Рубрики ІгриСтатті

Найцікавіші нові ігри лютого 2024 року

Опубликовал
Артем Лисайчук

Рік почався активно, а лютий не збирається скидати оберти. Окрім перевидань класики, нас чекає чимало цікавих та гостроцікавих проєктів. Про кілька з них зараз розповімо у нашій добірці ігрових релізів лютого.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Жанр: Action Adventure
Дата: 02 лютого 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Продовження трилогії Batman: Arkham виявилося зовсім не таким, якого очікували фанати. Розробники вирішили змістити кут огляд в бік поганців, а з супергероїв зробити головну мішень. Масла у вогонь також підливав маркетинг гри, який показував, що у грі буде сервісна модель з сезонами та бойовими пропусками. У підсумку Suicide Squad: Kill the Justice League виявилася класичною сюжетною грою з можливістю проходження в кооперативі, хоч і не позбавлена проблем.

Наш огляд гри вже можна прочитати на сайті.

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Steam Next Fest / Фестиваль Новинок

Жанр: Всі
Дата: 05-12 лютого 
Платформа: PC

Так, Steam Next Fest — не відеогра, але це можливість подивитися трансляції майбутніх ігор, також власними руками спробувати демо версії ігор задовго до їх релізу. Не забудьте додати вподобане у список бажаного. Деякі демки обмежені у часі до завершення фестивалю, тож поспішайте.

Foamstars

Жанр: Action, Multiplayer
Дата: 06 лютого 
Платформа: PS5, PS4 (PS Plus Essential)

Foamstars — чергова спроба відтворити ексклюзив Nintendo. На цей раз прикладом стала Splatoon. Основна механіка гри — піна. Обливайте супротивників піною, доки вони не стануть повністю знерухомленими. Потім збивайте їх з ніг, щоб вибити з гри. Піна накопичуватиметься і змінюватиме місцевість навколо гравців. Змінюючи навколишнє середовище, команда здобуде перевагу і створить перешкоди супротивникам.

На вибір 8 персонажів та 3 режими для PvP сутичок з командами 4х4. Також у грі є PvE-режим як для одного гравця, в якому нас познайомлять з героями гри, так і кооператив для чотирьох зірок.

Foamstars вже доступна всім підписникам PS Plus до 04 березня включно. Після чого гра стане платною й продаватиметься за ціною $29,99.

Helldivers 2

Жанр: Action, Co-op
Дата: 08 лютого 
Платформа: PC, PS5

Як і перша частина, Helldivers 2 — командний шутер, але у сиквелі камера перемістилася з ізометрії за плечі героям. Попри зміну ракурсу, суть гри лишила незмінною — якомога ефективніше відбити масований натиск термінідів.

Поки що гра виглядає як найкраще ігрове втілення Зоряного Десанту, причому не тільки візуально, але й ідеологічно. З приємного, Helldivers 2 підтримує як кросплатформну гру, так і кросплатформне збереження.

Tomb Raider I-III Remastered

Жанр: Action Adventure
Дата: 14 лютого 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, Switch, PS4, Xbox One

Ремастер класичних ігор про розкрадачку гробниць з усіма додатковими рівнями для кожної частини. Усі три гри отримали поліпшену графіку та оновлену модель Лари Крофт наближену до римейку 2007 року. Та найголовніше, гра запускатиметься на нових ПК без танців з бубном.

Для поцінувачів класики, однією кнопкою можна перемикатися між оновленою та оригінальною графікою. Наголошуємо, що це ремастер, а не римейк. Тобто ігри лишилася тими самими, якими були на момент виходу у 1996-1998 роках.

Гра матиме текстову українську локалізацію

Skull and Bones

Жанр: Action Adventure
Дата: 16 лютого 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Гравців вже давно зневірилися у Skull and Bones, занадто довго гра перебуває у розробці, а новини про проблеми у студії тільки посилюють цю зневіру. В грі ми приміряємо на собі роль капітана піратського судна в період Золотої доби піратства. Аби вижити доведеться наймати команду, або ж запросити друзів, торгувати, збирати ресурси та займатися іншими піратськими справами, наприклад грабежами.

