БпЛА Punisher, робот Sirko і ще 150 розробок. Як на Brave Inventors підтримують винаходи воєнного часу

Опубликовал
Партнерский материал

Національна платформа сучасних українських виробів та винаходів воєнного часу Brave Inventors підбиває підсумки першого року роботи. За цей час вона перетворилась на технологічний military-tech-хаб, де масштабується та розвивається українське винахідництво.

У партнерському тексті з Brave Inventors розповідаємо, як платформа допомогла винахідникам, які створюють техніку для ЗСУ.

 

Про Brave Inventors

Brave Inventors – платформа, яку ініціювала українська компанія COSMOLOT. ЇЇ мета – посилити оборонну галузь України за допомогою інноваційних рішень, забезпечити ЗСУ сучасною технікою та робити країну технологічною за підтримки українських винахідників. Йдеться про залучення інвестицій, партнерства, надання промоції та експертну допомогу у вдосконаленні проєктів.

Результати Brave Inventors охопили кілька напрямів.

Підтримка українських військових винаходів

На кінець 2023 Brave Inventors нараховує вже близько 150 винаходів та 100 команд-розробників. Ударні та розвідувальні дрони, військові позашляховики, евакуаційні платформи, роботизовані протези, мобільні ремонтні комплекси, турелі, роботи-сапери та багато інших військових розробок віднайшли необхідну підтримку на платформі.

Винаходи Brave Inventors знаходяться на різних етапах готовності:

  • ідеї, які вже мають проєкт реалізації;
  • прототипи, що тестують та удосконалюють за запитами військових;
  • готові винаходи, які вже мають сертифікацію та серійно постачаються ЗСУ, вже допомагають захисникам та захисницями на фронті: зокрема, БпЛА Punisher, гексакоптер Волиняка, fpv-дрони Джміль і Грім та інше.

Залучення фінансування та інвестицій

Київська команда-винахідник БпЛА Punisher в рамках Brave Inventors залучила 100 млн грн від української компанії COSMOLOT. Ці гроші винахідники спрямували на вироблення 50 модернізованих дронів Punisher, нова комплектація яких дозволила дрону стати стійким до РЕБ. Всі 50 безпілотників вже працюють на ЗСУ. А співпраця компанії з виробниками стала яскравим кейсом: як винахідники взаємодіють з бізнесом, на допомогу якого чекає українське винахідництво.

Також винахідники Баггі DRACARYS – військового унікального позашляховика – залучили 300 тис. грн для виробництва автомобіля.

Приклад опіки бізнесу над винахідниками наслідувала українська IT-компанія, яка наразі допомагає винахідникам створити бізнес-модель для інвестицій та подальшої співпраці. Деталі угоди та імена стануть відомі згодом.

Також Brave Inventors залучили для винахідників понад 500 тис. грн донатів від небайдужих українців. Їх спрямовують винахідникам, які удосконалюють та виробляють винаходи для допомоги ЗСУ.

Команда проєкту Brave Inventors веде переговори із зацікавленими сторонами майже по всьому світу: приватні інвестори з США, потужна інвестиційна компанія з ОАЕ, мілітарна корпорація із Британії та ІТ компанія з Португалії. Окрім того, формується перший інвестиційний пул з українських приватних інвесторів, які хочуть фінансувати допомогу армії через наших розробників.

Партнерства та співпраця

Brave Inventors залучила партнерів, зацікавлених у розвитку військового підприємництва. Меморандуми про співпрацю платформа уклала з:

  • Центром юридичного сервісу Axon Partners, який надає командам винахідників юридичну підтримку.
  • InVenture Investment – власним профільним видавництвом InVenture, що допомагає винахідникам привернути увагу інвесторів.
  • Конструкторським бюро «Берил», яке консультує винахідників платформи з технічних та інженерних питань.
  • Оборонним інноваційним хабом DEUS HUB.
  • European Association Of Software Engineering.

Популяризація українського військового винахідництва

 

Співпраця Brave Inventors з вітчизняними та закордонними ЗМІ дозволила почати популяризувати українські винаходи як в Україні, так і закордоном. Зокрема, у Франції та Німеччині. Видавництво The Kyiv Independent присвятило статтю українському винахідництву та розповіли про винаходи платформи – дрон Shoolika та робота Sirko-S. Це підвищує шанси винахідників залучити фінансову підтримку, а також розповідає світу про українські розробки.

Нещодавно Brave Inventors потрапили до Книги рекордів України за «Найбільшу кількість інвестиційних проєктів, представлених одночасно».

 

Більше про Brave Inventors

Disqus Comments Loading...