Огляд Samsung The Freestyle 2-ї генерації: покращена версія популярного портативного проєктора

Опубликовал
Павло Чуйкін

Проєктори все частіше знаходять своє місце в домівках українців. Частина з них потребує ретельного налаштування, а деякі, як моделі від Samsung, можна легко переносити і швидко запускати. Вони не захаращують стіни та місце у квартирі чи домі та видають чудове велике зображення. Звичайно, набагато зручнішими є портативні рішення, як герой цього огляду Samsung The Freestyle 2-ї генерації. Їх не тільки надзвичайно просто запускати, а й зручно брати із собою до друзів чи виносити на вулицю, щоб запустити кіно на простирадлі у дворі. Ними в принципі легко користуватись, і вони дуже компактні.

У цьому партнерському огляді з компанією Samsung детально розглянемо її новий портативний проєктор The Freestyle 2-ї генерації. На початку року ми вже писали про першу версію, а тепер маємо оновлену модель із поліпшеннями. Що саме змінилося, як працює, що може проєктор і яка в нього картинка, дізнайтеся з огляду нижче.

Партнерський матеріал?

Технічні характеристики Samsung The Freestyle 2-ї генерації

Джерело світла LED
Співвідношення сторін проєкції 16:9 (широкоформатний)
Фокусування автоматичне
Підтримка HDR так, HDR 10+
Бездротові інтерфейси Bluetooth, Wi-Fi
Порти й роз’єми 1 x USB Type C, 1 х Micro HDMI
Вбудований звук є, динамік 5 Вт
Особливості об’ємне звучання на 360 градусів, гучний звук, потужні баси
Джерело живлення від акумулятора, від мережі
Ресурс лампи 30 тис. годин
Споживана потужність 50 Вт (максимальна)
Комплектація документація, кабель живлення, блок живлення, проєктор, пульт ДК
Габарити 173x112x94 мм
Вага 830 грамів

Паковання та комплектація

Samsung The Freestyle 2-ї генерації поставляється в екобоксі з переробленого картону середніх розмірів.

Всередині бачимо сам проєктор з білою пластиковою кришкою для об’єктива, документацію та гарантію, пульт ДК SolarCell, кабель USB-C to USB-C і блок живлення на 65 Вт.

Дизайн Samsung The Freestyle 2-ї генерації

Дизайн Samsung The Freestyle 2-ї генерації зовсім не відрізняється від першої версії. Це короткий, стильний та аскетичний циліндр білого кольору з перфорацією на корпусі та надписом Samsung на передній частині.

Корпус пластиковий, але це внутрішня його частина. А біла поверхня з перфорацією — легкий у догляді скін з термопластичного поліуретану, що захищає проєктор від пошкоджень і дозволяє кастомізувати девайс за умови придбання його в іншому кольорізелений, бежевий і рожевий.

Загальна вага Samsung The Freestyle 2-ї генерації складає 830 грамів. Це та компактні габарити роблять проєктор легким у користуванні не тільки в межах квартири чи будинку, а й поза ними.

Внизу бачимо регульовану металеву підставку.

На верхній глянцевій частині циліндра розмістили отвір об’єктива, датчики сканера LIDAR, сенсорні кнопки для керування гучністю, світлодіодний індикатор стану тощо. Для цього елементу корпусу зроблена пластикова матова кришка, що захищає від подряпин поза використанням і під час транспортування моделі Також вона робить із проєктора нічник, бо притлумлює світло та гарно його розсіює.

На корпусі також розмістили крихітний отвір мікрофона.

На лівому боці проєктора знаходиться перемикач мікрофона, порт USB-C для живлення та роз’єм Micro HDMI.

Знизу знаходиться динамік і круглі отвори для вентиляції.

Пульт ДК SolarCell

На відміну від першої версії проєктора, пульт ДК в Samsung The Freestyle 2-ї генерації хоч і виглядає майже так само, але називається SolarCell та оснащений серйозним бонусом. Компактний пульт має сонячну панель на задній частині корпуса, тому не потребує батарейок і заряджається від сонячного світла. На додаток до цього корпус пульта на 24% складається з переробленого пластику.

Корпус компактний, чудово лежить у долоні, кнопки розміщені звично, тому пальці відразу знаходять потрібні функції, але навіть такий мініатюрний розмір не заважає зручно користуватися ним навіть людям з великим руками.

