Чип Neural Engine, штучний інтелект, покращена камера: чого чекати від iPhone 16

Опубликовал
Партнерский материал

Презентація Apple, де компанія анонсує нові продукти та розповідає про оновлення айфонів, – завжди очікувана подія. Цього року Apple Event 2024 відбудеться восени. Часу ще чимало, але на ринку вже з’явилися здогадки, плітки та інсайдерська інформація.

У партнерському матеріалі розповідаємо, що сьогодні відомо про майбутній iPhone 16, коли він вийде, скільки коштуватиме та де зробити передзамовлення.

Партнерський матеріал?

Коли вийде iPhone 16

Apple анонсує вихід iPhone 16 Pro під час презентації Apple Event 2024 року восени. Зазвичай це відбувається у вересні. Після цього айфон стане доступним до попереднього замовлення.

Що нового буде в iPhone 16

Компанія продовжить диференціювання між Pro та стандартними моделями. Значна частина інсайдерської інформації стосується фотозйомки. Але є і натяки на зміни в дизайні.

Зараз весна, тому про остаточні зміни в кожній моделі не йдеться. А найточніша інформація зазвичай “зливається” напередодні самої презентації Apple. 

Та схоже, що розробники планують зберегти поточну дворівневу систему для iPhone. Стандартні iPhone та iPhone Plus матимуть майже ідентичні характеристики, але різні розміри екранів, тоді як Pro-моделі матимуть додаткові преміум функції.

Звідки відомо про зміни в iPhone 16

Розглянемо хроніку витоку інформації:

  • 11 січня – переглянуто розділ майбутніх функцій iPhone;
  • 12 січня – оновлена інформація про кнопку Action;
  • 17  січня – додана інформація про Wi-Fi 6E для iPhone 16/16 Plus та 8 ГБ оперативної памʼяті для всіх моделей;
  • 24 січня – додано інформацію про кнопку Capture;
  • 30 січня – додано інформацію про відсутність змін в дизайні;
  • 8 лютого – додано оновлення щодо дизайну камери;
  • 14 лютого – додано чутки про нейронний двигун чипа А18;
  • 16 лютого – оновлена інформація про компоненти вертикальної камери;
  • 21 лютого – додані нові посібники з порівняння та більше інформації про вертикальні камери;
  • 27 лютого – загальні оновлення та вдосконалення;
  • 1 березня – оновлення інформації про чип А18;
  • 21 березня – додано інформацію про нову технологію дисплея;
  • 25 березня – доповнення про чип А18 Pro.

Ось про що відомо на поточний момент. А тепер трохи детальніше.

Новий процесор А18

Враховуючи досвід попередніх поколінь, можна припустити, що в базових моделях буде чип Bionic A17, а в версіях Pro та Pro Max – А18. 

Можливо, процесор називатиметься А18 та А18 Pro. Завдяки цьому користувачі не будуть відчувати, що отримують застарілі пристрої.

Внутрішній накопичувач можуть збільшити – до 2 ТБ.

iPhone 16 Pro з новою фізичною кнопкою на корпусі

Витік інформації з рендерів свідчить про появу нової кнопки Capture та збільшення кнопки Action. Звідси походять дані про збільшення розмірів смартфонів.

Кнопка Capture буде розташовуватись під кнопкою Sleep/Wake на правій стороні iPhone. В 15-й моделі на цьому місці знаходиться антена mmWave, яку потрібно буде перемістити на протилежний бік під кнопками, що регулюють гучність.

У звіті стверджується: кнопка Capture може бути механічною. Це дозволить користувачам регулювати рівень масштабування, потім напівнатисканням фокусувати кадр.

Дизайн базового iPhone 16 нагадує iPhone 12

Поки що всі дані вказують на збереження дворівневої системи для айфонів. Базові моделі iPhone та iPhone Plus матимуть схожі характеристики, але різні екрани. В цей час Pro отримають додаткові премії-функції. Кажуть, що обидві Pro-версії будуть мати ще більший розмір екрана:

iPhone 16 Pro матиме дисплей з діагоналлю 6,27 дюйма.

iPhone 16 Pro Max – діагональ 6,85 дюйма.

