Рубрики Статті

IT-курси для тих, хто на бенчі: Java, C++, React

Опубликовал
Ирина Тесленко

Однією з галузей, що стійко витримали перші місяці війни стало ІТ. Однак не всі великі клієнти продовжили співпрацю, компанії вкладали ресурси на релокацію, побудову  автономних офісів у часи блекауту та велику частину коштів витрачали на благодійність. 

З початком 2023 року багато великих проєктів призупинили, адже іноземні клієнти не готові підписуватися на нестабільність, в якій працюють українські айтівці. Спеціалістів, які тимчасово не залучені до проєкту, відправляють на так звану лаву запасних — бенч. І якщо раніше термін бенчу міг тривати від трьох до шести місяців з повною фінансовою компенсацією, то наразі часто компанії зменшують і тривалість цього періоду, і суму відшкодування. 

Окрім відчуття невизначеності від перебування на бенчі, працівника може хвилювати невпевненість у власних професійних навичках. Поки інші працюють, бездіяльність може пригнічувати, а відсутність нових задач битиме по професійному розвитку, а відповідно й на можливий перегляд доходів. 

Якщо у навантаженому робочому графіку курси частіше залишаються незакінченими, то бенч може стати чудовою можливістю для підвищення професійних компетенцій. 

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Щоб використати цей час з користю, ми зібрали кілька онлайн-курсів, на яких можна підтягнути знання з базового до просунутого рівня або ж прокачати нові хард скіли. 

Онлайн-курс Java Pro від Hillel

Java — проста, надійна та доступна мова програмування. Вона використовується  для різноманітних пристроїв (ігрові консолі, ПК, смартфони, центри обробки даних, розумні годинники тощо). Знання Java відкриває для розробника широкий вибір пошуку роботи, адже цю мову використовують гіганти індустрії як Google, Airbnb, eBay, Spotify, Slack чи Intel. 

Спеціалісту з базовими знаннями корисною платформою для їх поглиблення стане курс Java Pro від Hillel. Ця навчальна програма орієнтовна не тільки на тих, хто знайомий з Java, а з будь-якою С-подібною мовою програмування. Щоб бути впевненим у виборі курсу школа пропонує пройти тестування, щоб навчання не було надто легким чи навпаки заскладним. Для абсолютних новачків школа пропонує базовий курс Java, а загалом за цим напрямком існує три рівні складності. 

На курсі спеціаліст прокачає прикладні компетенції для створення додатків на мові Java, а також опанує набір технологій, включених у стандартний стек JEE та з ними пов’язаних.

На курсі викладають працівники з топових компаній, тривалість складає 43 заняття по 2 заняття на тиждень. Вартість становить 17 600 грн з можливістю оплати частиною на 12 місяців. Передбачена знижка в 10% (15 840 грн) при повній оплаті за курс. 

Java development онлайн курс з програмування від Mate academy

Цей курс від Mate academy розрахований на тих, хто прагне з нуля вивчити Java. Наприклад, людина працювала тестувальником або дизайнером, або ж знає інші мови програмування та хоче мати більше шансів отримати проєкт в роботу. Цей курс має дві переваги, по-перше, передбачена можливість працевлаштування, а для працівника на бенчі при відсутності проєктів в майбутньому “очікування в запасі” може закінчитися звільненням із компанії. По-друге, це курс повного дня, а тому лише при вільному графіку його можна пройти, глибоко занурившись в процес. 

Тривалість навчання становить 4 місяці, викладають практики з чітким розумінням сфери. У програмі передбачено все, що потрібно фахівцю, адже вона містить 15 модулів від базового синтаксису мови програмування Java до структур даних та алгоритмів. Плюсом навчання виступають безплатні курси з англійської від Mate. Тобто на одній платформі можна отримати все необхідне для подальшої кар’єри.  

Щодо вартості, то в Mate academy діє особлива програма, яка дозволяє навчатися безплатно, а сплачувати за навчання після працевлаштування. Студент підписує договір, згідно з яким оплата стягується протягом трьох років після працевлаштування (36 платежів) у розмірі 12% своєї зарплати. Таким способом академія підкреслює, що забезпечує працевлаштування студентів і гарантує високу якість навчання. 

Курс-професія  С++ для Gamedev

Цей курс розрахований на новачків в C++, однак зорієнтований не скільки на вивчення мови, а отримання базових знань програмування на C++ для професійного розвитку в геймдеві. 

Студентом може стати як спеціаліст і без знань в програмуванні, так і той, хто хоче змінити профіль з тестування чи фронтенд-розробки. Це буде класним стартом для тих, кого цікавить пошук роботи у сфері розробки ігор.

Лектором курсу виступає розробник з Ubisoft, який протягом 4 місяців допоможе опанувати все необхідне для того, щоб стати Junior Game Developer з готовим кейсом у портфоліо у вигляді MVP 2D-гри. 

Вартість курсу становить $900, доступна оплата частинами.

Платформа Udemy пропонує англомовний курс для тих, хто бажає опанувати React. Для його проходження необхідне розуміння HTML, CSS і JavaScript на середньому рівні. Протягом навчання можна не тільки вивчати теорію, а працювати над трьома реальними проєктами для свого вебсайту.

Цей курс цікавий прикладним змістом, адже дозволить спеціалісту поглибити свої знання та навчитися робити більш інтерактивні сайти, що приваблять користувачів. 

Ті, хто хоче дізнатися більше про інтерфейсні функції до власної програми чи вебсайту цей курс містить все необхідне. Навчання триває 4 тижні та містить 3,5 години відео і 16 ресурсів для завантаження. По закінченню можна буде отримати сертифікат для підтвердження набутих компетенцій. 

C і C++ від Coursera

Більш тривалий курс по  C++ пропонує платформа Coursera. Навчальна програма розрахована на 6 місяців навчання та містить всі матеріали для написання коду на мовах програмування C і C++. 

Для навчання потрібне знання англійської мови, розуміння будь-якої іншої мови програмування та теорії графів. Курс підійде ентузіастам, які хочуть прокачати базові мови C і C++. Спочатку вивчається 2 блоки по C, потім студент переходить до вивчення до більш просунутої семантики та синтаксису C++. 

Окрім сертифіката про проходження, студент отримає інтенсивне практичне оцінювання, яке стане підсумком навчання та продемонструє досягнутий рівень спеціалістом. Цей курс зручний завдяки гнучкому графіку, однак вимагає особистої дисципліни та вмотивованості на його проходження.

Disqus Comments Loading...