Огляд OneCloudPlanet: українська хмарна платформа для вебпроєктів

Опубликовал
Бережна Вікторія

Сьогодні хмарні платформи широко використовують для різних завдань: від зберігання даних до створення вебзастосунків і розробки штучного інтелекту. Замість того щоб розгортати й обслуговувати власні сервери й обладнання, юзери можуть онлайн використовувати ресурси таких платформ.

Можливості хмарної інфраструктури стають у пригоді різним користувачам. Наприклад, підприємства використовують хмарні сервіси для зберігання та обробки даних, стартапи та розробники створюють, тестують і розгортають з їх допомогою своє програмне забезпечення тощо.

Ключові переваги хмарних сервісів – економічна доцільність і масштабованість. Завдяки такій інфраструктурі, компаніям не треба розгортати власні сервери, витрачаючи на це кошти – достатньо сплатити за користування ресурсами хмарної платформи. У цій партнерській статті з OneCloudPlanet ми познайомимо вас з українською хмарною платформою та розкажемо, чим вона може бути корисною.

Партнер проєкту?

OneCloudPlanet – українська хмарна платформа

OneCloudPlanet – універсальна хмарна платформа, яку можна використовувати для різних вебпроєктів. Від простих вебсайтів і блогів, де вона забезпечить надійність зберігання інформації без значних витрат, до складних вебзастосунків, де вона допоможе відокремити вебсервери від бізнес-логіки та розподілити ресурси.

Платформа також дозволяє легко переносити або розширювати чинні системи та налаштовувати сервери компаній без хвилювань про апаратну інфраструктуру.

OneCloudPlanet розміщує свої потужності виключно в найкращих європейських ЦОД, зокрема у Beyond.pl, який є єдиним об’єктом у Євросоюзі з найвищим рівнем безпеки, підтвердженим двома незалежними органами: сертифікацією ANSI/TIA-942 Rated 4 та стандартом EN 50600 Class 4.

В Україні OneCloudPlanet використовує найтехнологічніший ЦОД у країні – дата-центр «Парковий», який знаходиться в Києві. Він підключений до двох незалежних джерел постачання енергії потужністю 4 МВт, основного та резервного. Коефіцієнт PUE складає 1,6.

Дата-центр «Парковий» має власну магістральну волоконно-оптичну мережу, яка забезпечує клієнтам організацію каналів передавання даних з будь-якої необхідною пропускною спроможністю – як для внутрішнього використання, так і для доступу в інтернет. Обидва типи каналів є незалежними та не перетинаються. ВОЛЗ «Паркового» підключена до основних національних і міжнародних точок обміну трафіком.

Основні продукти:

  1. Cloud Instance. Хмарна інфраструктура OneCloudPlanet знаходиться в Україні та за кордоном. Платформа дає можливість отримати будь-яку конфігурацію Cloud Instance за потреби. Окрім цього, клієнтам доступна жива міграція, а також є змога запуску інстансу на іншій ноді в разі виникнення необхідності.
  2. Block Storage. Дані клієнтів реплікуються на декількох вузлах, щоб забезпечити доступність навіть у разі виникнення проблем. А функція резервного копіювання дозволяє зберігати важливу інформацію під захистом та не хвилюватись за неї.
  3. Virtual Private Cloud. OneCloudPlanet обіцяє підвищений рівень безпеки й ізоляції інфраструктури у хмарі, а також дозволяє створювати приватні топології для інфраструктури та налаштовувати власний VPC.
  4. FirewallFWaaS. OneCloudPlanet захищає від недозволеного вхідного та вихідного мережевого трафіку.
  5. Managed Kubernetes. OneCloudPlanet – український хмарний сервіс, який впроваджує подібну функцію. Це спрощена й автоматизована інфраструктура для контейнеризації та оркестрації застосунків.

Окрім цього, OneCloudPlanet зможе допомогти організувати міграцію із сервісів клієнта:

  • AWS;
  • Google Cloud;
  • IBM Cloud;
  • Oracle Cloud;
  • VMWare;
  • KVM;
  • OpenStack;
  • Alibaba Cloud.