Кнопка Action може бути додана до стандартних моделей iPhone 16. Спочатку чутки ходили навколо того, що функція буде тільки в професійних версіях. 

Окрім кнопок і незначного збільшення розмірів, лінійка айфонів 16 буде схожа на 15-ту. Навряд чи варто очікувати якихось значних змін. 

Попереднє замовлення iPhone 16.

Штучний інтелект

Є інформація про використання в iOS 18 генеративних можливостей штучного інтелекту для деяких функцій і застосунків iPhone, в тому числі Siri, Apple Music, Messages, Pages, Keynote. Компанія Apple розглядає співпрацює з Google, OpenAI та Baidu для створення деяких функцій.

Якщо вірити пліткам, то моделі айфонів 16 Pro отримають оновлений чип Neural Engine з більшою кількістю ядер, що забезпечить роботу деяких функцій генеративного ШІ. Оголошення про використання штучного інтелекту Apple обіцяють зробити цього року.

Оновлення камери

Єдиною моделлю серед лінійки 15 айфонів з обʼєктивом Tetraprism є Pro Max. Лінза збільшує фокусну відстань телеобʼєктива основної камери з 5х, що означає 120 мм.

Є припущення, що цю функцію додадуть також до iPhone 16 Pro. Чутки підтверджує звіт про ланцюжок постачання від аналітика Apple Мінг-Чі Куо.

Згідно з нещодавньою інсайдерською інформацією, потрійна камера iPhone 16 Pro включає ще один 48-мегапіксельний сенсор та 48-мегапіксельний надширококутний обʼєктив.

Можливо також, що додасться просторова відеозйомка. 3D-відео на iPhone буде створюватися через надширококутний обʼєктив зі збільшеною роздільною здатністю до 48 МП.

Кожне покоління смартфонів Apple проходить модернізацію камер. В iPhone 16 Pro можуть використовуватися лінзи з литого скла, що зменшить товщину та вагу камери, а от відстань збільшення зросте.

Швидкий 5G

Моделі iPhone 16 Pro можуть бути оснащені модемом, що забезпечує швидкий та ефективний звʼязок 5G. Планується покращення агрегації носіїв, а також комбінований 5G-трансівер з частотою до 6 ГГц та займає на 25% менше місця на друкованій платі, також споживає на 20% менше енергії

В базових моделях використовуватиметься такий самий чип, як і в моделях iPhone 15.

Apple працює над розробкою власного модемного чипа та налаштування антени, щоб відійти від використання чипів Qualcomm. Але навряд чи розробка буде готова до презентації у 2024 році. Аналітик Apple Мінг-Чі Куо вважає, що оновлені чипи зʼявляться в 2025 році.

Кольори iPhone 16

Компанія Apple має плани щодо кольорової гами майбутніх моделей iPhone 16. Уся інформація знаходиться на рівні чуток. Але є повідомлення інсайдерів, що деякі варіанти відтінків моделей Pro отримали назви: Desert Titanium та Titanium Gray. Перший – один з золотих кольорів. Він менш насичений, ніж попередні варіанти. Другий колір трохи темніший за сірий і схожий на той, що використовувався в моделі iPhone 6 Space Gray.

Зазвичай Pro-версії представлені у чотирьох відтінках. Згадані кольори будуть доповнені – чорним та білим. Але до офіційної презентації достатньо часу і все може змінитись.

Порівняння з попередніми моделями

Чекати виходу iPhone 16 чи замовляти iPhone 15 просто зараз? В будь-якому випадку стандартні моделі будуть коштувати дешевше за Pro. Базовий iPhone 15 отримав значні оновлення в порівнянні з попереднім поколінням: покращені камери, динамічний острів та чип А16 Bionic. 

iPhone 16 має шанси отримати новий процесор серії А, покращення автономної роботи та зміни дисплея. 

Чи можна оформити попереднє замовлення у Техно Їжака?

Попереднє замовлення в Техно Їжаку буде доступне одразу після офіційної презентації айфонів у вересні. Очікувана вартість на стандартні моделі – від 799$ за базові моделі та Pro – від 1199$.

Партнерський матеріал?

Попереднє замовлення в Техно Їжаку

Disqus Comments Loading...