Рубрики ІгриСтатті

Найочікуваніші ігри 2024 року

Опубликовал
Артем Лисайчук

Минулий рік всі записали у список одних з найкращих в історію ігрових релізів. Навряд 2024 рік повторить успіх попередника, але нас все одно очікує неймовірна кількість великих і маленьких, довгих і короткотривалих, епічних та камерних ігор. Про найцікавіші, на наш погляд, ми зараз розкажемо у нашій добірці нових ігор 2024 року.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Жанр: Action, Adventure, Co-op
Дата: 02 лютого 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Попри усіх дзвіночки про потенційну низьку якість Suicide Squad: Kill the Justice League, хочеться вірити в чудо і що автори серії Batman: Arkham випустять хорошу гру. В Suicide Squad герої піддали впливу інопланетного загарбника  Брейніака й перейшли на бік зла. Відправляються на протистояння колишнім супергероям зграйка самогубців у складі: Гарлі Квінн, Дедшота, Капітана Бумеранга та Король Акул.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Final Fantasy VII Rebirth

Жанр: RPG
Дата: 05 лютого 
Платформа: PS5

Друга частина з трилогії ремейків Final Fantasy VII бере початок одразу з фіналу Final Fantasy VII Remake. Головні герої покидають Мідгар та продовжують переслідувати Сефірота. Гра вийде спочатку ексклюзивно для PS5, а пізніше, цього ж року, і для ПК.

Alone in the Dark

Жанр: Survival Horror
Дата: 20 березня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Alone in the Dark колись стала практично батьком жанру Survival Horror, проте з роками перетворилася у пародію на саму себе та чимось, про що не хочеться згадувати. Навряд гра 2024 року поверне колишню славу серії, але у неї є всі шанси стати непоганим детективом, на кшталт ігор про Шерлока Голмса від Frogwares. Цього разу гравцю довірять цілих двох протагоністів яких озвучили Джоді Комер (Вбиваючи Єву) та Девід Гарбор (Дивні дива), які прибувають в маєток Дерцето аби розслідувати зникнення його власника.

Rise of the Ronin

Жанр: Action, RPG
Дата: 22 березня 
Платформа: PS5

Розробники зі студії Team NINJA продовжують наслідувати своїх колег з Fromsoftware. Попередні ігри студії, дилогія Nioh та торішня Wo Long: Fallen Dynasty багато чого запозичували у Souls-подібних ігор, але при цьому були достатньо самобутніми, що б виділятися на тлі інших клонів Dark Souls чи Bloodborne. Rise of the Ronin окремими ігроладними елементами схожа на Sekiro: Shadows Die Twice, а події відбуватимуться наприкінці доби Едо, коли на Японію почала наступати західна цивілізація.

Dragon’s Dogma 2

Жанр: Action, Adventure, RPG
Дата: 22 березня 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Довгоочікуване продовження фентезійної RPG яка стала культовою не в останню чергу завдяки боям з великим і дуже великими почварами. У сиквелі до переліку мають додатися гігантські монстри.

South Park: Snow Day!

Жанр: Action, Adventure, Co-op
Дата: 26 березня 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, Switch

Нова гра, події якої розгортаються у всім відомому містечку, переїхала у повноцінне 3D та орієнтується на кооперативне проходження для чотирьох гравців. Місто утонуло в сніжній хурделиці, уроки скасували, тож дітлахи влаштували собі чергову гру з протистоянням команд.

Black Myth: WuKong

Жанр: Action, Adventure
Дата: 20 серпня 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Гостроцікава Black Myth: WuKong нарешті отримала остаточну (?) дату виходу. Втілитися у Короля Мавп та поринути у китайську мітологію можна буде вже наприкінці літа. Особливістю героя є можливість набувати форми різних тварин, що повинно допомогти у проходженні пазлів чи униканню пасток.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Жанр: FPS, RPG
Дата: 5 вересня
Платформа: PC, Xbox Series X|S

Найочікуваніший цьогорічний реліз від українських розробників. Останні трейлери обіцяють не тільки красиві пейзажі Зони, але й цікавий сюжет та персонажів, а кілька випадкових зливів вже практично анонсували повернення кількох старих знайомих. Буквально вчора GSC Game World повідомила, що гра ще раз переноситься і тепер точно вийде 5 вересня цього року.

Гра матиме офіційну українську локалізацію з озвученням

Hades 2

Жанр: ActionAdventure
Дата: Q2 
Платформа: PC

Продовження однієї з найкращих ігор 2020 року цього року має вийти лише в ранній доступ, але навіть цього достатньо, аби здобути статус найочікуванішої гри. У сиквелі нам доведеться взяти під контроль Меліною, сестру Загрея, аби врятувати батька від покровителя часу — Кроноса.

