Рубрики Статті

Рейтинг кращих генераторів в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

Опубликовал
Дмитрий Спасюк

Актуальність генераторів в Україні висока як ніколи. Для багатьох людей це дуже важливий пристрій, адже чимало систем газового опалення залежать від електричних помп. За відсутнього електропостачання з’являється чимало незручностей. Пропонуємо для читачів підбірку десяти побутових (і не тільки) генераторів. Ми розглянули різні цінові категорії. У рейтинг вмістились бензинові, дизельні та газові генератори різної потужності, а також унікальний тракторний, що може згодитись не лише для сільського господарства.

Рейтинг кращих генераторів в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

Модель Тип палива Потужність, Вт Маса, кг Рівень шуму, дБ Паливний бак, л Ціна, грн
German Stahl GS8500E Бензин 2200 38 68 15 16500
Werk WPG3600 Бензин 2500 45 65 12 17000
Daishin SCF1000HGa Бензин 900 28 65 8,5 18000
Forte FG3800 Бензин 2800 50 65 15 21000
Daishin SCM3000F Бензин 2000 47 65 15 35000
Forte FG6500 Бензин 5000 86 74 25 40000
Forte FGD6500E3 Дизель 5000 120 85 15 61000
Kraft Dele KWD6500EJS Дизель 6500 165 90 16 82000
Geko ВОМ 20000 ED-S/ZGW Дизель 17000 213 Як у трактора Як у трактора 100000
Generac 7144 Газ 8000 175 60 Доки є газ у трубах 245000

 

Бензиновий генератор German Stahl GS8500E

Розпочинаємо рейтинг з бюджетної моделі. Лише за 400 доларів користувач отримує побутовий генератор із потужністю 2200 Вт (3 фази). За таку скромну ціну виробник установив вольтметр і металевий каркас. Також, генератор German Stahl GS8500E має автоматичний регулятор напруги. Це гарантує постійну та однорідну вихідну потужність, що вкрай важливо для електроніки. Місткість паливного бака складає 15 л. Цього вистачить на 12-15 годин роботи, залежно від навантаження. Не надто потужний, не надто функціональний, не надто енергоефективний, але за свою ціну дуже хороший генератор, що не залишить Вашу сім’ю без електрики у скрутну хвилину.

Онлайн-курс "Арт Менеджер" від Skvot.
Навчіться шукати фінансування та планувати бюджет, керувати командою, запускати артпроєкти та пітчити їх так, щоб великі компанії захотіли колабитися.
Детальніше про курс

Бензиновий генератор Werk WPG3600

Простий і надійний  генератор з бензиновим чотиритактним одноциліндровим двигуном. Модель Werk WPG3600 можна використовувати в якості основного або резервного джерела електроживлення протягом тривалого часу. Цей генератор здатний працювати до 12 годин без перерви. Об’єм бака складає 12 літрів. Енергетична ефективність не на найвищому рівні – 750 г / кВт * год, але це компенсується низькою вартістю самого генератора.

Прилад має датчик рівня масла, датчик рівня палива і вбудований вольтметр. У його конструкції є дві розетки 220 В, а також джерело постійного струму 12 В. Така універсальність зайвою не буде. Запуск двигуна проводиться за допомогою ручного стартера. За свою невелику ціну генератор Werk WPG3600 пропонує хорошу потужність (до 2500 Вт) і заслуговує місця в сьогоднішньому рейтингу.

Бензиновий генератор Daishin SCF1000HGa

Компактний і зручний генератор від надійного виробника підійде для базових домашніх потреб. Бензинова модель Daishin SCF1000HGa підійде для безперебійної роботи електроприладів потужністю не більше 850 Вт. Це непоганий варіант відновити роботу освітлення, підзарядити портативну електроніку тощо. Це найменший представник у нашому рейтингу. Прилад важить лише 28 кілограмів. Паливний бак вміщує до 8.5 літрів бензини.

За ціну цієї японської моделі можна придбати більш потужні китайські аналоги, але Daishin – це компанія, що відповідає за свою продукцію бездоганною репутацією. До переваг японського генератора можна віднести значно більший ресурс двигуна, високий коефіцієнт корисної дії (як наслідок менше споживання палива при ідентичній потужності), продумана ергономіка і сучасні системи захисту.

Бензиновий генератор Forte FG3800

Недорога модель, яка може похвалитися непоганою продуктивністю і невибагливістю до обслуговування. Генератор Forte FG3800 націлений на побутове використання. Він має досить великий паливний бак, на якому зможе пропрацювати до 11 годин. Максимальна потужність двигуна складає 3 кВт, номінальний показник 2.8кВт. Сучасний чотиритактний двигун споживає трохи більше 0.5 літрів бензини в годину при невеликій потужності. За максимального навантаження пристрій «випиватиме» значно більше.

Пристрій оснащений захистом від низького рівня масла. Рівень шуму цілком звичний для генераторів такої потужності. Також присутня функція захисту від перевантажень. Недосвідчений користувач навряд чи зможе вивести його з ладу при підключенні надто великого навантаження. Досить збалансований і недорогий варіант для тих, хто хоче отримати максимум продуктивності за 500 доларів.

Бензиновий генератор Daishin SCM3000F

Японський бренд Daishin пропонує якісні станції резервного живлення. Не найкращі характеристики за таку ціну, але хіба можна оцінювати лише за обіцянками виробника? Генератор Daishin SCM3000F здатен видавати до 2000 Вт. Від китайських аналогів його відрізняє значно більший ресурс двигуна, кращі матеріали, високий ККД. 2 кВт цілком достатньо для базових потреб, але увімкнути потужні електричні обігрівачі уже не вийде.  Стійка та міцна металева рама забезпечує генератору стабільне розміщення та роботу на нерівній поверхні. Прилад дає додатковий захист від випадкових пошкоджень. З допомогою коліщаток пересунути 47-ми кілограмову станцію зможе навіть тендітна жінка.

