомки, розширює глобальну освітню програму DJI Education за допомогою нового коптера RoboMaster TT Tello Talent.

Новинка дає змогу літати, програмувати та обробляти дані в польоті. RoboMaster TT доповнює оригінальний коптер Tello EDU функціями штучного інтелекту і програмування групи безпілотників одним натисканням, а також обчислювальним чіпом ESP32 з відкритим кодом, матричним індикатором з 256 світлодіодами і датчиком ToF для виявлення перешкод.

Разом із RoboMaster TT знайомство зі світом робототехніки і технологій штучного інтелекту стає простішим та цікавішим. Кумедний мініатюрний дрон зі зручним та інтуїтивно зрозумілим застосунком стане потужним інструментом у навчанні роботи з технологіями.

Тарас Трояк, співзасновник компанії QUADRO.ua, офіційного українського дистриб’ютора DJI Education, високо оцінив новинку: «Випуск RoboMaster TT, безперечно, чудова новина. Це надзвичайно цікавий інструмент як для студентів-початківців, так і для тих, хто вже не перший рік вивчає світ програмування та штучного інтелекту. Ми підтримуємо STEAM-освіту в Україні. Це актуальний напрям, у якому рухатиметься прогрес у найближчому десятилітті. Надаючи сьогодні українським учням та студентам можливість навчатися з RoboMaster TT, ми даємо їм квиток у майбутнє.»

Потужне обладнання з передовим програмним забезпеченням RoboMaster Tello Talent створене для поліпшення навичок учнів і розвитку талантів у сфері робототехніки. Воно оснащене потужною платою мікроконтролера ESP32 для забезпечення платформ Arduino і MicroPython з відкритим кодом, що підтримують автономне кодування. Користувачі побачать, як оживуть їхні коди, змінюючи колір і частоту мерехтіння 256 програмованих кольорових світлодіодів RoboMaster TT. Вони зможуть створювати прості фігури, анімацію та ефект рухомого рядка на червоному і синьому світлодіодному матричному індикаторі 8×8, яким оснащений RoboMaster TT.

RoboMaster TT ідеально підходить для навчання. Оснащений додатковим інфрачервоним датчиком часу польоту (ToF), аналогічним датчику, вбудованому в DJI RS 2, Inspire 2 і Mavic 2 Pro, він забезпечує виявлення перешкоди на відстані до 2-х метрів. Датчик ToF розпізнає перешкоди поблизу, забезпечуючи безпеку польотів у приміщеннях.

Можна запрограмувати групу коптерів для виконання індивідуальних завдань за допомогою таких мов програмування, як Scratch, Swift та Python, з використанням нового програмного забезпечення.

Що робить DJI Education для школярів та студентів

Програма DJI Education була запущена в Австралії в 2020 році. Вона надає студентам додаткові можливості у сфері науки, технологій, інженерії, мистецтва і математики (STEAM), допомагаючи впроваджувати передові технології в навчальні програми студентів. DJI взяла на себе початкові інвестиції у форматі пожертв, грошових призів, субсидій, маркетингових фондів і спонсорства для проведення першого раунду освітньої кампанії в Університеті Нового Південного Уельсу (UNSW). DJI Education ширить свою діяльність по всьому світу, працюючи зі школами, щоб надати всім учням на планеті однакові можливості.

DJI почала інвестувати в освіту ще в 2013 році, відкривши перший університетський літній табір робототехніки. DJI провела перший турнір RoboMaster для університетських команд в 2015 році. Командам необхідно було запрограмувати загони роботів, щоб вони воювали один з одним.

З кожним роком DJI збільшує масштаби турніру, надаючи студентам з усього світу арену для реалізації їхньої пристрасті до науки, технологій і демонстрації своїх талантів. DJI продовжила створення та випуск продуктів, спрямованих на STEAM-освіту, запустивши безпілотник Tello EDU в 2018 році, робота RoboMaster S1 в 2019 році та робота RoboMaster EP Core в 2020 році.

Універсальний магазин для викладачів

DJI Education також створила новий центр для викладачів, щоб впровадити технічну освіту в свої навчальні програми. Центр представляє собою зручний універсальний магазин всього, що пов’язано зі STEAM, у комплекті з веб-платформою, системою управління класом, іспитами з машинної оцінкою, дискусійними форумами та навчальними матеріалами. Вчителі можуть давати домашні завдання, проводити онлайн-конкурси і навіть включати потужний симулятор DJI у свою програму, надаючи та оцінюючи знання зрозуміло та в захопливій формі. Центр також сумісний зі сторонніми ресурсами, що забезпечують великі освітні можливості.

Усі консультації щодо RoboMaster TT Tello Talent в Україні надає компанія QUADRO.ua. Новинка надійде у продаж із 10 червня цього року. Орієнтовна ціна — 5099 грн.

Щодо передзамовлення телефонуйте: 096 025-88-88 або пишіть info@quadro.ua.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Партнерский материал