Рубрики Статті

Найцікавіші нові серіали березня 2023 року

Опубликовал
Денис Федорук

На відміну від млявенького лютого перший місяць весни обіцяє багато цікавого, при чому як у плані новинок, так і довгоочікуваних продовжень. Стримінгові сервіси та телевізійні канали готові запропонувати глядачам контент на будь-який смак — від легеньких комедій до похмурих таємничих історій. Більше подробиць — як завжди у нашому традиційному матеріалі.

Нові серіали

«Правдива брехня» / True Lies

Жанр: бойовик, трилер, комедія
Дата прем’єри: 1 березня
Де подивитися: CBS, Paramount+

Рімейк однойменного культового бойовика Джеймса Кемерона з Арнольдом Шварценеггером у головній ролі. Одного разу проста домогосподарка дізнається про те, що її чоловік, котрий нібито працює комп’ютерним консультантом, насправді являється міжнародним шпигуном.

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Сам Кемерон виступив у якості одного з виконавчих продюсерів, хоча, очевидно, навряд чи істотно вплинув на виробництво проєкту.

«Дейзі Джонс і The Six» / Daisy Jones & The Six

Жанр: музична драма
Дата прем’єри: 3 березня
Де подивитися: Amazon Prime Video

Ця історія заснована на частково автобіографічній однойменній книзі Тейлор Дженкінс Рід. Під час її написання авторка також надихалася непростим шляхом рок-групи Fleetwood Mac.

Серіал розповість про вигаданий рок-гурт 70-х років — з моменту його першої появи на сцені Лос-Анджелеса і до епохи шаленої популярності. Творці також обіцяють дослідження причин розпаду колектива на піку слави.

«Історія всесвіту: Частина друга» / History of the World: Part II

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 6 березня
Де подивитися: Hulu

Це продовження однойменної комедії легендарного Мела Брукса з підзаголовком «Частина перша» 1981 року. В тому фільмі всесвітня історія була продемонстрована у комедійній формі, і сиквел продовжить такий підхід. 96-річний Брукс вже не постановник, але один із сценаристів.

В проєкт була залучена велика кількість зірок, від Емілі Ратаковскі до Тайки Вайтіті, котрі зображатимуть різноманітних, в тому числі й історичних персонажів.

«Рій» / The Swarm

Жанр: фантастика, драма, трилер
Дата прем’єри: 6 березня
Де подивитися: ZDF

Однією з потенційно найцікавіших березневих новинок бачиться екранізація міжнародного бестселера Франка Шетцінга «Зграя». За сюжетом цього екологічного трилера у світовому океані починають відбуватися загадкові події, які призводять до серйозних катастроф та загрожують безпеці людства. Вчені приходять до висновку, що у водах існує раніше невідома і налаштована вороже форма життя.

«Шкільні духи» / School Spirits

Жанр: підліткова детективна драма
Дата прем’єри: 9 березня
Де подивитися: Paramount+

А ось і підлітковий контент, без якого не обходиться ні один місяць. Тутешній сюжет засновано на однойменному графічному романі. В центрі оповіді знаходиться 16-річна дівчина Медді, яку було вбито, та вона не померла, а застрягла поміж світами живих і мерців. Юна героїня вирішує скористатися наданою можливістю та розгорнути розслідування власної загибелі.

«Лицарі Ґотема» / Gotham Knights

Жанр: супергеройський екшн
Дата прем’єри: 14 березня
Де подивитися: The CW

Прийомний син Брюса Вейна Тернер Хейз перебуває у стані шоку, коли дізнається про те, що його батька вбили. А згодом до хлопця приходить і розуміння того, що Брюс був Бетменом.

Ґотемський прокурор Гарві Дент вважає, що у смерті Вейна винен саме Хейз, а також діти відомих суперлиходіїв, таких як, наприклад, Джокер. Тепер молодим людям доведеться об’єднати зусилля, щоб довести власну непричетність та розшукати справжнього вбивцю.