Виробник не пожалів і установив стандартні системи безпеки для такого класу генераторів. Заземлення убезпечить користувача від удару струмом. Також присутня система датчиків та запобіжників. Daishin гарантує безпечне відключення апарата при ризиках перегріву або підвищенні напруги понад встановлених норм.

Бензиновий генератор Forte FG6500

Хороша модель середнього класу. Це один із найкращих бензинових генераторів в рейтингу. Forte FG6500 може видавати на виході до 5 кВт. Величезний паливний бак на 25 літрів дозволяє йому працювати цілу ніч без заправки. Розміри чималі (670x475x485 мм), як й вага – 86 кг. Виробник подбав про зручність користувачів, додавши колеса та ручки для перевезення. Його можна встановити на дачі або в заміському будинку, у квартирі чи промисловому приміщенні як резервне джерело електроживлення. До недоліків варто віднести рівень шуму майже 75 дБ – така розплата за хорошу продуктивність.

Дизельний генератор Forte FGD6500E3

Генератор Forte FGD6500E3 – представник професійних генераторів на дизельному паливі. Його потужності достатньо, щоб забезпечити електроживленням будинок, дачу, побутові електроприлади, склади, невеличкі підприємства. Портативна електростанція видає до 5000 Вт. Генератор відмінно виконує свої функції при тривалій і короткочасній роботі. Ресурс двигуна значно вищий як у бензинових моделей.

Паливний бак на 15 л дозволяє пристрою працювати довгий час без дозаправлення. Запустити його можна вбудованим електростартером. За офіційними даними виробника витрата палива становить 340 г/кВт-год. Forte FGD6500E3 – збалансований і продуктивний дизельний генератор, що покриває потреби цілого приватного будинку чи великої квартири.

Дизельний генератор Kraft Dele KWD6500EJS

Найпотужніший класичний дизельний генератор в нашому рейтингу. Kraft Dele KWD6500EJS має масу понад 160 кг. Виробник додав коліщатка для більш зручного переміщення. Ця станція може видавати в піку до 7000 Вт (номінал 6.5кВт). За таку немалу ціну (дві тисячі доларів) користувач отримує надійний двигун із великим ресурсом та додаткові фішки: LCD-панель, вбудований вольтметр, датчик рівня палива.

Присутній автоматичний регулятор напруги (AVR). З часом високий ККД (відносно бензинових моделей) може нівелювати високу вартість. Хороший і потужний генератор, що легко зможе живити цілу домівку з невеликими витратами пального.

Тракторний генератор Geko ВОМ 20000 ED-S/ZGW

Унікальний представник в нашому рейтингу. Якщо у Вас вдома немає трактора, тоді проходьте мимо цієї моделі. Дуже продуктивний генератор, що видає вражаючі 17 кіловатів. Geko ВОМ 20000 ED-S/ZGW поєднується з тракторними двигунами різних конфігурацій. Рекомендований до використання з валом відбору потужності 36-40 к.с. на тракторах.

Це промислова модель, що ідеально підходить для використання в аграрних господарствах, на сучасних фермах, в ремонтних бригадах швидкого реагування тощо. Та якщо у Вас є в домашньому господарстві трактор, то цей генератор допоможе відновити енергопостачання для кількох домівок. Сусідам залишиться лише встигати подавати дизель в каністрах.

Витрати пального будуть залежати від стану двигуна трактора та споживаної потужності. 17кВт – це найсильніша модель в нашому рейтингу, що однозначно заслуговує уваги. Високі вимоги до обладнання (трактор) не дозволять використовувати цього монстра в умовах багатоквартирних будинків. На жаль, заживити цю модель від літрового легкового автомобіля не вийде.

Газовий генератор Generac 7144

Цей газовий генератор споживає 3.2 м. куб/год при потужності більше як 8 кВт. Це найбільш економна модель у даному рейтингу. Економія найбільше відчувається завдяки величезній різниці у вартості природного газу та рідкого палива. Можна приєднати пристрій до газової труби (магістралі) і забути за біготню із каністрами, як це буває із типовими генераторами. Та якщо стануться перебої у постачанні природного газу – він стане безкорисливим.

Розраховувати на сценарій, за якого знищені усі енергетичні комунікації (електрика та газ) не будемо. Його можна використовувати у складних умовах експлуатації. Захисний кожух генератора Generac 7144 дозволяє використовувати його навіть надворі під час дощу. Присутній автоматичний регулятор напруги, що важливо при підключенні чутливої електроніки.

Шумить модель (60 дБ) не більше бензинових і видає до п’яти разів більшу потужність. Це досить дороге (понад 5 тисяч доларів), але дуже енергоефективне джерело безперебійного постачання електрики, якого вистачить для живлення кількох квартир. У довготривалій перспективі генератор себе швидко окупить завдяки низькій вартості утримання і величезному ресурсу.

Висновки

Ми підібрали найрізноманітніші моделі на різний смак і гаманець. В першу чергу звертайте увагу на потужність, тип палива, ККД та вимоги до експлуатації. Для аварійного живлення квартири чи приватного будинку буде достатньо недорогих бензинових моделей на 800-2000 Вт. Дизельні генератори коштують дещо більше, але у перспективі себе можуть окупити завдяки значно ефективнішому двигуну. Газові моделі неймовірно дорогі, але дають найбільший рівень економії. Для довготривалого живлення електрикою домівки чи кількох квартир вони є найкращим варіантом.

Disqus Comments Loading...