Презентація Samsung Electronics на CES 2024: нові Neo QLED, MICRO LED, OLED та Lifestyle-екрани

Опубликовал
Павло Чуйкін

Для виставки CES 2024 Samsung Electronics анонсував свої найсвіжіші серії екранів QLED, MICRO LED, OLED і Lifestyle. У презентації також був процесор наступного покоління, що започаткував в компанії еру екранів із ШІ, саундбари тощо. Про це та багато іншого читайте в матеріалі нижче.

Партнерський матеріал?

Телевізори Samsung Neo QLED 8K та 4K з покращеною якістю зображення і штучним інтелектом

Флагманські телевізори Samsung Neo QLED 8K QN900D тепер оснащені найсучаснішим і найінноваційнішим чипом Samsung: NQ8 AI Gen3 з нейронним процесором. Він працює у два рази ефективніше, ніж попередня модель, а кількість нейронних мереж тепер більша у вісім разівбуло 64, а стало 512. Це гарантує користувачам не тільки неймовірне підвищення продуктивності, а й відображення на екрані буквально кожної дрібниці.

Не забуваємо і про інші фірмові можливості цих телевізорів:

  • Масштабування контенту з низькою роздільною здатністю до 8K, що називається 8K AI Upscaling Pro.
  • Функція AI Motion Enhancer Pro на базі NQ8 AI Gen3 відповідає за покращене відображення м’яча в різноманітних спортивних трансляціях і матчах.
  • Real Depth Enhancer Pro додає деталей у динамічні сцени і створює об’ємніше зображення за допомогою ШІ.
  • Infinity Air Design: фірмовий екран товщиною всього 12,9 мм сприяє ефекту занурення. Додайте до цього бездоганне чисте та гучне звучання.
  • Функція 2024 Q-Symphony дозволяє під’єднати до екранів Samsung декілька бездротових колонок і саундбар. Усе це синхронізується та видає чудовий потужний звук.
  • Запатентований підсилювач голосу Active Voice Amplifier Pro.
AI Motion Enhancer Pro

Прозорий MICRO LED і широка лінійка OLED-екранів

Компанія Samsung представила новий надзвичайно маленький інноваційний чип MICRO LED, який створює дійсно прозорий екран, що нагадує скло. Його модульна конструкція дозволяє користувачам міняти співвідношення боків, розмір і форму під свої потреби.

Також варто звернути увагу на OLED-телевізори 2024 модельного року. У цій серії виділяються оновлені моделі S95D, а ще S90D та S85D в різних розмірах, від 42 до 83 дюймів. У них на 20% яскравіший екран, глибокий насичений чорний колір, ШІ, який допомагає точніше передавати кольори, тощо.

Варта уваги новітня технологія OLED Glare Free, яку спеціально розробили для OLED-екранів 2024 року. Вона зберігає точність передачі кольору і зменшує відблиски, водночас гарантуючи чіткість зображення.

OLED Glare Free

Нові Lifestyle-продукти й саундбари

Окрім серій телевізорів The Frame, The Serif і The Terrace компанія Samsung доповнила свою колекцію Lifestyle новими продуктами. Найпопулярніший Lifestyle-телевізор The Frame 2024 року отримав нові можливості. Нова функція стримінгу мистецтва дозволяє користувачам відчути різноманітність колекції Art Store, яка зараз складається з понад 2,5 тис. робіт художників. Користувачі можуть безплатно переглядати спеціально підібрані твори мистецтва щомісяця. Крім того, цей телевізор має регульовану частоту оновлення в режимі Art Mode. Це допоможе зменшити витрати на електроенергію на 10%.

Проєктор The Premiere 8K — перший у світі проєктор з бездротовим під’єднанням. Ця ультракороткофокусна модель отримала преміальне домашнє аудіо, постійний голосовий зв’язок з мікрофоном дальнього поля та чотири режими розділення екрана. Проєктор використовує запатентовану технологію Sound-on-Screenзвук на екрані від Samsung, що використовує верхній модуль динаміка і програмні алгоритми для відтворення звуку з ефектом занурення.

