Рубрики Статті

Хочу бути розробником: Full Stack та Front-end курси

Опубликовал
Ирина Тесленко

Вхід в ІТ ніколи не був простим кроком для нового спеціаліста, однак світчнутися в цю сферу сьогодні стало набагато важче. Українці, які втратили роботу внаслідок війни та переїзду в інші регіони, шукають роботу з можливістю працювати віддалено.

Конкуренція серед Junior-спеціалістів шалена, особливо на позиції тестувальників чи проджект-менеджерів. Однак попит на розробників зберігається, навіть існує невелика тенденція до збільшення кількості вакансій на певні технічні позиції.

Full Stack розробник — це універсальний спеціаліст, який вміє закривати всі питання при розробці продукту. Вміючи працювати як з фронтендом, так і з бекендом вебдодатків такий програміст може подаватися на більшу кількість вакансій і матиме більше переваг для роботодавця.

Що потрібно для початку кар’єри Full Stack розробника?

По-перше, треба добре розібратися з основами HTML, CSS і JavaScript. По-друге, дізнатися про бекенд-технології, як от серверні мови програмування (Python, Ruby або Node.js) і протоколи передачі даних (HTTP і REST).

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Щоб зрозуміти різницю між фронтендом і бекендом можна зайнятися самонавчанням, однак структуровані та актуальні знання простіше отримати на спеціалізованих курсах. Тим більше якщо є свідоме бажання отримати практичний досвід і продовжити кар’єрний шлях в ІТ. Саме для тих, хто готовий з головою зануритися у tech-індустрію ми зібрали топ курсів для початківців. З ними старт у професію розробника та омріяне ІТ стане ближчим.

Full Stack JavaScript Developer від Mate academy

В Mate academy існує два формати навчання. Один з них — курс повного дня. Такий формат дозволяє не тільки опановувати нову професію, а й оплачувати навчання лише після працевлаштування. Школа гарантує високий рівень підготовки, тому уважно відбирає студентів — для початку потрібно пройти один навчальний модуль, виконати тестове та, навіть, пройти співбесіду. Такий відбір допомагає не тільки перевірити знання та рівень англійської, а й впевнитись у серйозних намірах студента.

Курс Fullstack складається з 19 модулів і аж 159 тем, тому розрахований на 5 місяців. Програма містить основи з Javascript, HTML і CSS, React, SQL Basics, Node.js, студент з нуля опанує технології та бібліотеки, які мають попит на ринку. Фінішним модулем буде тема проходження технічної співбесіди, також у плані навчання передбачені Q&A сесії з менторами.

Автором курсу виступає спеціаліст з 8-річним досвідом розробки на JavaScript і управлінням командами розробки enterprise продуктів, а всі викладачі та ментори курсу є практиками з цікавими професійними кейсами.

Важливою перевагою курсу Fullstack від Mate виступає безплатна англійська. На одній платформі студент буде вчити все необхідне для побудови успішної кар’єри в індустрії ІТ, тому заощадить час на пошук викладачів і кошти на навчання.

Онлайн-курс Front-end Basic

У комп’ютерній школі Hillel можна вивчити одну зі складових частин продукту — frontend. Якщо спеціаліст з бекенда хоче прокачати свої навички до рівня універсального солдата, то у школі передбачено два рівні складності — базовий для новачків і рівень “Advanced” для людей з досвідом.

Базовий курс складається з 20 занять (по 2 заняття на тиждень) і знайомить з азами цієї області програмування. На курсі студент познайомиться з поняттями HTML і CSS, спробує верстати сайт, розбереться з CSS-фреймворками. У складнішому курсі навчальна програма триває довше (38 занять) і побудована для глибокого вивчення мови програмування JavaScript і бібліотеки React, яка використовується для створення складних Front-end додатків.

Фінішем базового курсу виступає робота над дипломним проєктом, а в курсі Advanced-рівня передбачене складання іспиту для впевненого подання CV на посаду Junior Front-End Developer.

Курс з Front-end розробки в Києві

Ще одним цікавим курсом по фронтенду виступає програма від IT Step Academy. Вона розрахована для початківців без попередньої підготовки, триває 12 місяців, передбачений як офлайн формат для киян, так і онлайн формат для студентів з будь-якої точки світу. Заняття відбуваються 2 рази на тиждень.

Навчальна програма надзвичайно насичена, починається з основ верстки HTML та CSS. Протягом курсу студент зможе опанувати JavaScript та фреймворки, а наприкінці зможе самостійно створювати вебсторінки та корпоративні сервіси.

Завдяки практичному навчанню можна буде отримати необхідний досвід і почати кар’єру на посаді Front-End Developer або продовжити вивчення розробки бекенда.

Основи frontend-розробки: HTML, CSS, JavaScript

Додатково курс для вивчення фронтенда пропонує онлайн-школа robot_dreams. Ця навчальна програма розрахована для спеціалістів без підготовки, але також буде цікава спеціалістам бекенду, які хочуть розібратися у завданнях frontend-розробника й основах оформлення додатків чи вебсайтів.

Курс побудований на вивченні основ HTML, CSS та JS, студент навчиться писати вебсторінки та вебдодатки, створювати інтерактивні елементи сайту, розбереться з різними видами верстки та адаптації сторінок під різні пристрої.

Лектор курсу розробник рівня Senior в Allset з 4+ років досвіду у програмуванні та 6+ 6 років – у веброзробці. Лектор завдяки багатому бекграунду в ІТ поділиться цікавими кейсами з роботи, а також продемонструє приклад вдалої зміни напрямку, адже має за плечима роботу з UX/UI-дизайном, оптимізацією додатків у 3Shape і розробки кастомного браузерного 3DViewer.

Навчальна програма складається з 10 занять (17 годин готового контенту для вивчення).

IBM Full Stack Software Developer від Coursera

На платформі Coursera також можна знайти навчальні програми для старту в ІТ. На курсі IBM Full Stack може навчатися будь-хто — це ідеальний варіант для початку та людей без релевантної підготовки. Програма розрахована на 4 місяці навчання по 10 годин на тиждень, графік гнучкий і підійде особам з full-time роботою.

Курс допоможе не просто розібратися з теорією, а й опанувати практичні навички та інструменти, які використовують розробники full stack у своїй повсякденній роботі. Програма містить теми про розгортання та масштабування програм, створення програмного забезпечення за допомогою HTML, CSS, JavaScript, React і Bootstrap.

Після курсу студент отримає готове портфоліо на GitHub, яке виконає, застосовуючи свої навички практичних проєктів, що стане фінішною роботою підготовки за цим курсо

Навчання на програмі IBM Full Stack складається з 12 блоків-курсів, отриманий наприкінці навчання сертифікат можна буде додавати до профілю LinkedIn або CV.

Disqus Comments Loading...