Огляд EcoFlow DELTA 2 Max: зарядна станція для всіх

Опубликовал
Павло Чуйкін

Постійні відключення світла змушують задуматися про енергозалежність усе більше українців. Зараз на ринку для цього є безліч інструментів, у тому числі продукти відомої компанії EcoFlow. У цьому партнерському огляді ми подивимося на їх суперпопулярну зарядну станцію EcoFlow DELTA 2 Max. Це щось середнє між величезними станціями за всі гроші світу для живлення домівок і відносно компактними моделями для заряджання гаджетів, які дають можливість працювати вдома без світла.

Партнер проєкту?

Технічні характеристики EcoFlow DELTA 2 Max

Ємність 2048 Вт·год
Розетка AC 230В 4 штуки
USB Type-C 2 штуки
USB Type-A 4 штуки
DC 2 штуки
Автомобільна розетка (прикурювач) 1 штука
Номінальна потужність 2400 Вт
Пікова потужність 3100 Вт
Потужність USB Type-C 100 Вт
Потужність USB Type-A 18; 12 Вт
Потужність DC 38 Вт
Потужність автомобільної розетки (прикурювача) 126 Вт
Форма вихідного сигналу чиста синусоїда
Технологія LiFePO4
Цикли зарядки 3000
Додатково ручка для перенесення, функція EPS (Emergency Power Supply)
Можливість модернізації під’єднання додаткових батарей, сонячної панелі
Дисплей є, LCD
Ліхтарик немає
Віддалене керування є, Wi-Fi, Bluetooth
Габарити 497×305×242 мм
Вага 23 кг

 

Паковання та комплектація

EcoFlow DELTA 2 Max поставляється у стандартному боксі компанії з малюнком станції.

Всередині знаходиться зарядна станція, пінопластові пази, які її тримають усередині та захищають, а також ще одна коробка з аксесуарами. У неї поклали інструкцію, кабель живлення, кабель для заряджання від автомобільного прикурювача та кабель для підключення роутерів та інших подібних гаджетів.

Дизайн та ергономіка

EcoFlow DELTA 2 Max виглядає як усі інші моделі компанії. Має стильний і водночас аскетичний дизайн у сіро-асфальтових кольорах, надійні ручки на передній і задній частинах корпусу.

Сам корпус пластиковий, дуже надійний та ударостійкий. На ньому не дуже видно пил та інші сліди користування.

На боковій панелі EcoFlow DELTA 2 Max бачимо пару решіток системи охолодження та надпис EcoFlow Max.

На іншій боковій панелі розмістили роз’єми для під’єднання додаткових батарей.

На верхній частині станції бачимо плаский майданчик, на який можна покласти різні гаджети, які від неї заряджаються. На дні є гумові вставки, що не дозволяють станції рухатися. Хоча її вага робить це краще.

На передній частині розмістили LED-екран з наліпленою плівкою, на який виводиться уся основна інформація про станцію: стан заряду, витрати, заряджання, залишок годин і багато іншого корисного.

Нижче екрана бачимо кнопку увімкнення/вимкнення зарядної станції і світловий індикатор. Також тут є чотири порти USB-A (два з яких зі швидким заряджанням) і пара портів USB-C. Поруч розмістили кнопку, яка всі ці порти вмикає чи вимикає за потреби.

На задній частині EcoFlow DELTA 2 Max розмістили чотири розетки і кнопку, яка також відповідає за їх увімкнення/вимкнення. Нижче розташовані прикурювач і два порти DC, а також кнопка, яка відповідає за їх увімкнення/вимкнення.

Вище бачимо відкидну кришку, за якою знаходяться кнопка активації режиму збільшення пікової потужності, роз’єм для кабелю живлення і два роз’єми для під’єднання сонячних панелей.

Детальніше про EcoFlow DELTA 2 Max.

 

Особливості EcoFlow DELTA 2 Max

EcoFlow DELTA 2 Max оснащена акумулятором ємністю 2048 Вт·год. Номінальна потужність станції – 2400 Вт, а пікова – 3100 Вт (режим X-Boost). Цього більш ніж достатньо, щоб живити бойлер, холодильник, різноманітні електроприлади, електроінструменти, стаціонарні ПК тощо.

