Презентація Samsung The Freestyle 2-ї генерації на IFA 2023: оновлені можливості, ціна та дата виходу в Україні

Опубликовал
Павло Чуйкін

На виставці IFA 2023 компанія Samsung представила портативний проєктор Samsung The Freestyle 2-ї генерації. Огляд попереднього The Freestyle можна переглянути тут, а нижче ми розповімо про оновлену версію, дізнаємося, що вона може, як змінилася, коли та за скільки офіційно з’явиться в Україні.

Партнерський матеріал?

Дизайн та ергономіка

Дизайн Samsung The Freestyle 2-ї генерації ідентичний дизайну попередника. Це стильний, але водночас аскетичний пристрій на регульованій підставці. Він  компактний, а значить, і зручний у використанні, перенесенні тощо.

Вага нового портативного проєктора з підставкою складає 830 грамів. Це та його компактні габарити дозволяють не тільки суперлегко переміщати модель з однієї кімнати в інші, а й брати із собою на природу, у відрядження, до друзів, на дачу тощо. Гаджет поміщається в наплічник і сумку.

Не дивуйтеся варіанту про природу, кемпінг чи іншому сценарію використання без джерел живлення. The Freestyle 2-ї генерації теж вміє працювати від зарядних пристроїв з роз’ємом USB Type-C. Наприклад, оригінальна портативна батарея (детальніше про неї буде в розділі з аксесуарами) надасть проєктору до трьох годин автономної роботи.

Функції та можливості Samsung The Freestyle 2-ї генерації

Зображення та його проєкція

Samsung The Freestyle 2-ї генерації оснащений згаданою вище регульованою підставкою з кутом нахилу корпусу 180 градусів. Це дозволяє пристрою робити проєкцію зображення на будь-яку поверхню: підлогу, стелю, стіну, простирадло, фасад будинку тощо.

Портативний проєктор має чудову функцію миттєвого налаштування. За лічені секунди зображення стає чітким і гарним завдяки автофокусуванню, куди б ви його не спрямували. Також маємо автокорекцію трапецеїдальних викривлень та автовирівнювання положення екрана. Перше робить рівний прямокутний екран, друге дає проєкції потрібну орієнтацію.

Важливою функцією є інтелектуальне калібрування. Воно враховує колір поверхні, на яку транслюється картинка, та максимально оптимізує її, щоб це не впливало на якість зображення.

Портативний проєктор забезпечує зображення діагоналлю від 30 до 100 дюймів. А у другій генерації пристрою додали функцію панорамного перегляду 160’’, що в горизонтальній орієнтації збільшує розмір картинки до 160 дюймів. Пропорції зображення в цьому випадку будуть 28:9. Є варіант з вертикальною орієнтацією на 120 дюймів із пропорціями 16:15.

Зверніть увагу, що це можливо лише за умови створення пари із двох проєкторів та одночасного виведення картинки. У цьому випадку буде чудова синхронізація картинок, що дозволяє створювати такий величезний екран. Функція доступна для трансляції контенту з телефона.

Samsung The Freestyle 2-ї генерації залишився із чудовим режимом Ambient. Портативний проєктор вміє транслювати різноманітні картинки, надписи, світлини, візуальні ефекти тощо. Усе це доступне в застосунку або через пункт меню в налаштуваннях пристрою.

Також девайс можна використовувати як декоративну лампу для створення потрібної користувачу атмосфери. Для цього його достатньо накрити комплектною напівпрозорою кришкою та вибрати потрібну температуру освітлення в налаштуваннях.

Збільшена пам’ять

Портативний проєктор Samsung The Freestyle 2-ї генерації отримав 2 ГБ оперативної пам’яті. Завдяки цьому швидкість роботи інтерфейсу зросла на 22%, а запускання застосунків – на 59%.

ПЗ і швидке підключення

The Freestyle 2-ї генерації працює на ОС Tizen і має функцію Smart TV. Проєктор одразу має вбудовані застосунки Netflix, YouTube, Apple TV тощо, а також онлайн-магазин, з якого можна завантажити інші програми.

Для затятих користувачів смартфонів передбачена функція Mobile Mirroring. По факту це транслювання зображення з екрана телефона через фірмовий застосунок SmartThings (є на Android та iOS). Також це можна зробити за допомогою AirPlay 2, якщо у вас пристрій Apple. Згадаємо також Tap View – функцію, яка під’єднує гаджети одним доторком смартфонів Samsung Galaxy до корпусу портативного проєктора.

Звучання

Новинка має такий самий вбудований динамік на 5 Вт, що забезпечує об’ємне звучання на 360 градусів, гучний звук і потужні баси. Цього більш ніж достатньо, щоб переглядати на проєкторі фільми та серіали, дивитися кліпи і слухати музику.

Увага до екології

При розробці Samsung The Freestyle 2-ї генерації приділили серйозну увагу екології, тому портативний проєктор отримав подовжену гарантію на джерело світла. Тепер вона становить 30 тис. годин.

Також у комплектацію The Freestyle 2-ї генерації додали  пульт дистанційного керування SolarCell. Він не тільки виготовлений з матеріалів, які на 24% складаються з переробленого пластику, а й працює не на батарейках – пульт заряджається від сонячного світла.

Аксесуари для Samsung The Freestyle 2-ї генерації

Як і перша модель, Samsung The Freestyle 2-ї генерації має ряд корисних аксесуарів, які можна купити окремо. А це чудовий бонус уже на старті продажу. Зверніть увагу на захисний кейс, якщо плануєте брати портативний проєктор із собою. Він захищає пристрій від механічних пошкоджень, від пилу та вологи.

Якщо ці пересування будуть далеко від джерел живлення, то вам не обійтися без оригінальної портативної батареї. Її ємність складає 32 000 мА·год, що забезпечить до трьох годин автономної роботи портативного проєктора.

Якщо білий колір корпусу набридне або ви одразу бажаєте змінити колір девайса, тоді зверніть увагу на різноколірні скіни. Усі вони зроблені з надійного і простого в догляді термопластичного поліуретану. Палітра пропонує зелений, бежевий і рожевий кольори.

Ціна та дата офіційних продажів в Україні

Samsung The Freestyle 2-ї генерації з’явиться в офіційному продажі на території України вже 3 жовтня 2023 року. Рекомендована ціна пристрою складатиме 32 999 грн.

Висновки

Портативний проєктор Samsung The Freestyle 2-ї генерації став розумнішим і швидшим. Новинка має такий самий компактний стильний корпус з регульованою підставкою, але оперативної пам’яті тепер більше, а також підвезли нових функцій.

Портативний проєктор легко брати із собою в сумку чи наплічник. З ним можна влаштувати кіносеанс вдома, на природі, в офісі, у відрядженні тощо. Він вміє транслювати 100-дюймову картинку чудової якості буквально на будь-яку поверхню, а якщо створити з них пару, то отримаємо величезне зображення на 160 дюймів. Усе це супроводжується об’ємним звучанням і низькими частотами із вбудованого динаміка.

The Freestyle 2-ї генерації має не тільки функції Smart TV, а й вміє транслювати екран смартфона, а в режимі Ambient перетворюється на атмосферний декоративний світильник.

Партнерський матеріал?
Disqus Comments Loading...