Огляд бездротових навушників Audio-Technica ATH-M50xBT2 Ice Blue: універсальне звучання в лімітованому дизайні

Опубликовал
Глеб Перерва

Сьогодні на огляді популярна середньобюджетна модель бездротових навушників від відомого бренду Audio-Technica. Це лімітована серія в бірюзовому кольорі: Audio-Technica ATH-M50xBT2 Ice Blue. Детально розглянемо модель, її особливості та розповімо про досвід використання.

Пакування та комплектація

Навушники поставляються в картонному пакуванні з кольоровою поліграфією: на лицьовій стороні зображено Audio-Technica ATH-M50xBT2 Ice Blue та її особливості, а позаду та з боків нанесено базову інформацію про модель. Всередині пакування знаходиться ложемент з пресованого картону та комплектація:

  • Навушники Audio-Technica ATH-M50xBT2
  • Зарядний кабель USB-C
  • Аудіо кабель 3,5-3,5 мм
  • Мʼякий чохол зі шкірзамінника

Комплект без якихось особливих деталей, але базовий набір присутній. Аудіо кабель на 3,5 мм, для дротового використання навушників, з мʼякої гуми та із Г-подібним штекером, без відчутного мікрофонного ефекту, проте через невелику довжину 1,2 м це скоріше похідний варіант.

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше

Дизайн та ергономіка Audio-Technica ATH-M50xBT2

Модель виглядає дуже впізнавано і вирізняється поміж інших – з першого погляду можна зрозуміти що це Audio-Technica. Лімітовану версію вочевидь вирішили зробити ще більш помітною: корпус навушників світло-бірюзового кольору, що наживо виглядає дуже непогано.

Оголівʼя вкрито штучною шкірою – вона має чудовий вигляд та приємна тактильно, хоч і не така приємна як справжня шкіра, проте більш стійка до пошкоджень і не збільшує цінник пристрою. Чаші та кріплення пластикові з елементами металевого кольору та великою емблемою бренду. Регулювання оголівʼя ступеневе та цупке.

На лівій чаші знаходиться все управління, що складається з чотирьох кнопок (перемикання треків та гучності, відтворення-пауза та виклик голосового асистента), світловий індикатор, порт зарядки USB-C та вхід 3,5 mm audio jack.

Амбушури мʼякі та добре облягають вушну раковину. Вони забезпечують високий рівень пасивної шумоізоляції.

Посадка надійна, навушники добре сидять на голові та при цьому не тиснуть на неї. І все ж потрібно враховувати, що діаметр чаш ATH-M50xBT2 не надто великий та вони можуть тиснути на вушні раковини людям з великими вухами (краще міряти перед покупкою).

Модель відносно компактна у складеному стані, що корисно під час транспортування. Це також зменшує вірогідність їхнього пошкодження іншими речами в сумці чи наплічнику; якщо є бажання їх навіть можна покласти в поясну сумку.

До речі, це одна з самих надійних бездротових середньобюджетних моделей навушників з точки зору якості збірки та стійкості до пошкоджень – користувачам що не надто обережні зі своїми девайсами варто звернути на них увагу.

Мікрофони

Вбудований мікрофон непоганої якості. Проте він підійде тільки для розмови в тихому приміщенні. Про розмови в таких місцях як жвава дорога чи метро можна забути, але дана модель на це і не розрахована. В цілому мікрофони виконують свою функцію, та для постійних розмов краще звернути увагу на спеціалізовані гарнітури.

Підключення та управління Audio-Technica ATH-M50xBT2

Процес підʼєднання навушників до смартфона максимально простий: достатньо затиснути кнопку ввімкнення на пару секунд та знайти їх в меню Bluetooth. Все управління знаходиться на лівій чаші та здійснюється за допомогою чотирьох кнопок. ATH-M50xBT2 чудово працюють і без застосунку, проте для більш гнучких налаштувань його необхідно встановити з AppStore чи Google Play. До речі одразу після підключення навушників на них прилетіло оновлення.

Застосунок мінімалістичний та зрозумілий. Він працює стабільно, без лагів та вилетів. На головній сторінці розташовані елементи управління  відтворенням музики, інформація про рівень заряду батареї та базові необхідні налаштування: режим низької затримки, еквалайзер та вибір аудіокодека. В окремому пункті меню з налаштуваннями знаходяться параметри на кшталт балансу лівого та правого каналу, налаштування голосового асистента тощо.