«Екстраполяції» / Extrapolations

Жанр: драма
Дата прем’єри: 17 березня
Де подивитися: Apple TV+

Серіал-антологія представить глядачу декілька пов’язаних між собою історій, котрі продемонструють вплив зміни клімату на планеті на життя різних персонажів та людства в цілому.

Відомо, що у проєкті візьме участь величезна кількість зірок, таких як Меріл Стріп, Сієнна Міллер, Кіт Гаррінгтон, Форест Вітакер, Девід Швіммер, Ейса Гонсалес, Едвард Нортон, Тобі Магвайр, Маріон Котіяр тощо.

«Щасливчик Генк» / Lucky Hank

Жанр: драма
Дата прем’єри: 19 березня
Де подивитися: AМС

Адаптація роману Річарда Руссо Straight Man, виданого у 1997 році. Головним героєм цієї історії являється Вільям Генрі Деверо-молодший — завідувач кафедри англійської мови у пенсільванському коледжі.

Чоловік переживає кризу середнього віку, а тут ще й колеги мріють про його звільнення, в той час, як сама кафедра постійно не отримує потрібного фінансування. Що з цим всім робити — велика загадка для головного героя.

«Нічний агент» / The Night Agent

Жанр: шпигунський екшн
Дата прем’єри: 23 березня
Де подивитися: Netflix

Серіал заснований на однойменному бестселері Метью Квірка. Агент ФБР найнижчого рівня на ім’я Пітер Сазерленд працює ночами у підвальному приміщенні Білого дому та відповідає за телефонну лінію, призначену для секретних агентів.

Оскільки на неї ніхто не дзвонить, робота Пітера виглядає не дуже важливою. Але все змінюється, коли на запилений телефон все ж таки надходить один дзвінок.

«Кроляча нора» / Rabbit Hole

Жанр: шпигунський екшн-трилер
Дата прем’єри: 26 березня
Де подивитися: Paramount+

Похмурий чоловік на ім’я Джон ВІр — досвідчений агент у світі корпоративного шпигунства. Але одного разу таємничий і дуже потужний ворог вирішує підставити Джона та покінчити з ним раз і назавжди. Таким чином головний герой змушений протистояти могутньому ворогу та паралельно постаратися зняти з себе підозри щодо злочину, якого він не скоював.

«Влада» / The Power

Жанр: науково-фантастична драма
Дата прем’єри: 31 березня
Де подивитися: Amazon Prime Video

Чергова екранізація, цього разу однойменної книжки англійської письменниці Наомі Олдерман. Дія розгортається у світі, де дівчата-підлітки володіють надлюдською здібністю, а саме можуть стріляти електричними імпульсами.

Необачне поводження з цим даром може призвести до страшних наслідків. Коли він проявляється вже у дорослих жінок, стає очевидно, що це назавжди змінить увесь світ.

Продовження серіалів

«Мандалорець» / The Mandalorian

Жанр: космічний вестерн
Дата прем’єри: 1 березня
Де подивитися: Disney+
Сезон: 3

Якщо колись і мав відбутися зірковий час Педро Паскаля, то він точно настав. Ще не встигла відгриміти на екранах надзвичайно популярна адаптація гри «Останні з нас», як глядачі мають змогу розпочати перегляд вже наступного гучного проєкту з невтомним Паскалем.

Створенням третього сезону, який отримав назву «Буканьєр», займались все ті ж Джон Фавро та Дейв Філоні. Дін Джарін та малюк Ґроґу відправляться на Мандалор, щоб головний герой зміг отримати прощення за те, що порушив Кодекс.

«Перрі Мейсон» / Perry Mason

Жанр: детективно-юридична драма
Дата прем’єри: 6 березня
Де подивитися: НВО Мах
Сезон: 2

Сюжет цього детективного серіалу заснований на персонажах книжок американського письменника Ерла Стенлі Ґарднера. Події першого сезону відбувалися у Лос-Анджелесі початку 30-х років, за часів Великої депресії.

