Рубрики Статті

Путівник з курсів для Android Developer: що треба вчити для розробки мобільних застосунків?

Опубликовал
Ирина Тесленко

Розробка додатків для платформ Android стала ключовим напрямком сучасної індустрії програмного забезпечення. Якщо ви мрієте стати професіоналом в цій галузі, то правильний курс навчання може бути вашим кращим союзником. А також години практики, терпіння в пошуках роботи та готовності до постійного навчання. Якщо ці виклики вас не лякають, то ви впораєтеся з підготовкою, а маючи ще й запас мотивації, то точно досягнете омріяної вакансії джуна у топовій компанії. 

Курс-професія Android Developer від robot_dreams

Школа robot_dreams має гарну репутацію серед випускників курсів. І недарма, адже програми викладаються практиками з великим досвідом роботи. Навчання максимально прикладне і цей курс для Android-розробників не є виключенням. 

Курс складається з 4-ьох блоків. Починається з теоретичної бази – основ мови Kotlin, яка використовується для створення мобільних додатків для Android-смартфонів і планшетів. Упродовж навчання ви розберете принципи об’єктноорієнтованого і реактивного програмування, практикуючи отриманні знання в конкретних проєктах в середовищі Android Studio. Окрім того, що курс дозволяє повністю зануритися в тему, наприкінці ви отримаєте чудову базу для портфоліо, адже розробите пет-проєкт для пошуку визначних місць налаштовуючи інтеграцію з Google Maps.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

На фінальному етапі навчання кожного студента чекатиме Q&A сесія від лектора, який допоможе підготуватися до майбутніх співбесід і поділіться своїм досвідом. А бекграунд лектора серйозний – понад 6 років у розробці та рівнем Senior у продуктовій ІТ-компанії. 

Важливо зазначити, що курс підходить всім – програма розроблена таким чином, щоб опанувати навички з нуля. Тому світчерам з інших професій цей курс варто розглянути першим – викладач також пройшов шлях від світчера, а тому має чим поділитися з майбутніми колегами. 

Kotlin for Beginners: Learn Programming With Kotlin

На платформі Udemy можна знайти доволі цікавий і комплексний курс для вивчення мови Kotlin. Ця мова програмування вважається популярним інструментом для створення додатків, однак на курсі окрім неї вивчаються й інші об’єктноорієнтовані мови як Java, PHP, C++, C#, Scala або Swift.

Програма розрахована дуже вдало, адже з нею впораються як початківці, так і не засумують досвідчені Java-експерти. Починаючи з основ, курс приведе до завдань, де можна буде практикувати отримані знання. 

Передбачено аж 6,5 годин відео, 1 стаття, 2 ресурси для завантаження. Програма ділиться на 15 розділів за темами, які бажано проходити один за одним. 

Не менш важливо, що саме цей курс на платформі Udemy визнаний одночасно і офіційним сайтом Kotlin, і сайтом розробників Android. А його високий рейтинг на платформі лише підтверджує популярність серед охочих опанувати мову Kotlin.

Programming Fundamentals in Kotlin в Coursera

Як і з попереднім курсом – навчальна програма на платформі Coursera призначена для початківців без досвіду програмування. Однак цей курс триває довше, адже вимагає орієнтовно 24 години на виконання. Тобто при темпі навчання 8 годин на тиждень проходження курсу займе близько трьох тижнів. 

Він є складовою навчання від Meta, яке спрямоване на здобуття сертифіката Meta Android Developer Professional Certificate. Тому успішний старт навчання з однієї мови Kotlin може привести до фундаментального вивчення розробки всієї системи Android-застосунків. 

Курс розбитий на 4 модулі від основ до практичного завдання зі створення коду для проєкту “Банківський рахунок”. Перші два модулі займають найбільшу частину пояснювальних відео, адже на початку курс вводить в теорію та концепцію мови, а також розповідає про функції, класи, об’єкти та їх використання під час написання коду. 

Традиційно по закінченню кожен студент отримає сертифікат, який можна буде прикріпити до профілю в LinkedIn або ж додати до резюме під час пошуку роботи. 

Java for Android від Coursera

Android-оболонка працює не лише на смартфонах чи планшетах, а й на інших розумних пристроях. Мова програмування Java також застосовується для створення програм на Android і цей курс допоможе одразу розібратися з двома темами. Програма навчання розбита на 8 модулів, починається зі знайомства з основними функціями мови Java та концепціями об’єктноорієнтованого програмування. Але вже з початку другого модуля студенти почнуть розбиратися з середовищем Android Studio. 

Наприкінці навчання, а саме у 8 модулі, студенти вже почнуть створювати власні програми — простий калькулятор з функціями додавання, віднімання, множення та ділення чисел, введених різними засобами. 

На проходження курсу потрібно буде виділити сумарно 38 годин, але завдяки тому, що курс належить до груп курсів з отримання Android App Development Specialization, то навчання можна буде продовжити за іншими темами, щоб поглибити отриманні знання. 

The Complete Android 14 Developer Course — Build 100 Apps

Фінальним курсом підбірки виступає один з найтриваліших — на Coursera можна знайти програму, яка об’єднує як Java, так і Kotlin для розробки Android застосунків. Важливо, що курс насичений практичними завданнями, а тому сподобається тим, хто проходив лише теорію чи хоче пригадати забуті моменти з попередніх навчань. Адаптований під найновішу версію Android, цей курс підійде як початківцям, так і тим хто знає Java, але хоче додатково вивчити мову Kotlin. 

Навчальна програма розбита аж на 93 секції, адже містить найбільше матеріалу з усіх курсів підбірки. Передбачено аж 94 години відео, 10 вправ з кодування, 1 практичний тест і 122 ресурси для завантаження, тому “недостатньо” практики тут точно не буде. 

Слоганом курсом викладачі обрали фразу від Zero to Hero, а тому боятися відсутності досвіду не варто. На перших порах студенти розберуться в основах, а потім заглибляться у процес розробки функціональних Android-додатків і їх публікації в Google Play. Після проходження курсу студенти будуть мати достатній рівень майстерності для створення простих апок і продовження навчання на курсах рівня Advanced.

Disqus Comments Loading...