Реєстрація, дашборд і ролі користувачів

Після створення акаунта на onecloudplanet.com і верифікації електронної адреси користувач отримує доступ до свого кабінету. Головна сторінка onecloudplanet.com – своєрідний дашборд з переліком послуг, туторіалами та візуалізованим статусом доступних ресурсів: наприклад, «RAM. Використано 0 bytes з 1 TB».

Дизайн onecloudplanet.com мінімалістичний та інтуїтивно зрозумілий, також є можливість змінити тему інтерфейсу із традиційної білої на темну. А бокове меню з логічно згрупованими пунктами робить навігацію сервісом легкою.

Майже кожен розділ сервісу супроводжується відеотуторіалами, які можна переглянути, не переходячи на сторінку хелпцентру.

Власник облікового запису onecloudplanet.com може запросити користувачів за допомогою електронної пошти та надати кожному права на управління акаунтом, а в разі необхідності обмежувати надані права.

Доступні наступні ролі:

  • власник облікового запису;
  • адміністратор облікового запису;
  • адміністратор білінгу;
  • адміністратор користувачів;
  • спостерігач за обліковим записом.

Крім цього, для кожного з юзерів можна налаштувати персональні сповіщення.

Створення інстансу

Створення інстансу починається з обрання відповідної операційної системи для роботи – Linux чи Windows. Далі всього у два кроки можна створити новий інстанс, визначивши налаштування самого інстансу та мережі.

Під час створення інстансу ви можете вибрати, а потім за  потреби змінити необхідну кількість ядер процесораvCPU, оперативну пам’ятьRAM і вибрати local- або block-сховище. Зручно, що юзеру одразу доступні до перегляду всі характеристики та сума до сплати за користування.

Block Storage

OneCloudPlanet надає доступ до сховища для ресурсомістких робочих навантажень. Це можуть бути локальні чи мережеві диски.

Локальний диск під’єднується до сервера обчислень через інтерфейс PCIe NVMe. Таким чином локальний диск може бути створений лише в контексті хмарного інстансу та використаний як системний диск для завантаження.

Особливості локального диска:

  • диск SSD NVMe;
  • продуктивність: читання – 12800 IOPS, запис – 6400 IOPS;
  • пропускна спроможність – 300 МБ/с;
  • максимальний об’єм диска – 2 ТБ;
  • дискова підсистема налаштована на RAID 10.

Цей диск може використовуватися тільки як завантажувальний диск хмарного сервера і не може бути підімкнений як додатковий. Додаткові диски повинні бути мережевими. Кожен хмарний інстанс може мати лише один локальний диск. Щодо мережевих дисків, то їх можна створити одночасно з інстансом або створити його окремо, а потім призначити його як додатковий диск.

Існує три різні види мережевих дисків, кожен з них має відмінну пропускну здатність, обмеження щодо операцій на введення-виведенняIOPS і рекомендовані розміри. Ви можете використовувати мережевий диск як системний для інстансу або призначити його додатковим. Один інстанс може бути під’єднаний максимум до  255 мережевих дисків за умови, що використовується стандартний диск virtio-scsi4 для диска типу IDE і 26 для диска типу virtio-blk.

Юзери також мають можливість відімкнути мережевий диск від інстансу та розширити його обсяг. Крім того, мережевий диск надає можливість створювати образи, снапшоти та інші диски, а також забезпечує можливість налаштовувати резервне копіювання даних.

Обмеження обсягу завантажувальних і додаткових мережевих дисків, а також обмеження читання/запису в IOPS і значень пропускної здатності залежать від типу диска. Ліміти розміру завантажувальних і додаткових мережевих дисків, читання/запис в IOPS і значення пропускної здатності залежать від типу диска.

Virtual Private Cloud і Firewall

Virtual Private CloudVPC – це приватна віртуальна мережа у хмарному обчисленні, яка дозволяє користувачам створювати власні віртуальні мережі та ресурси у хмарному середовищі й управляти ними, що ізолює їх від інших користувачів. Важливою особливістю VPC є її ізоляція від інших мереж у хмарному середовищі. Це забезпечує високий рівень конфіденційності та безпеки для обчислювальних ресурсів і даних.

