Рубрики Статті

Опановуємо Java: перші кроки для юних девелоперів

Опубликовал
Ирина Тесленко

«Напиши один раз — запускай де завгодно» — гасло, яке ілюструє перевагу  кросплатформеності мови програмування Java. Якщо починати з Java свій шлях вивчення розробки ПЗ, то ви отримаєте не лише розуміння основ процесу, а й спростите знайомство з іншими мовами. Java базується на об’єктноорієнтованому програмуванні, як, наприклад і Python, підходить для розробки великих та складних корпоративних застосунків, а також Java використовують такі гіганти індустрії як  Facebook, Amazon, Apple, Netflix і Google. 

Розпочинати вивчення Java можна в будь-якому віці, тому у цій підбірці зібрані топові навчальні програми для початківців, які допоможуть з самого старту отримати необхідні знання та навички. 

Онлайн-курс Java Basic

Комп’ютерна школа Hillel пропонує базовий курс зі вступу в Java, який зможуть пройти студенти без спеціальних знань і навичок. Школа пропонує пройти тест ще до старту курсу, щоб точно бути впевненим у рівні володіння ПК та комп’ютерної грамотності. 

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Навчальна програма побудована на вивченні основ програмування, але допоможе розібратися з теорією так, щоб наприкінці курсу мати можливість писати прості програми та знати базові алгоритми. 

Студент отримає теоретичну підготовку зі застосування технологій IntelliJ IDEA, Java і Git, а головне отримає чітке розуміння вектора подальшого навчання та розвитку в IT-сфері.

По закінченню можна буде отримати сертифікат, перейти на складніший рівень навчання на програмі Java Pro або обрати інший напрямок. Тривалість курсу становить 16 занять по 2 заняття на тиждень. 

Онлайн-курс Основи Java для школярів

Те, що вивчення Java підходить для будь-якого віку — не жарт. У Hillel також передбачена програма для найменших майбутніх ІТ-шніків віком від 12 років. Це ідеальна можливість для тих, хто ще навчається в школі та хоче пов’язати свою майбутню професію з tech-індустрією. 

Тривалість програми аналогічна — 16 занять, однак вона адаптована для підлітків, допомагаючи дізнатися більше про сферу ІТ, роботу програміста та базові аспекти програмування на прикладі мови Java. 

Мати попередніх знань для проходження курсу не потрібно, у школі лише зазначають вимоги до комп’ютера, на якому буде вчитися підліток. Перевагою навчальної програми виступає постійний контакт з викладачем для отримання зворотного зв’язку, а також продумані домашні завдання, які виконуються в особистому кабінеті з будь-якого місця. 

Java development онлайн курс з програмування

В Mate academy передбачено два формати навчання — на курсі повного дня та з гнучким графіком. Курс другого типу краще підійде для тих, хто вчиться в університеті або має основну роботу, однак хоче змінити професію. Формат онлайн-навчання допоможе зануритися у сферу максимально зручно та отримати підтримку досвідчених викладачів і менторів. 

Для новачків, які не мають досвіту у розробці цей курс працюватиме як платформа швидкого старту, а гарантії від школи щодо підтримки в працевлаштуванні виступатимуть постійним мотиватором у навчанні. 

Перший модуль курсу Java Basics можна пройти безкоштовно, щоб впевнитися у правильності вибору напрямку. Хоч програма і розрахована на новачків, але за 8 місяців навчання дозволить отримати знання з Java Core, GitHub, SQL та інші. Для кожного модуля передбачені Q&A сесії з менторами, які будуть відповідати на питання та підтримувати студента. 

Java Programming: Complete Beginner to Advanced

Курс від Udemy дозволить стати програмістом, навіть без попередньої підготовки. Орієнтований на початківців курс містить всі основні теми для того, щоб почати кар’єру та спробувати свої сили у розробці на Java. 

Складається з 56 лекцій, які об’єднані у 4 великі секції. Всього курс містить 9 годин відео і 74 ресурсів для завантаження, а також доступний для проходження з різних гаджетів. Викладачами виступають сертифіковані Oracle інструктори CodeIn Academy, які мають багаторічний досвід програмування.

Пройшовши цей курс студент опанує функції Java, а наприкінці отримає свідоцтво про закінчення, яким можна буде доповнити своє резюме при пошуку перших проєктів в ролі фрилансера чи навіть проходження співбесід у компанії. 

Introduction to Java

Вступ до Java від Coursera дозволить навіть початківцям розібратися з усіма перевагами цієї мови програмування та вивчити її основи. Навчальна програма містить інформацію про використання базового синтаксису та типів даних, написання першого коду, застосування баз даних і бібліотек. 

Курс складає першу частину серії курсів про Java, а тому дозволить по закінченню продовжувати навчання, заглиблюючись у складніші теми. Окрім теорії курс цікавий насиченою практичною програмою, яка допоможе закріпити отримані знання на реальних проєктах і отримати перші кейси для резюме. 

На проходження курсу орієнтовно потрібно виділити 11 годин, але завдяки гнучкому графіку кожен зможе адаптувати навантаження під індивідуальні потреби.

Disqus Comments Loading...