Як писалося вище, на боковій частині станції є два порти для додаткових батарей Smart Extra Batteries. Якщо їх під’єднати, то загальна ємність усього комплекту становить 6144 Вт·год. Загалом ця зарядна станція може живити до 13 пристроїв одночасно.

EcoFlow DELTA 2 Max отримала довговічний і безпечний LiFePO4-акумулятор. Виробник заявляє про 3 тис. повних циклів заряджання при 80% ємності. Обіцяють, що цього з головою вистачить для 10 років щоденного використання. Корпус зарядної станції не тільки протиударний, а й має вогнестійкий захист (UL94-5VA).

За потреби EcoFlow DELTA 2 Max може зарядитися всього за 80 хвилин, це якщо виставити максимальну потужність зарядки 1800 Вт. Правда, подібне часто робити не рекомендується, але якщо дуже сильно треба, то можна швидко зарядитися та поїхати у справах, на дачу тощо. Рекомендована потужність зарядки для максимально довгої ефективної роботи акумулятора складає 300–500 Вт.

У станції є два роз’єми для сонячних панелей. Підтримуються моделі до 500 Вт включно. А одночасно вона може живитися відразу від двох таких моделей, а це значить, що сумарна потужність заряджання складає 1000 Вт. У такому темпі EcoFlow DELTA 2 Max зарядиться за 2,5 години. Звісно, це якщо сонячні панелі видаватимуть свій максимум протягом усього цього часу.

Застосунок

Як і всі інші зарядні станції виробника, EcoFlow DELTA 2 Max працює з фірмовим застосунком EcoFlow. Це симпатична багатофункціональна програма для дистанційного керування станцією та відстеження її роботи. Також добре, що вона має українську мову.

Через застосунок можна вмикати/вимикати різні порти на станції, обмежувати швидкість заряджання, налаштовувати межу повної та мінімальної зарядки акумулятора, моніторити підключені пристрої та їхнє використання батареї тощо.

Також через EcoFlow дають керувати відразу декількома станціями. Ще сюди приходять постійні оновлення прошивки станцій, що дуже важливо. Бо компанія часто вносить поліпшення, править помилки в роботі тощо. А ще програма просто стильно виглядає, має зручний і зрозумілий інтерфейс.

Докладніше про EcoFlow DELTA 2 Max.

 

Досвід користування EcoFlow DELTA 2 Max

EcoFlow DELTA 2 Max – стильна та сучасна зарядна станція, яка може живити буквально що завгодно. Вона відносно компактна та легка (497×305×242 мм та 23 кг). Звісно, це з урахуванням її потужності та можливостей. Так, переносити по хаті її було трохи важкувато, але ж тут є зручні ручки по краях, а ще вона запускала всі гаджети та прилади в моїй квартирі. З нею я майже не відчував, що зараз немає світла, бо в кімнаті, де вона знаходилася, працювало ВСЕ.

Пил на ній я не бачив, також її корпус важко забруднити, а якщо це вже вдалося, то волога ганчірка прибирає будь-який бруд з корпуса за лічені секунди.

Мені не вистачало вбудованого ліхтарика, а також бездротової зарядки на верхньому майданчику. І якщо перше на минулих менших моделях виробника точно було, то друге вони мали. Але тепер і ліхтарик прибрали. Не знаю чому, бо це іноді потрібно.

Проте назвати подібне мінусами точно не можна, бо тут стільки роз’ємів, що дозволяє під’єднати скільки завгодно приладів і гаджетів, включно з ліхтарями, лампами, бездротовими станціями тощо. Головне, намагайтеся під’єднувати всі прилади через DC, прикурювач і порти USB-C, USB-A, бо для роботи розеток станції доводиться конвертувати енергію в потужнішу, а це суттєво впливає на її час роботи.

У станції чиста синусоїда, а це значить, що від EcoFlow DELTA 2 Max без проблем може працювати будь-який побутовий прилад сучасного українця. Від неї легко працював мій бойлер (для початку роботи потрібно 800 Вт), а також буде працювати ваш газовий котел. Вона запускала холодильник, а йому для початку роботи потрібен був 1 кВт, пральну машину (пік 800 Вт), і мікрохвильовку на максимальній потужності 800 Вт.

