Рубрики Огляди

Огляд ноутбука 2E Imaginary 15 – гідний представник недорогого класу

Опубликовал
Дмитрий Спасюк

Сегмент недорогих ноутбуків має непоганий попит. Не дивно, що в цю нішу намагаються зайти нові виробники. На ринку комп’ютерів компанія 2E не така досвідчена як старожили HP, Dell, Lenovo, Asus, Acer тощо. Чи зможе їх продукція приємно здивувати пересічного покупця? Розберімося в цьому на прикладі моделі Imaginary 15.

Комплектація і дизайн

Дуже простенька комплектація натякає на те, що виробник правильно зекономив. Краще вкласти більше коштів у собівартість самого виробу ніж виготовляти красиву коробку. Абсолютний мінімалізм. Жодних надписів і рекламних матеріалів. Звичайна картонна коробочка з рукою. Комплект: ноутбук, зарядка 45 Вт, документація, серветка для екрана. Корпус збирає відбитки пальців, тому вона знадобитися.

2E Imaginary 15 має середньостатистичні розміри 15-ти дюймового ноутбука. Важить лептоп трохи більше 1.5 кг. Виробник вказує, що корпус металічний. Це частково так.

Онлайн-курс "Digital Marketing" від Laba.
Розширте пул навичок у роботі з аудиторією.Навчіться запускати рекламні кампанії без зайвих витрат бюджету з сучасними інструментами діджитал-маркетингу, включаючи AI.
Детальніше про курс

Зовні ноутбук виконаний непогано, але є кілька нюансів. У складеному вигляді достатньо легенько доторкнутись пальцем і верхня кришка уже помітно прогинається, наче картон. З ним варто бути обережним під час експлуатації.

Екран, звук, клавіатура, інтерфейси

Ноутбук оснащений 15 дюймовим Full HD екраном з IPS матрицею. Важлива перевага – це матове покриття. На сонці ним приємніше користуватись ніж дорогими глянцевими OLED моделями з 2.5-4K роздільною здатністю. Яскравості вистачає для сонячних умов. Дисплей є однією із сильних сторін цього ноутбука. Звісно, до нього можна причеплятися після найякісніших матриць елітних ультрабуків. Та в цьому ціновому сегменті бувають екрани значно гіршої якості.

Звук гучний, але недостатньо об’ємний, здається «плоским». Не потрібно бути меломаном, щоб це відчути. Хоча, після регулярного і частого використання сучасного смартфону як основного девайса, звук буде здаватись ледь не ідеальним.

Клавіатура тиха, відчувається приємно. Має вбудоване підсвічування, що програмно й апаратно регулюється.

Фірмова утиліта дозволяє вибирати різні кольори та інтенсивність підсвічування. Присутній цифровий NumPad. Тачпад середнього розміру, підтримує жести.

В ноутбуці присутні такі інтерфейси: 1x USB 3.2 Gen 2 (Type-C), 1x USB 3.2 Gen 2, 2x USB 2.0, HDMI, гарнітурний роз’єм (вхід мікрофон + навушники) mini-jack 3.5 mm.

Wi-Fi 6 ловить дуже далеко. Вдалось спіймати сигнали від сусідів за 50-80 метрів. Приймач сильніший ніж у деяких ATX материнських платах із зовнішньою антеною. Швидкість висока. Wi-Fi модуль чудовий.

Характеристики

В руки до редакції ІТС попала модель на базі Intel Core i3 11 покоління. Процесор непоганий, досить економний, але це зовсім не «ті i3», що ми звикли бачити у повнорозмірних системних блоках. Два ядра і чотири потоки – «Pentium» тепер має горду назву Intel Core i3-1115G4.

Оперативної пам’яті установлено 8 Гб однією планкою. Частота 3200 МГц. Особливо сильно відчуватиметься відсутність двоканального режиму під час відеоігор. Самого об’єму 8 Гб для повсякденного використання більш ніж достатньо.

Швидкий NVMe SSD має 512 Гб. Об’єму достатньо для системи, програмного забезпечення, колекції фото та іншого медіаконтенту.

Вбудована графіка Intel® UHD Graphics чудово справляється із медіаконтентом високої якості. Старенькі ігри також під силу. Установлювати вимогливі ААА забавки немає сенсу. Ноутбук 2E Imaginary 15 не для таких розваг.

