Рубрики Статті

Рейтинг найкращих кондиціонерів для обігріву в Україні — ТОП-10 моделей

Опубликовал
Николай Ладуба

Зараз у багатьох проблеми зі світлом, але вони можуть виникнути й з опаленням, тому оновлюємо нашу недавню публікацію по кондиціонерах. Сподіваюся цей матеріал хоч якось допоможе вам у боротьбі з холодом.

Наступний опалювальний сезон загрожує стати справжнім випробуванням для українців. Тому вже зараз час задуматися про альтернативні джерела тепла. Одне з розумних рішень цього питання – встановлення кондиціонера з функцією обігріву.

Раніше вважалося, що нагрівати повітря за допомогою кондиціонера не вигідно. Але, попри стереотипи, інверторні спліт-системи здатні нагрівати повітря так само ефективно, як і охолоджувати. При цьому вони економніші за традиційні нагрівачі та дозволяють підтримувати в приміщенні комфортну температуру протягом усього року.

Ми склали список найкращих, на наш погляд, кондиціонерів для обігріву житла. Сподіваємося, ця добірка допоможе вам зробити правильний вибір. А якщо проґавили якісь круті моделі, якими ви користуєтеся, то напишіть їхні назви в коментарях.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Tosot Серия LYRA TWO STAGE R32 GV-24W2S

Тепловий насос Tosot GV-24W2S поєднує в собі витончений дизайн та новітні технології. Під плавними вигинами його корпусу розташований двоступеневий інверторний компресор з технологією G10. Завдяки цьому дітище китайських інженерів із Gree Electric може похвалитися високою енергоефективністю.

Якщо бути точним, то при роботі на нагрівання коефіцієнт COP (ставлення виробленого тепла до спожитої потужності) GV-24W2S дорівнює 5,3 (А+++). Іншими словами, споживаючи 1 кВт електроенергії, кондиціонер виробляє 5,3 кВт тепла. Як результат, суттєво знижуються витрати на електрику, що робить покупку цієї моделі виправданою попри цінник у 61 000 гривень.

Плюси: широкий температурний режим при роботі на обігрів (до – 30°C), відмінна енергоефективність, привабливий дизайн, Wi-Fi пульт ДК

Мінуси: високий цінник

LG Standart Plus PC12SQ

Модель LG Standart Plus PC12SQ від корейського виробника отримала інноваційний компресор DUAL Inverter із десятирічною гарантією. Внаслідок цього кондиціонер швидше охолоджує та нагріває повітря, працює тихіше та економить електроенергію.

За зручність користувачів відповідає набір фірмових технологій. Так функція LG Active Energy Control регулює споживання енергії. А застосунок LG SmartThinQ дозволяє керувати пристроєм через смартфон на Android або iOS.

Обігрів приміщення площею 35 м можливий при температурах до – 15°C. А ось плюсиків у коефіцієнті енергоефективності (А++) тут менше, ніж у попередній моделі. Хоча на загальному тлі СМР 3,81 цілком можна вважати міцним середняком.

Плюси: низький рівень шуму, антибактеріальний фільтр подвійного захисту, зовнішній блок вкритий захисним покриттям Gold Fin, управління через Wi-Fi

Мінуси: не найзручніший пульт дистанційного керування

Samsung AR24BXHCNWKNUA

Потужний інверторний кондиціонер Samsung AR24BXHCNWKNUA підійде для приміщень площею до 70 м². Виробник заявляє, що модель може працювати на обігрів при температурах до -15°C. Її енергоефективність відповідає класу А++.

З додаткових опцій є функція WindFree, що забезпечує комфортне охолодження без протягів. Функція Freeze Wash дозволяє очистити теплообмінник внутрішнього блоку заморожуванням. А технологія Triple Protector Plus надійно захищає кондиціонер від стрибків напруги, що може бути серйозним плюсом в умовах нестабільного енергопостачання.

Плюси: сучасний антибактеріальний фільтр, підвищена довговічність теплообмінника, потрійний захист від стрибків напруги

Мінуси: ціна, немає керування через Wi-Fi

COOPER&HUNTER CH-S09FTXLA2-NG

Інверторний кондиціонер COOPER&HUNTER CH-S09FTXLA2-NG спеціально розроблений для роботи на тепло в північних країнах. На це прямо вказує назва серії — Arctic Inverter. Модель може обігрівати приміщення площею 25 м при температурі повітря до – 25°C.

З особливостей відзначимо підігрів піддону та компресора. Функція інтелектуального розморожування в автоматичному режимі проводить діагностику та захищає зовнішній блок від зледеніння. До цього потрібно додати спеціальний алгоритм, що забезпечує ефективну роботу за сильних морозів. Одним словом, все, що потрібно для стабільного опалення в найсуворіші зими. І лише за 28690 гривень.