Автономність

При щоденному використанні протягом 5-6 годин на добу навушники від одного заряду працюють 3-4 доби (при умові використання на 80-90% гучності).

20 хвилин заряджання цілком достатньо щоб вони пропрацювали ще один робочий день, так що результати хороші.

Звук Audio-Technica ATH-M50xBT2

Audio-Technica ATH-M50xBT2 звучать врівноважено, без явних перекосів та не так сильно красять звук, як це зазвичай роблять бездротові навушники в цьому ціновому сегменті. Загалом їхнє звучання дуже наближено до звуку дротової версії що підключена до нейтрального джерела.

Верхні частоти інформативні та деталізовані, без надмірної кількості надвисоких, але з такою кількістю інформації, щоб слухачу було цікаво і приємно вслухатися у високі вокальні партії та струнні інструменти. Місцями втрачаються надвисокі, проте це не критично для цього формфактору. Це скоріше проблема Bluetooth, а не самих навушників.

Середні частоти розбірливі та насичені, так само як і басова складова, яка не налазить на нижньо-середні частоти та дає повноцінні враження як від треків з великою кількістю низьких частот, так і від більш спокійних композицій.

Навушники звучать мʼяко і насичено, що позитивно впливає на прослуховування практично будь-якого жанру, а також чудово відпрацьовують ембіент – модель максимально універсальна.

Технічні характеристики Audio-Technica ATH-M50xBT2

Випромінювач Динамічний 45 мм
Чутливість 99 dB/mW
Частотний діапазон 15-20000 Гц
Імпеданс 38 Ом
Мікрофон
Тип MEMS
Полярна діаграма спрямованості Всеспрямований
Чутливість -38 дБ (1 В/Па, при 1 кГц)
Частотна характеристика 85 до 15 000 Гц
Комунікації
Система зв’язку Bluetooth версії 5.0
Максимальна радіочастотна потужність 5.1 мВт EIRP
Максимальна дальність зв’язку Пряма видимість: приблизно 10 м
Діапазон частот 2,402 ГГц до 2,480 ГГц
Метод модуляції GFSK, Pi/4DQPSK, 8DPSK
Метод розширеного спектра FHSS
Сумісні профілі Bluetooth A2DP, AVRCP, HFP, HSP
Підтримуваний кодек LDAC, AAC, SBC

В Audio-Technica ATH-M50xBT2 встановлено 45-мм драйвери з великим апертурним отвором, що надає той самий звук, як у дротової версії ATH-M50x.

Підсилювач для бездротового звуку

Зберігши звукову ідентичність з навушників ATH-M50x, ATH-M50xBT2 використовують технологію Bluetooth для надання студійної якості звуку в бездротовому форматі. Великі апертурні драйвери забезпечують глибокий і точний бас, підтриманий сучасним ЦАП AK4331 та внутрішнім підсилювачем для чистої передачі звуку.

Якісні мікрофони

Навушники ATH-M50xBT2 відзначаються двома мікрофонами та технологією формування променя для поліпшеної передачі голосу. Крім того, користувачі можуть скористатися вбудованими голосовими асистентами Amazon Alexa, Google Assistant і Siri.

Автономність та швидка зарядка

Навушники здатні працювати до 50 годин від одного заряду акумулятора, а також забезпечують до 3 годин роботи після швидкого 10-хвилинного заряджання через USB-C роз’єм.

Підключення до двох пристроїв

Функція мультипоінт дозволяє одночасно з’єднувати навушники з двома Bluetooth-пристроями, що робить перемикання між завданнями та пристроями трохи легшим. Також можна налаштовувати навушники ATH-M50xBT2 під свої потреби за допомогою додатка A-T Connect. Додаткові параметри, такі як активація режиму низької затримки, налаштування та збереження еквалайзера на навушниках, баланс гучності L/R та вибір голосового асистента, серед багатьох інших опцій.

Ціна та конкуренти

Audio-Technica ATH-M50xBT2 Ice Blue коштують 10 199 грн. Дротова версія цієї моделі Audio-Technica ATH-M50x обійдеться дешевше: 7 700 грн.

В цій же ціновій категорії знаходяться Technics EAH-A800 за 10 999 грн та Dali IO-6 за 13 000 грн. Якщо трохи додати можна вже придбати Sennheiser Momentum 4 Wireless за 15 000 грн або ж Bowers & Wilkins PX7 S2 за 13 900 грн.

Disqus Comments Loading...