Екран, можливості і звук

Samsung The Freestyle 2-ї генерації спроможний видавати зображення діагоналлю від 30 до 100 дюймів. Також два проєктори можна поєднувати, щоб створювати велику панорамну картинку діагоналлю до 160 дюймів у горизонтальній орієнтації та 120 дюймів у вертикальній.

Максимальна роздільна здатність зображення так і залишилася 1920 на 1080 пікселів, а максимальна яскравість — 550 люменів. А от ресурс лампи збільшили з 20 тис. до 30 тис. годин. Проєктор оснащений процесором Crystal Engine, а ще підтримує технологію зображення HDR 10+.

Портативний проєктор має функцію миттєвого налаштування. Куди б ви його не поставили, за декілька секунд зображення стане чітким і гарним. Пристрій самостійно налаштує кут і фокусування, а також зробить калібрування під обрану поверхню, на яку виводиться зображення. Якщо вас це не влаштує, хоча це малоймовірно, то в налаштуваннях можна підкрутити все руками.

Регульована металева підставка з кутом нахилу корпусу 180 градусів дозволяє повертати проєктор під різними кутами і спрямовувати картинку буквально куди завгодно: на стіну і стелю, на фіранки, підлогу, розтягнуте між деревами простирадло, на стіну будинку поруч тощо.

Проєктор здатен видавати яскраве та насичене зображення. Звичайно, чим темніше в приміщенні чи на вулиці, тим краща і природніша картинка. Але навіть в освітленій кімнаті, коли горить лампа, нічник і навіть верхнє світло, проєктор дає адекватне зображення.

У наявності три режими: «Динамічний», «Стандартний» і «Фільм». Як і в першій версії, тут я віддаю перевагу «Динамічному» режиму, бо з ним картинка найсоковитіша та найяскравіша. Усі режими змінюються в налаштуваннях. Там також можна погратися з автофокусуванням, коригуванням зображення, масштабуванням тощо.

Samsung The Freestyle 2-ї генерації отримав вбудований динамік на 5 Вт. Попри його відносну компактність, маємо об’ємне гучне звучання на 360 градусів та адекватні баси. Звичайно, це не саундбар, але цього більш ніж достатньо для перегляду кіно, відео та серіалів.

Портативний проєктор тепер має 2 ГБ оперативної пам’яті замість 1 ГБ у першій версії. Виробник заявляє, що це збільшить швидкість роботи інтерфейсу на 22%, а запуск застосунків — на 59%.

Підключення та ПЗ

The Freestyle 2-ї генерації працює на ОС Tizen і має функцію Smart TV. «З коробки» маємо Netflix, YouTube, Apple TV, «Київстар ТБ», Megogo, Sweet TV тощо, а також онлайн-магазин з багатьма іншими застосунками.

Також є функція Mobile Mirroring — місцева версія Google Chromecast. Це транслювання зображення з екрана телефона через фірмовий застосунок SmartThingsє на Android та iOS. З нього прикольно переглядати соцмережі, дивитися «тіктоки», світлини в Instagram і ролики в YouTube Shorts.

Також нікуди не ділася функція AirPlay 2 для підключення пристроїв Apple. А якщо у вас смартфони Samsung Galaxy, то зручно користуватися функцією Tap View — під’єднання гаджетів одним доторком до корпусу проєктора.

Samsung The Freestyle 2-ї генерації все ще має корисний і прикольний режим Ambient. Проєктор здатен транслювати різноманітні картинки, надписи, світлини, візуальні ефекти тощо, створюючи відповідну атмосферу. Усе це доступне в одному з пунктів меню або через фірмовий застосунок.

Щодо ПЗ: якщо у вас був чи є телевізор Samsung на ОС Tizen, то все буде максимально знайомим. А якщо не було, то дизайн наближений до Android TV, але з деякими суто візуальними змінами на головному екрані. Основні розділи знаходяться не вгорі, а зліва. Тут є пошук, рекомендований контент, режим Ambient і системні налаштування. Основну частину картинки займає головний екран зі встановленими застосунками, онлайн-магазином, рекомендаціями й історією.

Samsung The Freestyle 2-ї генерації також можна під’єднувати до інших пристроїв. Робиться це через порт Micro HDMI на корпусі. Це можуть бути різноманітні ігрові консолі тощо.

