Рубрики Статті

Курси по Data Science для новачків та алгоритми для просунутих

Опубликовал
Ирина Тесленко

Data Science — звучить страшно, особливо для людей без технічної освіти. Однак, коли попадаєш на роботу у велику компанію починаєш зіштовхуватися зі звітами, документами та на презентаціях маєш розуміти, що хочуть показати на діаграмах. Щоб не боятися великих обсягів інформації, менеджерам потрібно вміти користуватися спеціальними програмами та знайомитись з базами даних. Для тих, хто приймає стратегічні рішення необхідні конкретні інструменти. 

У цьому матеріали ми зібрали чотири навчальні програми для менеджерів і аналітиків-початківців про магію SQL-запитів і заплутаний світ Power BI. А один курс призначений для представників технічної команди, які хочуть знати все про алгоритми та мати відповіді на співбесіді з блоку problem solving questions. 

Data Science для нетехнічних спеціалістів

На цьому курсі від IAMPM можна отримати комплексну підготовку для роботи з даними, навіть без технічного бекграунда. Програма належить до середнього рівня складності, тому чудово підійде тим, хто вже проходив навчання на проджект-менеджентів і прагне прокачати технічні скіли. 

На курсі вивчаються прості SQL запити, створення звітів у Power BI та розробка прототипів DS-проєктів. Передбачено проходження 9 лекцій, 3 практичних домашніх завдань, а також пара консультацій по студентському кейсу. 

Після проходження курсу будь-який менеджер зможе зрозуміти звіти технічних спеціалістів команди, як, наприклад Data Engineer чи Data Analyst. А приймати рішення зі складних питань стане простіше, розуміючи цифри проєкту. Особливо курс буде корисний тим, хто прагне працювати у сфері e-commerce, адже практичні заняття будуватимуться на цьому прикладі. 

SQL для менеджерів

Цей курс також від платформи IAMPM, однак він зосереджений на вивченні аналітичних функцій SQL. Він підійде не тільки для проджектів, а й бізнес-аналітиків, після проходження допоможе менеджеру легко керувати даними та витягувати їх з бази для поточної роботи.

За 7 лекцій студенту будуть відомі базові запити select і join, а у другій частині програми додатково вивчатимуться методи імпорту даних і складання звітів. Щоб створювати гарні презентації для стейкхолдерів і команди на курсі передбачені бонусні лекції про візуалізацію даних за допомогою Excel і Tableau.  

По закінченню курсу студент буде чітко розбиратися у написанні коректних SQL-запитів до бази даних, вмітиме об’єднувати результати запитів і формувати звіти та формулюватиме правильні технічні завдання для технічної команди. 

Курс Microsoft Power BI

Навчальна програма від IT Step Academy схожа за структурою до попередньої, однак глибше сфокусована на методах роботи з  Power BI Desktop та Power BI Service. Студент дізнається що таке дашборди та як працювати з ними, щоб з великого пулу даних отримати якісний аналіз для прийняття рішень. 

Курс побудований на прикладних заняттях, де розбиратимуть як експортувати дані, працювати з різними джерелами інформації, перетворювати її та створювати моделі. Вивчаються базові функції DAX, а також розширені можливості: СALCULATE, SUMX, AVERAGEX, SUMMARIZE тощо. 

Студент навчиться створювати звіти різного ступеня складності, а головне працювати над ними з усією командою, налаштовуючи спільну роботу зі збереженням безпеки даних. Навчання триватиме протягом 2 місяців з частотою два рази на тиждень. 

Microsoft Power BI – від початківців до професіоналів

Udemy також пропонує курс для вивчення основ Power BI. Однак проходження на цій платформі більш гнучке, адже залежить від вашого власного графіка. Якщо вивчити візуалізацію даних потрібно чимскоріше, то краще взятися за цю програму, адже вона розрахована на самостійне опрацювання у комфортному темпі. Складається з 24 лекцій загальною тривалістю 7,5 годин, також передбачено 6 ресурсів для завантаження. 

Початок навчання містить вивчення основ, тому підійде початківцям, які не мають досвіду роботи з даними. Покроково на курсі розповідають як працювати з різними функціями, приступаючи до більш складних завдань зі звітами та створенням інформаційної панелі. 

Курс на Udemy відрізняється тим, що вимагає виконання завершального проєкту. Таке завдання корисно не тільки для практикування отриманих знань, а й для презентації своїх навичок на співбесіді чи додавання у портфоліо. Окрім цього, продемонструвати свою майстерність на рішенні Power BI можна буде під час проходження 8-го розділу, адже він призначений для підготовки до сертифікаційного іспиту PL-300 Microsoft Power BI.

Алгоритми та структури даних

Якщо всі попередні курси орієнтувалися на людей з нетехнічних сфер, то на платформі robot_dreams стартує ідеальна програма для джунов Data Scientist/Machine Learning Engineer і девелоперів. 

Це також курс про дані, але з суто технічних завдань. Навчальна програма допоможе розібратися з алгоритмами та застосовувати теорію для розв’язання робочих задач у програмуванні. Ви розберетесь з різними типами структур даних, а практичні приклади будуть будуватися на кейсах з використанням Java, JavaScript і Python. 

Курс точно не буде схожий на навчання в університеті, адже лектор з досвідом понад 7 років у Software Engineering поділиться власними кейсами роботи в Bolt і навчатиме на практичних прикладах. 

Ця програма допоможе відчувати себе максимально впевнено на співбесідах, де люблять завалити питаннями з теорії, а також відкриє багато інструментів для повсякденної роботи. 

Бонусом на завершенні курсу буде можливість для трьох кращих студентів пройти тестове технічне інтерв’ю у лектора чи отримати особисту консультацію. Тому програма чудова можливість зробити перший крок до роботи у великій IT-компанії.

Disqus Comments Loading...