Гра матиме офіційну українську локалізацію

Dragon Age: Dreadwolf

Жанр: RPG
Дата: 2024 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Після релізів спірних Mass Effect: Andromeda та Anthem розробники з BioWare лише по крихті видають інформацію про свої майбутні релізи. Нова частина епічної фентезійної RPG Dragon Age перебуває в розробці ще з 2015 року, а нам відоме лише те, що гра буде прямим продовженням Dragon Age: Inquisition та безпосередньо буде пов’язана з Соласом. Влітку обіцяють повноцінний анонс з можливим релізом наприкінці року.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

Жанр: Action, RPG
Дата: 2024 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Багатостраждальна Bloodlines 2 після зміни розробника схоже дійде релізу наприкінці цього року. Якщо знову щось не зміниться. Продовження культової RPG поверне нас до похмурого Сіетлу чию долю доведеться вирішити саме нам у ролі старшого вампіра. Проте відкритим залишається головне питання, чи зможе сиквел не посоромити культовість оригіналу?

Star Wars Outlaws

Жанр: Action, RPG
Дата: 2024 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Всього трохи більше як місяць тому студія Massive Entertainment випустила гру по всесвіту Аватара Джеймса Кемерона, а зараз наближається до релізу їх гра по всесвіту Зоряних війн. Розробники вирішили відійти від теми джедаїв та зосередитися на пригодах пройдисвітки Кай Весс в період між «Імперія завдає удару у відповідь» та «Повернення джедая». Остаточну дату виходу назвуть пізніше, проте якщо вірити попередній інформації з сайту Disney (яку вже поправили), гра має вийти наприкінці цього року.

The Wolf Among Us 2: A Telltale Series

Жанр: Adventure
Дата: 2024 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, Xbox One, PS4, Switch

Після закриття Telltale Games розробка сиквелу The Wolf Among Us продовжилася в стінах AdHoc Studio яка складається з колишніх працівників Telltale Games. Минулого року частина команди розробників була звільнена. На якому етапі зараз перебуває сиквел однієї з найкращих ігор студію поки невідомо.

Avowed

Жанр: RPG
Дата: 2024 
Платформа: PC, Xbox Series X|S

Avowed є частиною всесвіту Pillars of Eternity, але цього разу ми поринемо у пригоду в перспективі від першої особи. По механіках гра дуже нагадує Dark Messiah і звичайно ж TES V: Skyrim. Хоч анонсуючий трейлер мав похмурішу атмосферу, все одно ми чекаємо з нетерпінням які сюрпризи у царстві Еора підготувала для нас Obsidian Entertainment.

Senua’s Saga: Hellblade II

Жанр: Action, Adventure
Дата: 2024 
Платформа: PC, Xbox Series X|S

Подовження історії Сени є, мабуть, найочікуванішим цьогорічним релізом від Xbox Game Studios. Колись перша частина практично відродила віру інвесторів в ігри категорії АА. У сиквелі Сенуа продовжить боротьбу із внутрішніми демонами, а також стане учасницею подій гідних легенд та мітів. 

На прийдешній Xbox Developer Direct покажуть новий трейлер гри, а от остаточну дату виходу навряд нам скажуть до літніх ігрових презентацій.

Silent Hill 2

Жанр: Action, Adventure, Horror
Дата: 2024 
Платформа: PS5, PC

Розробкою римейку культової Silent Hill 2 займається польська студія Bloober Team (Layers of Fear, Medium) і якщо вірити інформації інсайдерів більше частини студії вже перейшла на іншій проєкт, а над Silent Hill 2 залишилась працювати невелика команда яка дошліфовує проєкт. Також гра потрапила до переліку цьогорічних релізів у трейлері PlayStation, тож чекаємо на скорий анонс остаточної дати виходу.

Гра матиме офіційну українську локалізацію

Hollow Knight: Silksong

Жанр: Platformer, Metroidvania
Дата: 2024 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, Xbox One, PS4, Switch

Hollow Knight: Silksong вже котрий рік поспіль входить у списки найочікуваніших релізів року. Можливо цього разу це буде останній раз. Розробникам вже час припинити мучити фанатів та нарешті випустити продовження однієї з найкращих метроїдваній останніх років.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Жанр: A Hideo Kojima Game remake
Дата: 2024 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Ще один ремейк культової гри Konami повинен вийти цього року (також потрапив до цього трейлеру). Розробники намагаються освіжити класичну гру часів PS2 при цьому нічого не зламавши і зберігаючи все те, за що полюбили оригінал. Звучить як ідеальний ремейк, але що з того вийде дізнаємося до кінця цього року.

The Alters

Жанр: Action, Adventure
Дата: 2024 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Ян Дольський — пересічний робітник, який бореться за виживання на самотній планеті. Щоб відремонтувати свою базу, він має створити альтернативні версії себе — альтерcів, які мають свою особистість, сильні та слабкі сторони. Головна мета — якомога швидше покинути ворожу планету допоки сонце не спалило нас ущент.

Гра матиме офіційну українську локалізацію

Little Nightmares 3

Жанр: Action, Adventure, Horror, Co-op
Дата: 2024 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, Xbox One, PS4, Switch

Продовження моторошного жахастика Little Nightmares змінило розробників, тепер грою займаються Supermassive Games (Until Dawn, The Dark Pictures Anthology), також у грі з’явиться кооператив. Кожний з двох героїв володіє власним набором інструментів, а випадку відсутності компаньйона, керування інших персонажем візьме на себе ШІ. Чи вплине зміна розробника та спільне проходження з другом на гнітючу атмосферу гри дізнаємося вже цього року.

Disqus Comments Loading...