Зверніть увагу, що зображення буде 1080 p з підтримкою HDR10, зі звичайною частотою оновлення та затримкою 50 мс. Тобто це гарний варіант для залипання в сюжетні ігри, дитячі проєкти тощо, але не підходить для онлайн-шутерів та інших подібних ігор.

Новий портативний проєктор працює з фірмовим застосунком SmartThings. Це сучасна і стильна програма зі зрозумілим інтерфейсом і різними функціями. Вона допоможе швидко налаштувати проєктор при першому під’єднанні, через неї можна гратися з режимом Ambient, а ще тут є віртуальний пульт ДК, якщо фізичний лежить десь далеко, вам ліньки вставати, а смартфон поруч. Дуже зручно.

Досвід користування Samsung The Freestyle 2-ї генерації

Samsung The Freestyle 2-ї генерації така само крута штука, як і перша версія. Тільки тепер до неї додалися різні бонуси. Збільшення ОЗП суттєво пришвидшило роботу системи. Не те щоб раніше вона була повільною, але тепер усе працює ідеально і швидко.

Сподобався оновлений пульт. Він так само компактний і зручний у використанні, а тепер ще й на батарейки витрачатися не треба. Це не тільки економить гроші, а й долучає користувача до екологічності.

Новенький портативний проєктор дуже швидко запускається. Далі зображення миттєво налаштовується — і відразу маємо чудову картинку незалежно від відстані й типу поверхні.

Мене все ще дивує компактність проєктора та його можливості працювати буквально на будь-чому. Він швидко фокусується та підлаштовується під обрану поверхню. Проєктор видає деталізовану соковиту картинку, а якщо вас бентежить роздільна здатність Full HD, то це зовсім не проблема. Навіть при перегляді фільму чи відео на діагоналі 100 дюймів пікселів взагалі не видно.

Звичайно, краще дивитися проєктор у темряві, але коли ви живете не самі, то це важко. Хтось щось постійно робить, десь ходить тощо. Тому темно буває не завжди, але навіть так зображення залишається на гарному рівні.

А ще проєктор спонукає до повноцінного сімейного дозвілля чи перегляду фільму із друзями. Вимикання світла та запуск кіно на проєкторі додає вайбу з кінотеатру. Хочеться взяти смаколиків і нікуди не бігати, а зосереджено дивитися кіно. Це набагато кращий досвід, ніж перегляд того самого фільму по телевізору. Я порівнював. Бо телевізор менший, та й світло ви рідко вимикаєте, коли його дивитеся. А тут велика картинка на 100 дюймів, темрява і тільки ви та історія на екрані.

Samsung The Freestyle 2-ї генерації суттєво економніший, ніж телевізор. Наприклад, модель на 43 дюйми в середньому їсть 110 Вт, а проєктор — 50 Вт, і це його максимум. Часто це навіть 30—40 Вт. Тому проєктор стане у пригоді під час можливих відключень світла, його можна живити від зарядної станції, а ще під’єднати до повербанка з потужністю на 65 Вт. Останнє ви точно не зробите з телевізором. А ще можна докупити оригінальну батарею на 32 000 мА·год, і тоді проблем буде ще менше.

Проєктор легко переносити в межах квартири й так само просто понести до друзів, сусідів чи родичів, щоб разом подивитися футбол чи новий серіал.

Висновки

Samsung The Freestyle 2-ї генерації зберіг усі переваги першої версії та поліпшив деякі інші основні моменти. Це все ще компактний і зручний у використанні циліндр зі змінним прогумованим скіном софттач і металевою регульованою підставкою. Портативний проєктор здатен відтворювати якісне чітке зображення на будь-яких поверхнях із близької чи далекої відстані. Він швидко фокусується та вирівнює зображення до 100 дюймів включно, що виглядає справжньою магією.

Девайс отримав 2 ГБ оперативної пам’яті порівняно з 1 ГБ у попередника, тепер в нього екологічний пульт із сонячною панеллю та лампа з ресурсом 30 тис. годин замість 20 тис. Модель також оснащена потужним п’ятиватним динаміком з об’ємним звучанням на 360 градусів. А ще вона може працювати не тільки від фірмового портативного акумулятора, а й від будь-якого повербанка на 65 Вт і вище. Samsung The Freestyle 2-ї генерації потрібно 50 Вт максимум, тому це в рази економніше (що актуально завжди), ніж звичайний телевізор, який точно не працює від павербанка.

Партнерський матеріал?

Придбати Samsung The Freestyle 2-ї генерації

Disqus Comments Loading...