Якість гри викликає підозри у багатьох, тож Ubisoft пішли на неочікуваний крок, з 08 по 11 лютого гра отримає бету, доступну абсолютно кожному. Весь прогрес з бети перенесеться у повну версію гри, якщо ви забажаєте її придбати.

Banishers: Ghosts of New Eden

Жанр: Action Adventure RPG
Дата: 16 лютого 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, Switch, PS4, Xbox One

Французька студія Don’t Nod в першу чергу прославилася своїми кінематографічними проєктами, зокрема Life is Strange. Спроби створити екшн-гру завершувалися приблизно однаковим результатом. Ігри виходили з цікавим сюжетом та світом, але спірною екшн складовою (Remember Me, Vampyr). В Banishers: Ghosts of New Eden знову розробники пробують сили в динамічному жанрі з акцентом на RPG-складову.

Mario vs. Donkey Kong

Жанр: Action Puzzle
Дата: 16 лютого 
Платформа: Switch

Оригінальна Mario vs. Donkey Kong виходила ще для Game Boy Advance у 2004 році. Це пазл в якому потрібно збирати фігурки Міні-Маріо викрадені Донкі Конгом. У грі оновили понад 130 рівнів, а з нововведень Казуальний режим з чекпоінтами та кооператив для двох гравців під який також підлаштовуються рівні. Вже доступна демоверсія гри.

Last Epoch

Жанр: ARPG
Дата: 21 лютого 
Платформа: PC

Багатообіцяюча ARPG Last Epoch може стати ідеальним балансом між гардкорністю Path of Exile та орієнтованою на казуальних гравців Diablo IV. Гра вже кілька років перебуває у дочасному доступі й до релізу 21 лютого підготувала 15 класів, повноцінну систему крафту та динамічне дерево талантів. Попри те, що гра є платною, тут будуть мікротранзакції. Правда, розробники обіцяють, що за реальні гроші купуватимуться виключно косметичні предмети.

Pacific Drive

Жанр: Adventure, Racing, Survival
Дата: 22 лютого 
Платформа: PC, PS5

Pacific Drive — дорожня пригода в якій нам доведеться виживати в постапокаліптичному світі, мандруючи до Західного узбережжя США. Автомобіль наш єдиний супутник, наш дім та єдиний шанс на виживання. У грі доведеться збирати ресурси, лагодити та поліпшувати автомобіль, та, звичайно ж, ризикувати заради більшої наживи.

Nightingale

Жанр: Action RPG
Дата: 21 лютого 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, Switch, PS4, Xbox One

Nightingale — гра про виживання у незвичному візуальному сетингу. Тут об’єдналося фентезі з XIX століттям нашого світу. Ігролад стандартний для жанру виживання: збираємо ресурси та будуємо базу. Що б урізноманітнити звичні механіки автори додали систему карток. Грати можна як одноосібно, так і в кооперативі.

Brothers: A Tale of Two Sons Remake

Жанр: Adventure, Puzzle, Co-Op
Дата: 28 лютого 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Двоє братів змушені податися на пошуки «живої води» — єдиного способу врятувати батька. У свій час гра запропонувала цікавий підхід до керування персонажами, один стік геймпаду керував старшим братом, другий — молодшим. Окрім ігроладної функції таке керування також відігравало важливу сюжетну роль.

В римейку крім нової графіки, автори вирішили додали можливість проходити гру в кооперативі, що на наш погляд може негативно вплинути на сприйняття історії. Як буде насправді дізнаємося в кінці місяця.

Final Fantasy VII Rebirth

Жанр: RPG
Дата: 29 лютого 
Платформа: PS5

Друга частина з трилогії рімейків Final Fantasy VII продовжує історію Клауда та його друзів у його спробі перемогти Сифірота. В сиквелі на команду чекають нові випробування та зустрічі за межами Мідгара. Вже доступна демоверсія, а пізніше цього року гра також має вийти на ПК.

Disqus Comments Loading...