Флагманські телевізори Samsung Neo QLED 8K: як і чому вже треба переходити на 8К

Опубликовал
Павло Чуйкін

Компанія Samsung почала продаж в Україні свіженької флагманської серії телевізорів Neo QLED 8K. У широку лінійку 8К-моделей 2023 року увійшли телевізори від 55 до 85 дюймів. Усі вони вже доступні для купівлі на офіційному сайті виробника. Проте в читачів точно постане запитання, чи варто таке купляти, якщо далеко не всі перейшли с Full HD на 4К, а тут вже пропонують космічні 8К.

У цьому партнерському матеріалі з компанією Samsung ми не тільки розповімо про їхню серію телевізорів Neo QLED 8K, про використані там новітні розробки та технології. Ми також визначимось, чи варті такі моделі уваги вже зараз, чим вони кращі за 4К-телевізори, як ШІ-алгоритми тут залучені тощо.

Новини компаній

Уже переходимо на 8К?

Так, а чому ні? Багато людей купляє телевізор на роки, тому до вибору підходять свідомо, довго придивляються до моделі, діагоналі та роздільної здатності. Якщо ви саме зараз займаєтеся цим питанням, то зверніть увагу на серію Samsung Neo QLED 8K.

Ці телевізори мають стильний сучасний вигляд, який вписується в різні інтер’єри, у них є різні діагоналівід 55 до 85 дюймів, технології зображення Quantum Matrix Pro та HDR 8K Pro, збільшена частота оновлення екрана до 144 Гц, підтримка HDMI 2.1 для ігрових консолей, потужний якісний звук на 90 Вт з підтримкою об’ємного звучання та технології Dolby Atmos, фірмова швидка оболонка Tizen Smart TV та безліч технологій, які роблять перегляд контенту у 8К не мрією з майбутнього, а реальністю.

Купляючи Samsung Neo QLED 8K, ви робите вклад на роки вперед. Бо такий пристрій здатен не тільки відразу вражати зображенням, технологіями та картинкою у 8К. Він буде це робити й надалі, буквально роками. Уже зараз його начинка готова до відтворення найякіснішого контенту, з часом 8К стане буденністю, як зараз 4К, а у вас вже буде телевізор, який показує найкращу картинку в цьому форматі.

Також це дасть підтримку майбутніх стандартів. Бо зараз, у 2023 році, контент у форматі 8K може бути обмеженим. Але зі зростанням популярності цього стандарту, а воно точно буде, власник уже готовий до майбутнього розвитку в галузі розважальних технологій.

Роздільна здатність 8К – це 7680×4320 пікселів. Тобто загальна кількість пікселів у чотири рази більша, ніж у 4K Ultra HD3840×2160 пікселів, та в 16 (!) разів, ніж у телевізорів з картинкою Full HD1920×1080 пікселів. Ви тільки вдумайтесь у цю різницю.

Що це дає відразу? По-перше, ви можете ближче сидіти до екрана і все одно бачити чудове деталізоване зображення без помітних пікселів. По-друге, навіть контент не у 8К виглядатиме тут неймовірно, а чому саме – пояснюємо в розділі нижче.

Де брати контент у 8К та чи варто це взагалі робити зараз

Припустимо, ви купили новенький Samsung Neo QLED 8K. Відразу постає низка запитань. Де дивитися контент у 8К? Чи багато його вже є? Чи буде складно це знайти? Чи потягне мій інтернет? Тощо. Відповімо на все по черзі.

Уже зараз багато студій знімають кіно та серіали в 4К Ultra HD, що чудово масштабується у 8К. Також цього контенту стає все більше на YouTube, а скоро він з’явиться на різноманітних стримінгових або мультимедійних сервісах на кшталт Netflix, Megogo тощо. Так, його не так багато, як хотілося б, але він є і його достатня кількість, що не сумувати вечорами чи на вихідних.

До того ж контент у 8К можна створити самому. Багато сучасних смартфонів уже вміють знімати в цій роздільній здатності. Наприклад, флагман Samsung Galaxy S23 Ultra чи складаний Samsung Galaxy Fold5 або багато інших топових моделей.

Для перегляду фільму чи відео в онлайні у 8К потрібна швидкість не менше ніж 50 Мбіт/с та загальна ширина каналу 100 Мбіт/с. Така швидкість для більшості українських домівок уже давно не проблема – багато національних або локальних інтернет-провайдерів забезпечують цей показник останні років 5–7 точно.

Ба більше. Під час минулих блекаутів багато людей перейшли на оптоволокно, яке працює без світла. До цього корисного бонусу йде інший – швидкість у цих мережах може бути до 1 Гбіт/с1000 Мбіт/с залежно від можливостей оператора чи вибраного тарифу.

Обрати свій Neo QLED 8K можна за посиланням

Чому саме Samsung Neo QLED 8K

Частину переваг Samsung Neo QLED 8K, зокрема технічних, ми приводили вище. Пам’ятайте, що Samsung Neo QLED 8K – не просто нова серія. Це флагманські телевізори, а значить, зараз у них зібрані найкращі технології на ринку. Купуючи цей телевізор, користувач отримує найсучаснішу модель, яка тільки доступна. Їхня начинка надпотужна та готова до напруженої роботи буквально на роки вперед.

Тепер поговоримо про технології, які використовуються в цих телевізорах. Саме завдяки їм ці моделі не тільки адекватно перетворюють Full HD чи 4К в чудову картинку на 8К, а й тягнуть повноцінне зображення в роздільній здатності 7680×4320 пікселів.

Samsung Neo QLED 8K мають технологію 8K AI Upscaling, яка працює за допомогою штучного інтелекту та нейромереж. Це масштабування контенту до роздільної здатності 8К покращує картинку та робить її неймовірно чіткою, якою б не була якість оригінального контенту. Головне тут, що нейромережі постійно вчаться і з часом поліпшуватимуть зображення все краще і краще.

Також маємо технологію Real Depth Enhancer Pro. Вона відповідає за поліпшення чіткості та контрастності об’єктів на передньому плані зображення. Якщо простіше, то вона додає зображенню об’єму, адже обробляє зображення за принципом того, як людське око сприймає світ навколо.

Нарешті, технологія глибинного навчання Auto HDR remastering покращує зображення в SDR до рівня HDR. Необхідним ділянкам картинки додають контрасту, яскравості та глибини кольорів. Через це глядач бачить поліпшену деталізовану, кольорову та насичену картинку у справжній HDR-якості.

Ця технологія працює не тільки з кіно, серіалами чи відеороликами. У такий саме спосіб вона також поліпшує зображення в іграх. Тому до серії Samsung Neo QLED 8K також варто придивитися геймерам. Особливо фанатам ігрових консолей.

Висновки

Купляючи Samsung Neo QLED 8K, ви робите вклад на роки вперед. Також це забезпечить підтримку майбутніх стандартів, які точно з’являться. Але вже зараз кіно та серіали знімаються у 4К Ultra HD, що чудово масштабується у 8К. Цього контенту стає все більше на YouTube, а скоро він з’явиться на Netflix, Megogo тощо. До того ж контент у 8К можна створити самому.

Samsung Neo QLED 8K – флагманські телевізори, у яких зібрані найкращі технології на ринку. Купуючи цей телевізор, користувач отримує найсучаснішу модель, яка тільки доступна. Ці телевізори оснащені різними технологіями з використанням ШІ та нейромереж. Вони постійно навчаються та робитимуть зображення все кращим.

Новини компаній

На сайт Samsung

Disqus Comments Loading...