Білий колір, попередження про заряд батарейок нижче 20%: огляд кастомізованих пультів від KIVI

Опубликовал
Партнерский материал

Із 2016 року виробник смарттелевізорів KIVI випустив 19 моделей пультів дистанційного керування. Тільки чотири з них були базовими заводськими. 12 пультів – кастомізовані версії, у них змінили матеріали, «мапу» кнопок або колір, але не форму. Ще три пульти – повністю власна розробка KIVI.

Компанія регулярно проводить опитування та дослідження у фокус-групах, щоб дізнаватися потреби користувачів. У партнерському матеріалі розповідаємо про найцікавіші інсайти.

Партнерський матеріал?

Як виглядає ідеальний пульт

Щоб скласти «портрет» ідеального пульта, розробники бренду опитали понад 1,2 тис. користувачів Smart TV – не тільки KIVI, але й інших виробників з різних країн Європи. У дослідженні брали участь і потенційні власники телевізорів, які планували покупку найближчим часом.

У результаті компанія змогла сформувати список характеристик пульта, важливих для користувачів. Серед них:

  1. Елегантний і сучасний дизайн, невеликий розмір, цікаві кольори (наприклад, білий), форма не пласка.
  2. Плавний і тихий хід кнопок, без сторонніх звуків, але з відчутною віддачею. При цьому користувачі не хочуть бачити на пульті занадто багато кнопок.
  3. Приємний на дотик і довговічний матеріал.
  4. Ергономічність – розташування клавіш таким чином, щоб ними можна було користуватися не дивлячись на пульт і не переміщуючи його в руці.
  5. Вага – опитані зазначають, що важчим пультом значно приємніше користуватися.
  6. Робота від батарейок понад рік з попередженням про низький заряд.

Серійні базові пульти частіше за все не мають всього набору характеристик, адже виробники намагаються зробити їх універсальними для всього світу. KIVI своєю чергою постійно кастомізує пульти, спираючись на власні дослідження, та оновлює моделі кожні два роки.

Які ще фічі хочуть споживачі

Результати опитувань показують, що для користувачів KIVI найзатребуванішими є такі особливості пультів:

  • на першому місці – указка;
  • на другому – функція пошуку пульта;
  • на третьому – підсвічування клавіш.

Першу і третю функції в KIVI реалізували ще 2017 року, другу − 2019-го, але виявилося, що насправді менше ніж 10% юзерів користуються нею частіше, ніж один раз на тиждень.

Багато хто з опитаних каже, що хотів би пульт з металу. «Компанія чує і ці побажання, але втілювати їх у реальність не планує, − пояснює Product Owner KIVI Аркадій Зубрицький. – Метал холодний і слизький на дотик, а отже користуватися таким девайсом буде неприємно та незручно». Він додає: «Щоб краще зрозуміти, яка форма пульта дійсно зручна, ми протестували понад 200 рук користувачів різного віку і статі. У результаті цього дослідження і створили нинішню форму пульта KIVI – об’ємну, не пласку».

Обрати свій пульт можна за посиланням

Як змінювалися кастомізовані пульти

Власний пульт KIVI почали виробляти 2017 року, на другому році існування компанії. У дебютній лінійці телевізорів був базовий заводський пульт, але в KIVI вивчили споживацький досвід перших покупців і почали змінювати форми, матеріали, «залізо», розкладку та софт у пультах.

Усього за вісім років існування компанія випустила 19 різних пультів. 12 з них кастомізували відповідно до потреб користувачів KIVI як ззовні, так і зсередини. А три останні моделі – це повністю власні дизайн і розробка.

Перший кастомізований пульт з’явився під назвою К1. У нього була підсвітка клавіш, вбудований акумулятор з можливістю багаторазового заряджання, указка та, щонайцікавіше, зі зворотнього боку на пульті була повноцінна QWERTY-клавіатура. У той час клавіатура на пульті робила користування телевізором набагато зручнішим.

Потім з’явилася модель К2 із покриттям soft touch та оновленим методом підсвічування клавіш. У неї інтегрували мікрофон для голосового керування. Бренд KIVI був одним з перших, хто запустив таку модель пульта. А також додав спеціальний модуль у свої телевізори, щоб клавіатура підтримувала кирилицю та, головне, українську мову.

В одній з версій з’явився додатковий інфрачервоний емітер, щоб можна було керувати TV буквально з будь-якого кута приміщення та будь-якої дистанції. За стандартами ринку, пульти мають передавати інфрачервоний сигнал в діапазоні 30 градусів. У KIVI зробили так, щоб цей кут був мінімум 70 градусів і вище – цьому допомагають і додаткові емітери на самому пристрої, і кращі сенсори, вбудовані в телевізор.

З часом на моделях комплектних пультів додавали і прибирали клавіші відповідно до поточних потреб і бажань споживачів, змінювали програми, розмір і дизайн пультів.

Як виглядає актуальна модель

Останні моделі кастомізованого пульта від KIVI вийшли в білому кольорі. Такий аксесуар легше знайти вдома, адже він буде виділятися на фоні інших речей. А ще на ньому менше видно дрібні подряпини. Білий пульт виготовляють зі спеціального пластику, у складі якого є компоненти, що зменшують вплив ультрафіолету. Завдяки цьому матеріал майже не жовтіє у процесі тривалого використання.

Звичайно, усі базові для індустрії стандарти збережені. А окрім них у пультах KIVI є активний вбудований мікрофон, який робить голосове керування Smart TV зручнішим.

У пультах бренду є функція попередження про низький заряд батарейок – якщо зайти в меню смарттелевізора, можна побачити, який відсоток заряду залишився. Система також повідомить, коли заряд у батарейках нижчий за 20%.

Окрім цього, актуальна версія пульта KIVI спроєктована таким чином, що її енергоспоживання нижче, ніж у середньому по ринку. Пристрій може прожити на одній зміні акумуляторів до двох років.

За результатами опитування понад 700 респондентів, пульт отримав оцінку 4,4 за п’ятибальною шкалою. В індустрії це вважається чудовим результатом.

 

Про KIVI

KIVI − міжнародна компанія, заснована 2016 року, її європейський офіс розташований у Будапешті. Основний бізнес − розробка та виробництво смарттелевізорів з дистрибуцією продукції в Європу та Азію. Відділ Research & Development також знаходиться в Європі та Азії. На сьогодні продали понад 1,5 млн пристроїв. KIVI є сертифікованим партнером Google і Netflix.

 

Партнерський матеріал?

На сайт KIVI

Disqus Comments Loading...