Рубрики Статті

Найцікавіші нові фільми січня 2023 року

Опубликовал
Денис Федорук

Січень завжди хизується чималою кількістю хороших прем’єр. Не став виключенням і цей рік. Тут знайшлося місце і представникам так званого нагородного сезону, які претендують на найпрестижніші кінонагороди, і цікавим екранізаціям, і добрим комедіям, і черговим екшен-стрічкам із зірками жанру.

«Операція “Фортуна”: Мистецтво перемоги» / Operation Fortune: Ruse de guerre

Жанр: шпигунський трилер, бойовик, комедія
Дата прем’єри: 5 січня
Де подивитися: кінотеатри

Крутий агент британської розвідки Орсон Форчун повинен відстежити та зупинити злочинців, котрі займаються продажем дуже небезпечної зброї. Але Орсон розуміє, що цього разу самотужки йому не впоратися.
Тому герой об’єднує зусилля з найвправнішими колегами, а також вербує відому кінозірку Дженні Франческо, щоб той забезпечив надійне прикриття. Що з цього вийшло – можна дізнатися у новому фільмі Гая Річі вже з 5 січня.

«М3ҐАН» / M3GAN

Жанр: науково-фантастичний фільм жахів
Дата прем’єри: 5 січня
Де подивитися: кінотеатри

Онлайн-курс "Тестування API" від robot_dreams.
Навчіться працювати з API на просунутому рівні та проводити навантажувальні тестування, щоб виявляти потенційні проблеми на ранніх етапах розробки.
Програма курсу і реєстрація
Новітні технології не стоять на місці. Одній технологічній компанії вдалося створити унікальну ляльку зі штучним інтелектом M3GAN. Джемма, яка займалася розробкою цього дива техніки, нещодавно стала опікуном своєї осиротілої племінниці Кеді.
Жінка вирішує «познайомити» дитину з M3GAN, не підозрюючи, що це призведе до трагічних наслідків. Одним зі сценаристів та продюсерів виступив Джеймс Ван.

«Блідо-блакитне око» / The Pale Blue Eye

Жанр: трилер, детектив, жахи
Дата прем’єри: 6 січня
Де подивитися: Netflix

А це кіноадаптація більш похмурого твору – однойменного роману Луїса Баярда, що з’явився на полицях книгарень у 2003 році. Дія відбувається у 1830-му. Відставний детектив Август Ландор погоджується розгорнути розслідування страшного вбивства.
Злочин був скоєний у стінах військової академії, що знаходиться у Вест-Пойнті, штат Нью-Йорк. На допомогу головному герою приходить молодий худорлявий курсант Едгар Аллан По.

«Чоловік на ім’я Отто» / A Man Called Otto

Жанр: драмеді
Дата прем’єри: 12 січня
Де подивитися: кінотеатри

Екранізація роману шведського письменника Фредріка Бакмана «Чоловік на ім’я Уве». Том Генкс грає буркотливого вдівця-пенсіонера Отто, який бачить розраду у критиці своїх сусідів. Та все змінюється, коли поряд з самотнім дідом оселяється молода енергійна сім’я, що змінює світогляд Отто кардинальним чином.

«Загублений пес» / Dog Gone

Жанр: біографічний, драма
Дата прем’єри: 13 січня
Де подивитись: Netflix

Ця історія заснована на реальних подіях. Батько та син вирушають у непередбачувану мандрівку Аппалачською стежкою, щоб знайти свого пса. Під час цієї подорожі головні герої мають віднайти рівновагу у своїх зіпсованих стосунках, а також вчасно знайти домашнього улюбленця, адже той потребує спеціальних ліків.

«Вавилон» / Babylon

Жанр: псевдоісторична драма, комедія
Дата прем’єри: 19 січня
Де подивитися: кінотеатри

Через місяць після прем’єри в США довгоочікуваний «Вавилон» нарешті доходить і до наших кінотеатрів. Це нова стрічка оскароносного Дам’єна Шазелла, в якій зібрався неймовірний акторський склад.
Дія розгортається в Лос-Анджелесі 20-х років минулого століття – в епоху, коли Голлівуд почав переходити з німого кіно на звукове. Різні персонажі переживуть злети та падіння на шляху до своєї найзаповітнішої мрії.

«Фабельмани» / The Fabelmans

Жанр: напів-автобіографічна драма
Дата прем’єри: 19 січня
Де подивитися: кінотеатри, цифрові сервіси

За увагу глядачів з «Вавилоном» конкуруватиме і нова стрічка Стівена Спілберга, котра заснована на його власних спогадах з дитинства, яке він провів в Арізоні та Каліфорнії. Коли хлопчик Семмі Фабельман вперше бере в руки кінокамеру, він більше не може уявити своє життя без цього диво-пристрою. Закоханий у магію кіно, тепер Семмі точно знає, чим хоче займатися, коли стане дорослим.

«Рейс» / Plane

Жанр: бойовик, трилер
Дата прем’єри: 26 січня
Де подивитися: кінотеатри

На пару з Ліамом Нісоном Джерард Батлер вже давно зайняв свою нішу і стабільно видає невибагливі екшен-фільми, іноді навіть по кілька штук на рік. Цього разу актор зображає пілота Броді Торранса, який змушений здійснити аварійну посадку під час шторму.
Але тут пригоди героя не закінчуються, бо вже скоро він розуміє, що приземлився на небезпечному острові, де пасажирам загрожує смертельна небезпека. Що поробиш, треба рятувати стражденних.

«Нестримне весілля» / Shotgun Wedding

Жанр: романтична комедія, бойовик
Дата прем’єри: 26 січня
Де подивитися: кінотеатри, Amazon Prime Video

Дженніфер Лопес продовжує зніматися у легковажних ромкомах, які були особливо популярні в нульові. Дарсі й Том планують влаштувати пишне весілля на очах у своїх численних родичів. Але свято затьмарюється з появою злочинців. Тепер, щоб врятувати рідних, молодята повинні об’єднати зусилля та дати бій негідникам, якщо, звісно, самі не повбивають одне одного перед цим.

«Ваші і наші» / You People

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 27 січня
Де подивитися: Netflix

Американець єврейського походження Езра Коен робить пропозицію руки та серця своїй подружці-афроамериканці. І все було б добре, якби батьки закоханих не вважали, що цей шлюб не має права на життя. Герої мають подолати численні культурні, ментальні та інші розбіжності. Нова комедія з Едді Мерфі та Джоною Гіллом у головних ролях.
Disqus Comments Loading...