Звичайно, для неї не був проблемою тостер, бо йому потрібно всього 500 Вт, але далі я пішов у ва-банк і під’єднав її до електричної духовки. Вона брала 1800 Вт і справно працювала, але запекти в ній можна щось дуже просте і швидке, бо заряду в такому випадку вистачить ненадовго.

EcoFlow DELTA 2 Max суперлегко забезпечить електроенергією ваш домашній офіс плюс куток ігромана. Мій сетап з ноутбука, колонок та монітора брав загалом 80–100 Вт, а PlayStation 5 під навантаженням 250 Вт плюс телевізор. Якщо у вас Xbos Series S, то для неї з телевізором потрібно взагалі 80–100 Вт. Ну і для ПК потрібно від 250 Вт. Як ви розумієте, для цієї моделі станції подібне не проблема, бо вона може живити такі штуки годинами.

У мене немає електроінструментів типу електродрилі, лобзика, перфоратора чи болгарки, але з цією моделлю їх також можна використовувати годинами. Тому якщо у вас ремонт чи ви ними займаєтеся професійно, то ця штука дозволить не зупиняти роботу на об’єкті при відключенні світла.

EcoFlow DELTA 2 Max також можна використовувати поза будинком. Наприклад, на природі, брати із собою на дачу, у поле, на роботу поза офісом, наприклад, на фотосесію або на будь-який захід просто неба.

Як і будь-які інші зарядні станції EcoFlow DELTA 2 Max отримала вбудовану систему охолодження з вентиляторами. Під час роботи станція іноді їх вмикає, і вони шумлять. По гучності це взагалі не проблема, бо маємо максимум 55–60 дБ, тобто це як середня гучність роботи ігрового ноутбука. Також станція може вмикати вентилятори під час заряджання, тому будьте готові. Вночі, звісно, їх чути сильніше, бо навкруги тиша, але навіть при цьому сценарії вони майже не заважають спати.

Також мені подобається, що EcoFlow DELTA 2 Max достатньо потужна, щоб повноцінно живити невелику квартиру чи дім. Я кажу не про спосіб виделка-виделка, який у жодному разі використовувати не можна. Зверніться до гарного електрика, і він вам під’єднає її через щиток. Подивіться в інтернеті приклади, як це працює. Є приклади саме із цією станцією. І її без проблем вистачало на одно-двокімнатну квартиру. Звісно, з обмеженнями, але у вас працюватимуть холодильник, бойлер, котел чи ще декілька якихось важливих приладів.

Висновки

EcoFlow DELTA 2 Max – чудовий вибір для будь-якого сучасного українця. Чим би ви не займалися, де б ви не були, ця зарядна станція зможе живити майже будь-який прилад і гаджет. Вона працюватиме вдома з ПК, холодильником чи бойлером, з ігровою консоллю й телевізором, живитиме електричну піч або гриль, холодильник в офісі чи його портативний варіант на природі.

Також EcoFlow DELTA 2 Max зручно переміщати з місця на місце завдяки ручкам на корпусі. А сама вона вогнестійка та не боїться ударів. Зарядну станцію можна під’єднати до невеличкої квартири чи дому, але зробіть це виключно за допомогою електрика. Також до неї під’єднуються дві сонячні панелі сумарною потужністю 1000 Вт, а ще є фірмові батареї, що збільшить загальну ємність до 6144 Вт·год.

Зарядна станція EcoFlow DELTA 2 Max стане у пригоді при роботі вдома і при готуванні їжі. З нею не зіпсуються продукти в холодильнику, а у крані завжди буде гаряча вода. Вона довго живитиме повноцінний ігровий ПК з монітором, дасть пограти у PlayStation чи Xbox, попрацювати поза будинком, використовувати різноманітний електроінструмент тощо. Обов’язково зверніть увагу на цю модель, якщо ви хочете бути дійсно енергонезалежними.

Партнер проєкту?

Більше про EcoFlow DELTA 2 Max

Disqus Comments Loading...