Головний герой Перрі Мейсон постає перед глядачем адвокат та приватний детектив. Він займається розслідуваннями заплутаних справ своїх клієнтів.

«Супермен і Лоїс» / Superman & Lois

Жанр: супергеройська драма
Дата прем’єри: 14 березня
Де подивитися: The CW
Сезон: 3

Як видно з назви, серіал розповідає про життя-буття Супермена та його коханої Лоїс Лейн, котрі разом зі своїми дітьми у першому сезоні повернулися до Смолвіля, але й там не мали бажаного спокою. Третій сезон продовжить пригоди героїв. А ще він примітний тим, що це буде перший сезон, випущений вже під знаком бренду DC Studios, раніше відомого як DC Films.

«Тед Лассо» / Ted Lasso

Жанр: спортивне драмеді
Дата прем’єри: 15 березня
Де подивитися: Apple TV+
Сезон: 3

Сьогодні якісні комедії, які ще й спроможні надихати — на вагу золота. Надуспішний та суперпопулярний серіал «Тед Лассо» якраз з таких проєктів. Це історія про американського футбольного тренера, який наважився працювати в одному з клубів англійської прем’єр-ліги.

Попри власну недосвідченість та статус аутсайдера Теду Лассо вдається досягти помітних успіхів, в першу чергу завдяки своїй доброті та нестандартному підходу до роботи.

«Тінь і кістка» / Shadow and Bone

Жанр: пригодницьке фентезі
Дата прем’єри: 16 березня
Де подивитися: Netflix
Сезон: 2

Отримала продовження й історія, заснована на трилогії фентезійних романів під назвою «Гриша», а також на книжці «Шістка воронів» американської фентезі-авторки Лі Бардуго.

Дія відбувається у країні Равка, яка страждає від війни з надприродними істотами, що несуть смертельну небезпеку. Молода дівчина Аліна Старкова зненацька виявляє у собі надзвичайну силу. Завдяки цьому героїня може значною мірою вплинути на хід війни та її результат.

«Шершні» / Yellowjackets

Жанр: психологічна драма, трилер, жахи
Дата прем’єри: 24 березня
Де подивитися: Showtime
Сезон: 2

У 1996 році футбольна команда школярок відправляється з рідного Нью-Джерсі до Сіетлу, щоб взяти участь в національних змаганнях. Але під час польоту відбувається авіакатастрофа, внаслідок якої дівчата, що залишилися неушкоджені, опиняються в засніжених канадських лісах за сотні кілометрів від цивілізації. Поступово героїні змушені вдаватися до звірячих вчинків, щоб не загинути в нестерпно важких умовах.

«Спадщина» / Succession

Жанр: сатирична чорна комедія, драма
Дата прем’єри: 26 березня
Де подивитися: НВО Мах
Сезон: 4

Логан Рой — впливовий власник міжнародного медійного конгломерату Waystar Royco. Але з приходом старості його самопочуття помітно погіршується. У зв’язку з цим четверо дітей Роя вже передчувають майбутню конкуренцію за посаду свого батька.

Серіал отримав визнання критиків та цілу низку престижних нагород, тож старт четвертого сезону — помітна березнева прем’єра. 

«Рівердейл» / Riverdale

Жанр: підліткова драма
Дата прем’єри: 29 березня
Де подивитися: The CW
Сезон: 7

Популярний підлітковий серіал «Рівердейл» заснований на персонажах коміксів видавництва Archie Comic. Головні дійові особи тут — група молодих людей з містечка Рівердейл, де було скоєне вбивство старшокласника Джейсона Блоссома.

Після цього злочину у місті починають відбуватися не менш моторошні події. Сьомий сезон обіцяє стати фінальним та нарешті розставити всі крапки над і.

Disqus Comments Loading...