Щодо файрволу, завдяки йому є можливість блокування шкідливого вхідного та вихідного мережного трафіку. OneCloudPlanet підтримує протоколи TCP, UDP та ICMP. Файрвол відстежує TCP-хендшейки та відкидає всі пакети, які не пов’язані з правильно встановленими TCP-сесіями.

Managed Kubernetes (закрите бета-тестування)

OneCloudPlanet запрошує на бета-тестування Managed Kubernetes. Ця функція бере на себе багато рутинних завдань, пов’язаних з керуванням Kubernetes, і забезпечує спрощену й автоматизовану інфраструктуру для контейнеризації та оркестрації застосунків. Це дозволяє ефективно запускати високонавантажені ІТ-системи, автоматизувати розподілення трафіку та масштабування.

Завдяки Managed Kubernetes розробники можуть фокусуватися на створенні застосунків, не витрачаючи багато часу на адміністрування Kubernetes-кластерів і налаштування їхньої інфраструктури.

Ключові особливості:

  • автоматичне масштабування та відмовостійкість;
  • ефективне розподілення трафіку за допомогою виділених балансувальників навантаження;
  • максимальна продуктивність дисків завдяки хмарній системі зберігання на базі SSD.

З K8s-контейнерами можна швидко створювати тестові середовища та легко керувати ними. Це дозволяє автоматизувати і спростити процеси розробки й тестування.

Переваги сервісу:

  • можливість створення великої кількості тестових середовищ;
  • автоматизація процесів CI/CD;
  • стандартизація розробки в розподілених командах і полегшення співпраці з аутсорсинговими партнерами.

Налаштувати цю функцію в OneCloudPlanet не займає багато часу – інтуїтивно зрозумілий інтерфейс сам підкаже вам кожний наступний крок. А якщо виникнуть запитання – для юзерів  доступний туторіал від сервісу з детальними поясненнями.

Ціни

Сервіс пропонує сплачувати за користування ресурсами хмарної інфраструктури погодинно чи помісячно. Послуги файрвол на момент написання статті надаються безплатно.

Managed KubernetesKaaS надається також безплатно, ви сплачуєте лише за використані ресурси.

Ціни на Cloud Instance:

Ціни на Block Storage:

Чому OneCloudPlanet. Замість висновку

OneCloudPlanet – українська хмарна платформа із прозорим ціноутворенням і широкими можливостями.

Переваги:

  • Має сертифікації за міжнародним стандартом ISO/IEC 27001:2022, що визначає вимоги до системи управління інформаційною безпекоюISMS.
  • Потужності розміщені у європейських ЦОД, зокрема у Beyond.pl Data Center 2. А в Україні це дата-центр «Парковий».
  • Можливість швидкого створення та налаштування інстансу.
  • Перший український хмарний сервіс, який впроваджує функцію Managed Kubernetes, що спрощує адміністрування Kubernetes-кластерів та їхню інфраструктуру.
  • Допомога в міграції із сервісів у хмару.
  • Безплатний FirewallFWaaS.
  • Сервіс займається базовим адмініструванням, а саме налаштовує бекапи, розгортає системи моніторингу, встановлює ПО, моніторинг роботи сервісів.
  • Мінімалістичний та інтуїтивно зрозумілий дизайн. Зокрема, завдяки зручному інтерфейсу особистого кабінету зрозуміло, як витрачаються ресурси в кожній категорії і скільки це коштує. Сервіс безстроково надає користувачу $20 для того, щоб власноруч потестувати всі функції.
  • Можливість оплати за ресурси щомісяця/погодинно.
  • Вибір зручної валюти: гривня чи долар в залежності від бажання користувача.
  • Професійна служба підтримки, яка швидко розв’язує питання.
Партнер проєкту?

На сайт OneCloudPlanet

Disqus Comments Loading...