Проєктор The Freestyle 2-ї генерації не тільки відтворює популярний дизайн попередньої моделі, але й має ряд покращень. Наприклад, функцію панорамного перегляду, що об’єднує два проєктори і створює величезний екран до 160 дюймів зі співвідношенням боків 21:9. Детальніше про цю модель можна прочитати в нашому огляді.

Нова серія саундбарів 2024 року пропонує три оновлені моделі: Music Frame, HW-Q990D та HW-S800D. Music Frame – нова кастомізована колонка у вигляді фоторамки, сумісна зі SmartThings і здатна відтворювати об’ємне звучання, а також має посилені баси. Вона не тільки об’єднується з телевізорами Samsung, але й може працювати як окрема автономна бездротова колонка.

Music Frame

Саундбар HW-Q990D має вбудований ШІ, 11.1.4-канальну конфігурацію, імерсивний звук Dolby Atmos і підтримує передавання контенту з роздільною здатністю 4K 120 Гц. Інша модель HW-S800D – це ультратонкий саундбар товщиною 1,6 дюйма, що втричі тонше за стандартні моделі. Вона отримала 10 динаміків, включно зі спеціальними верхніми та центральними каналами, що відтворює кришталево чистий вокал.

HW-Q990D
HW-S800D

ОС Tizen 2024

Усі екрани і пристрої Samsung зі Smart TV працюють на фірмовій операційній системі Tizen 2024. Вона вдосконалює роботу домашнього телебачення, має чудовий вигляд, легко керується, персоналізує контент на основі різних облікових записів тощо. Наприклад, тепер для кожного члена родини доступний власний профіль, щоб не змішувати різні вподобання, доросле з дитячим і навпаки.

Екосистема Samsung

2024 року Samsung суттєво покращить під’єднання своїх пристроїв до інтернету завдяки функції Samsung Daily+. Це хаб для домашньої активності, який надає широкий спектр послуг і функцій: телемедицина, відеодзвінки, персональні тренування, віддалена робота з ПК тощо. Усе це доступно в одному інтерфейсі.

Новітні телевізори й екрани Samsung модельного 2024 року мають більшу сумісність з різними пристроями в екосистемі. Це краще інтегрує з’єднання між телевізорами і смартфонами або портативними пристроями.

Основні функції:

  • Функція Multi Control дозволяє ефективніше працювати з дому. Вона надає користувачам контроль над усіма екранами, зокрема телевізорами, смартфонами та моніторами, за допомогою клавіатури або миші, які під’єднанні по Bluetooth.
  • Функція Mobile Smart Connect дозволяє легко керувати застосунками та сервісами за допомогою мобільного плагіну у SmartThings. Це перетворює смартфон на багатофункціональний пульт дистанційного керування.
  • Функція 360 Audio, що раніше працювала лише на пристроях Galaxy, тепер доступна й на телевізорах і моніторах компанії. Відтепер фірмові навушники Samsung Galaxy Buds легко під’єднуються до телевізорів і відтворюють 3D-звук.
  • Функція Vibrary: насолоджуйтесь високоякісними творами улюблених художників на великому екрані.

Додаткові можливості:

  • Функція озвучування субтитрів – перша у світі подібна технологія, яка за допомогою ШІ розпізнає символи вбудованих субтитрівOCR та озвучує їх у режимі реального часу.
  • Застосунок для користувачів з вадами зору, слуху або фізичними вадами дає змогу керувати телевізором за допомогою смартфона.
  • Функція Relumino Together дозволяє людям зі слабким зором насолоджуватися улюбленим контентом без додаткових приладів. Ця функція дає змогу користувачам зі слабким зором чіткіше бачити людей та об’єкти за допомогою ШІ.
Партнерський матеріал?
Disqus Comments Loading...