Плюси: спеціально призначений для північних регіонів, температурний діапазон роботи від -25°С до +54°С, забезпечений системою самодіагностики основних блоків, система самоочищення виключає утворення цвілі, вищий клас ефективності (А+++), керування зі смартфона

Мінуси: незручний мобільний додаток

Mitsubishi Heavy SRK20ZSPR-S/SRC20ZSPR-S

Консервативна модель Mitsubishi Heavy SRK20ZSPR-S/SRC20ZSPR-S від відомого японського виробника. Її лаконічний внутрішній блок легко впишеться в будь-який інтер’єр житлового і офісного приміщення площею до 20 метрів.

Кондиціонер автоматично вибирає режим нагрівання, має функції збереження енергії, повітророзподілу та комфорту. Режим розморожування автоматично прибирає намерзлу кригу і допомагає знизити енерговитрати. Мінімальна температура на обігрів становить – 15°C. А ось енергоефективність на сьогодні не найвища і належить до класу «А». Придбати класичного «японця» можна за 26 040 гривень.

Плюси: міцний литий корпус, висока якість складання, низька вібрація, перевірена часом та надійна конструкція

Мінуси: використовується застарілий і менш ефективний (у порівнянні з R32) фреон R410, непомітний дизайн, не найзручніший пульт ДК, немає керування через Wi-Fi

TCL TAC-09CHSD/XAB1

За твердженням виробника, спліт-система TCL TAC-09CHSD/XAB1 поєднує в собі переваги класичних моделей та безліч нововведень. Кондиціонер адаптований до мінусових температур до – 20 ° C, що в пристроях бюджетної категорії зустрічається не так часто.

До особливостей TCL TAC-09CHSD/XAB1 можна віднести низький рівень шуму, функцію підтримки теплого приміщення, світлодіодний дисплей на внутрішньому блоці, опцію керування через Wi-Fi. Коефіцієнт COP дорівнює 3,73, що є середнім значенням. Пристрій продається за ціною 18 000 гривень.

Плюси: адаптація до низьких температур, приємний дизайн, Wi-Fi

Мінуси: не найвищий клас енергоефективності

GREE GWH07QA-K3DNA2C

GREE GWH07QA-K3DNA2C — ще одна модель від Gree Electric у нашому огляді, але цього разу вже у середньому ціновому діапазоні. До речі, зараз її можна придбати із значною знижкою. Тому є сенс придивитися уважніше.

Характеристики кондиціонера нічим не виділяються і натомість конкурентів. GREE GWH07QA-K3DNA2C належить до настінних спліт-систем інверторного типу. Може працювати на опалення при температурі до -15 ⁰С у приміщеннях до 20 м ². Забезпечений стандартним набором фірмових технологій та має захист від обмерзання зовнішнього блоку.

Плюси: можливість запуску при низькій напрузі, тиха робота, функція I Feel, посилений захист теплообмінника від корозії

Мінуси: покупці скаржаться, що відсутня бічна захисна кришка на зовнішньому блоці

Nordis NDI-S09TC1

Інверторний кондиціонер Nordis NDI-S09TC1 від скандинавського виробника поєднує в собі сучасні технології та розумну ціну. Він призначений для охолодження та опалення квартир та офісів площею до 26 м ².

Модель відрізняється стильним дизайном та досить високим класом енергоефективності (А++). Вона має низку сучасних технологій для комфортного використання. 30-хвилинна програма самоочищення ефективно видаляє пил та бактерії. Додатковий датчик температури в пульті дистанційного керування дозволяє пристрою точно контролювати температуру в глибині приміщення.

Плюси: робота на обігрів можлива за температури повітря до – 20°C, плазмовий іонізатор, вбудований модуль Wi-Fi

Мінуси: з огляду на ціну 17480 гривень не виявлено

Hyundai ARN07HSSUAWF1

Корейський бренд Hyundai асоціюється у нас насамперед з автомобілями. Але заводи корпорації випускають тисячі товарів від морських суден до кондиціонерів. Один з них — Hyundai ARN07HSSUAWF1 потрапив у наш огляд за поєднання невисокої ціни та прийнятних характеристик.

Інверторна технологія дозволяє спліт-системі працювати на обігрів при температурі зовнішнього повітря до -15°C. При цьому бюджетний пристрій використовує застарілий фреон R410 і має досить низький клас енергоефективності (А).

Плюси: дешево та ефективно

Мінуси: шумний зовнішній блок, фреон R410, незручний пульт

LEBERG LS-07OL2/LU-07OL2

LEBERG LS-07OL2/LU-07OL2 можна лише умовно віднести до кондиціонерів, придатних для обігріву житла взимку. Але все ж таки цікаво, що можна отримати за 10000 гривень, тому ми додали його в огляд.

Отже, маємо базову модель неінверторного типу, а отже, на її особливу економність (А) розраховувати не варто. Режим роботи на тепло обмежений температурою -7°C, чого для більшості українських зим явно недостатньо. Одним словом, купити за 10 тисяч бюджетний кондиціонер із функцією обігріву цілком реально. Але підійде лише для південних регіонів з м’яким кліматом.

Плюси: низька ціна, вбудований LED-дисплей, компресор від Toshiba

Мінуси: навряд чи можна використовувати як основний пристрій для опалення

Disqus Comments Loading...