Модульні лампи і ляльки на шарнірах. Добірка корисних пристроїв, які можна зробити на 3D-принтері

Опубликовал
Партнерский материал

На промисловому 3D-принтері можна створювати складні й унікальні об’єкти, які раніше було важко чи неможливо отримати за допомогою традиційних методів. Технологія така: пристрій використовує цифрову модель і додає матеріал по одному шару, доки не вийде повноцінний тривимірний об’єкт. На 3D-принтері можна виготовляти речі із пластику, металу, кераміки й інших матеріалів – усе залежить від моделі.

У партнерському матеріалі зі студією 3D-друку Infomir розповідаємо, які корисні й оригінальні предмети можна створити за допомогою промислового 3D-принтера.

Партнерський матеріал?

У яких сферах використовують промислові 3D-принтери

Технології тривимірного друку активно використовуються в таких сферах:

  • Виробництво. Створення прототипів, інструментів і деталей для різних пристроїв і машин у важкій, автомобільній, аерокосмічній, військовій промисловості.
  • Медицина. Виготовлення макетів органів і тканин для медичних досліджень і навчання, а також індивідуальних імплантатів і протезів.
  • Архітектура. Макети будівель та архітектурних елементів з високою точністю та деталізацією – вони добре підходять для візуалізації та допомагають тестувати ідеї архітекторів.
  • Дизайн. Унікальні предмети побуту й декоративні аксесуари.
  • Авіація та автомобільна промисловість. Виробництво легких і міцних деталей для літаків та автомобілів.
  • Освіта. 3D допоможе студентам вивчити основи проєктування та виробництва.

Ідеї: що можна зробити на 3D-принтері

Швидкість друку 3D-принтерів залежно від моделі складає 30–150 мм/сек. Виходить, що на друк виробу може знадобитися від трьох до 11 годин залежно від його розмірів і складності форм.

Бажаєте замовити друк на промисловому 3D-принтері, щоб особисто переконатись у його перевагах, але не маєте ідей? Ознайомтесь зі списком оригінальних виробів, які можна надрукувати.

  • Настінний годинник. Придумайте годинник з унікальним дизайном, який не матиме аналогів. Надрукувати сам годинниковий механізм не вдасться, але його можна придбати у відомих виробників. Настінний годинник – один із прикладів того, як можна непогано заробляти на тривимірному друку. Цей елемент інтер‘єру можна часто зустріти на відомих маркетплейсах, як і багато інших виробів, виготовлених на 3D-принтері.

  • Візитниця. Створюйте візитниці з індивідуальним дизайном для себе або співробітників своєї компанії в корпоративному стилі. Можна підібрати колір, вигадати індивідуальний логотип та інші елементи декору.

  • Підставка для планшета. Зручна річ, що звільняє ваші руки під час роботи з гаджетом. Прості й оригінальні підставки підходять для підтримки планшетів з діагоналлю 7 дюймів і більше. Їх можна зробити як портретного, так і альбомного формату.
  • Тримачі для склянок. Ще одна зручна і практична річ, яку ви неодмінно застосуєте на кухні. Завдяки можливостям 3D-принтерів форма та дизайн будуть обмежені лише вашою фантазією.
  • Блокатор на розетки від дітей. Дорослі завжди попереджають дітей, що пальці й інші предмети пхати в розетку не можна. Але ті не завжди слухаються. З блокатором батьки можуть бути спокійними. Заодно і розетки матимуть оригінальний дизайн, адже колір і форму блокаторів можна підібрати на власний розсуд.
  • Модульні лампи. Така настільна лампа складається з кількох основних елементів, які друкують на 3D-принтері: основа, корпус і верхня частина зі світлодіодами. Щоб зробити лампу необхідної висоти, можна додати будь-яку кількість елементів.

  • Корпуси і тримачі для навушників. Часто ми витрачаємо великі гроші на навушники, але через неналежне зберігання вони швидко виходять з ладу. Зручний корпус, зроблений на 3D-принтері, дасть навушникам шанс пропрацювати довше.

  • Стенд для пультів. Усі стикалися із ситуацією, коли довго не вдається знайти той чи інший пульт. Зручний стенд не лише дасть змогу завжди тримати їх в одному місці, а й стане чудовим декором у кімнаті.
  • 3D-ляльки на шарнірах. Такі іграшки часто коштують у магазинах досить недешево. Але будь-яку ляльку можна виготовити за допомогою 3D-принтера з мінімальними витратами.
  • Пляшковий соковитискач. Достатньо прикрутити соковитискач до верхньої частини стандартної пластикової пляшки. Потім просто вичавити сік з апельсина або будь-якого іншого цитрусового прямо в пляшку. Дуже зручно.
  • Кабельні котушки. Якщо намотаєте кабелі на котушки, це допоможе нарешті організувати проводи в будинку. Ця деталь також дасть змогу за потреби подовжити провід.
  • Автомобільний тримач для телефону. Із цією простою річчю можна використовувати гаджети, не відволікаючись від дороги.
  • Настільний утримувач кабелів. Ми під’єднуємо до комп’ютера чи ноутбука велику кількість USB-пристроїв, для яких часто не вистачає слотів. Тому деякі з них доводиться періодично від’єднувати. Помістіть кабель у тримач – і він завжди буде під рукою, щоб знову за необхідності швидко під’єднати пристрій.

Це лише невеликий перелік пристроїв, які можна виготовити на 3D-принтері. Завдяки 3D-друку можна запустити серійне виробництво і втілити в життя будь-який проєкт, що особливо важливо для стартапів.

Чому варто спробувати

За допомогою 3D-друку вдається отримувати речі із внутрішніми порожнинами, складними геометричними формами й іншими особливостями, які важко або неможливо зробити з використанням традиційних методів виробництва. Наприклад, на 3D-принтері друкують точні макети будинків для показу потенційним покупцям або унікальні деталі для тюнінгу авто на кшталт бампера чи спойлера, розмір яких точно відповідатиме конкретній моделі.

Технологія дозволяє створювати об’єкти й деталі швидко та з мінімальними витратами на виробництво. Вартість виготовлення залежить від конкретної моделі та матеріалу. Існують спеціальні програми, які точно розрахують вартість і час виготовлення виробів. Наприклад, багато хто використовує Cura. Але можна точно сказати, що при продажу отриманих виробів можна заробити щонайменше 80–100% від витраченої на виготовлення суми.

Партнерський матеріал?

Замовити друк на 3D-принтері

 

Disqus Comments Loading...