Web-камера відверто простенька. Якість не радує. За гарного освітлення для онлайн-конференцій вистачить.

Синтетика, ігри, автономність

«2 ядра і 8 Гб ОЗП – а він в браузері не зависне?» Уже 2022-ий рік підходить до завершення, а у нашому суспільстві все ще ширяться фейки про те, що двоядерний процесор уже ні до чого не придатний. Мовляв, 8 Гб ОЗП – «це на дві вкладки браузера вистачить». Все просто: ці чутки поширюють люди, які користуються 10-15 річними «дровами» і ніколи не мали справи із сучасними лептопами.

Ноутбук має фірмове ПЗ для вибору режиму продуктивності, налаштування підсвічування тощо.

Двоядерний процесор у Geekbench 5 Multi-Core показує себе не найкращим чином. Найголовніше, що одноядерна продуктивність на непоганому рівні. Все ж, є ноутбуки із значно потужнішими ЦП за вартістю Imaginary 15.

Синтетичний тест вбудованої графіки в Open CL. Показник на рівні бюджетних AMD Radeon Vega.

Тест швидкості роботи накопичувача потішив. SSD NVMe демонструє чудову швидкість. Понад 3000 Мб/с – гарний показник. Швидкість диска має ключову роль коли говоримо про ноутбуки із невеликою кількістю оперативної пам’яті. Швидкісний файл підкачки на SSD такого класу дозволяє запускати сотні вкладок у браузері та не хвилюватись про дефіцит пам’яті.

Пропонуємо ознайомитись із результатами бенчмарків (Speedometer 2.0, WebXPRT 4, Google Octane 2.0) у браузерах. Це найважливіший фактор для майбутнього власника цього лептопу. Саме вебпереглядач є головною програмою для більшості користувачів. У Microsoft Edge результати виявились на 2-5% кращими як у  Google Chrome.

Лише 2 ядра, 8 Гб ОЗП, а ноутбук почуває себе легко і невимушено. Сайти працюють «як по маслу». В деяких бенчмарках i3-1115G4 лише трішки програє Intel Core i7 цього ж сімейства ноутбучних процесорів.

Ми перевірили  2E Imaginary 15 у типових робочих сценаріях. Ноутбук з легкістю відтворює потокове відео 2160р. Навантаження на процесор і відеокарту в межах 30-40%. Можна вивести відео на телевізор і займатись своїми справами на ноутбуці одночасно.

Виявляється, восьми гігабайтів оперативної пам’яті достатньо для запуску 80+ вкладок важких сайтів у браузері MS Edge. Важко уявити сценарій несфокусованої на роботі людини, яка може змусити цей ноутбук страждати від дефіциту RAM. Професіоналів високого рівня ноутбуки бюджетного класу не цікавлять, а для домашніх потреб достатньо. 8 Гб DDR4 3200 МГц і швидкого файлу підкачки на SSD NVMe вистачить для любителів «хаотичного» вебсерфінгу, навчальних програм, офісного пакета, фоторедакторів тощо.

Ноутбук 2E Imaginary 15 однозначно не для відеозабавок. Звісно, він відтворить чимало хітів епохи PS3/XBOX360. У головоломку Portal 2 на середньо-високих налаштуваннях вийде пограти у стабільні 60+ FPS. Місцями можна побачити 100+ кадрів за секунду.

DOTA2 на «кіберспортивних» налаштуваннях графіки показує 35-55 FPS, але картинка не відчувається плавною. Фреймрейт рваний, грати неприємно. Вразило те, що ноутбук майже не шумів під час гри. Asus Zenbook 14 Flip OLED показував кращий FPS в цій грі, хоча й гудів сильніше.

За 1 годину перегляду відео та вебсерфінгу акумулятор сів на 15%. Виробник заявляє до 11 годин автономності. Цілком реальна цифра, якщо працювати офлайн, без підсвітки клавіатури та за мінімальної яскравості екрана. Очікувалось кращих польових результатів. Лептоп справді холодний і майже не вмикає вентилятори за типового використання у режимі «максимальна продуктивність». Виставивши економний профіль, користувач, ймовірно, ніколи не дізнається про наявність активної системи охолодження.

Disqus Comments Loading...