Рубрики Статті

Рейтинг найкращих портативних сонячних панелей в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

Опубликовал
Дмитрий Спасюк

Сонце – невичерпне джерело енергії. Не дивно, що деякі держави активно вкладають кошти у цей вид відновлюваної енергетики. Ефективність Solar-станцій залежить від кліматичних умов (як і вітрових). В Україні сонця взимку досить мало, та попри це, навіть, у холодну погоду можна отримати достатньо потужності для зарядки смартфонів чи інших критично важливих видів техніки.

Підтримувати зв’язок у непростий для України час вкрай важливо. Тому пропонуємо підбірку кращих портативних зарядок для дому, що працюють від сонячної енергії. Розглядати великі та потужні стаціонарні панелі варто в окремому рейтингу. Вони належать до іншої категорії продуктивності й вартості. Тому розглянемо десять моделей мініатюрних зарядних станцій, які можна взяти із собою в дорогу, або використати вдома чи у дворі.

Рейтинг кращих портативних сонячних панелей в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року
Модель Напруга, В Потужність, Вт Вага, кг Ціна, грн
NEO Tools 15W 6 15 0,55 2500
Sandberg Foldable 13W 5 13 0,5 2900
Allpowers AP-ES5V21W 5 21 0,59 3600
Allpowers Solar  21W 20 21 0,48 4000
Choetech Solar 36W 9 36 1,5 6000
FlashFish 100W 18V 18 100 2 11000
NEO Tools 120W 12 120 3,5 13000
EcoFlow 160W Solar 18 160 6 19500
Bluetti SP200 Solar 20 200 6,5 26000
EcoFlow 400W Solar 48 400 16 55000

 

Поступово будемо просуватись у нашому топі від найдешевших сонячних зарядок, що максимум можуть зарядити мобільний телефон, до дорогих, в десятки разів потужніших варіантів. У таблиці вказана найбільша напруга, з якою може працювати вказана модель, а також максимальна потужність. За умов поганого освітлення і холодної погоди не вийде отримати такий показник, враховуйте це при виборі панелі.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

NEO Tools 15W

Недорога монокристалічна сонячна панель із потужністю 15 Вт. У теплу сонячну погоду такої пластини достатньо для впевненої зарядки двох смартфонів, але взимку годі чекати на таку ефективність. Модель має компактні розміри в складеному вигляді: 285 х 200 х 32 мм. Пристрій зручно переносити, можна установити його на рюкзак.

Конструкція передбачає ручки для кріплення. Ступінь захисту: IP64, що уже непогано за таку ціну.  Панель NEO Tools 15W оснащена 2 виходами USB. Це дозволяє зарядити смартфони, планшети, павербанки, а також іграшки чи гаджети з універсальним USB-входом. Тобто все, що має акумулятори із низькою напругою

Sandberg Foldable 13W

Ще одна недорога модель для базових потреб. Присутні стандартні порти зарядки: 2 x USB A (1 порт 5V/2.1A або 2 порти по 5V/1A кожен). Варто відзначити високу ефективність конверсії до 22%. Складна конструкція дозволить спакувати панель і взяти із собою у сумку. Якщо її скласти, то розміри становлять 330 х 170 х 25 мм.

У комплекті чотири карабіни для кріплення. Sandberg Foldable 13W – дешева, не надто потужна, але надійна та маленька зарядка, яку можна взяти із собою. Взимку нею цілком реально зарядити смартфон за один (безхмарний і сонячний) день.

Allpowers AP-ES5V21W

Бюджетна модель, що впорається із зарядкою смартфона. За ідеальних умов виробник обіцяє потужність до 21 Вт. Всі ми розуміємо, що досягнути таких результатів можливо лише за єгипетської спеки. Конструкція із трьох елементів виявилась досить вдалою. Складена панель дуже компактна. Її розміри складають 250х300х10мм.

Таку крихітку легко можна помістити у свою сумку. Allpowers AP-ES5V21W зуміє видати достатньо енергії для зарядки смартфона. Навіть у дуже поганий, холодний і хмарний день цілком реально поповнити акумулятор мобільного пристрою на кілька десятків %. А влітку ця панелька стане ідеальним супутником під час подорожей. Присутні 2 USB порти, захист корпусу від вологи (IP67). Девайс не боїться ударів та досить стійкий до вогню

Allpowers Solar 21W

Модель, що дуже схожа на свого попередника в даному рейтингу. Головною відмінністю є значно вища напруга живлення. Також радує комплектація. Трішки дорожчий, але більш універсальний сонячний зарядний пристрій. За ідеальних умов його справді вистачить для повільної зарядки ноутбука.

Allpowers Solar 21W SP18V21W зуміє поповнити кілька % батареї лептопа навіть у поганих умовах. Достатньо поставити панель на підвіконня і за цілий день «накапає» трохи заряду. Нехай користувач уже сам вирішує чи вартує незначна переплата за можливість зарядити не лише смартфон чи павербанк напругою 5 В.

Choetech Solar 36W

Хороша модель середнього класу. Виробник заявляє потужність до 36 Вт. В ідеальних умовах це серйозний показник. Чим більша теоретична продуктивність панелі, тим більше власник отримає енергії й за поганих умов (холодна зима). Choetech Solar 36W оснащений двома портами зарядки та має скромну комплектацію. В складеному вигляді панель має розміри 360 х 195 х 35 мм. Вага складає біля 1.5кг. Не ідеальна, але досить потужна модель за свою ціну. Її буде достатньо щоб зарядити будь-який смартфон чи планшет.

Висока напруга (18-24 В) не підтримується, тому ноутбуки «поповнити» не вийде. В ідеалі потрібно мати універсальний павербанк із DC-DC перетворювачем. Ми такі розглядали у рейтингу кращих павербанків 2022 року. Комбінація портативної батареї й сонячної панелі не дозволить користувачу залишитись без зв’язку.

FlashFish 100W 18V

Монокристалічна сонячна зарядка FlashFish значно потужніша за попередників у рейтингу. Ця панель має непоганий коефіцієнт перетворення сонячної енергії: 21,5% – 23,5%. Номінальна (за ідеальних умов) потужність складає 100 Вт. Вихід USB A (QC3.0): макс. 18 Вт. Вихід USB C: макс. 100 Вт. Недешева, але досить продуктивна сонячна панелька.

У хмарну зимову погоду вона зможе заряджати смартфон без особливих зусиль. Все завдяки фізичним розмірам. Велика площа FlashFish 100W 18V дозволяє отримувати більше енергії. А коли пройдуть хмари та пригріє сонце, то продуктивності може вистачити для неспішної зарядки ноутбука. Модель підтримує напругу до 18 В.

NEO Tools 120W

Цей учасник рейтингу дозволяє заряджати акумулятори напругою 12 В та інші гаджети, необхідні в дорозі. За гарної погоди вийде поповнити запас батареї у ноутбуках. Для смартфонів або планшетів панель «добуде» достатньо енергії навіть у холодну пору року. NEO Tools 120W має три режими роботи: від заходу до світанку, безперервне навантаження, певний термін роботи. У панель вбудовано регулятор напруги.

Для зарядки можна скористатись 2 виходами USB та 1 виходом USB-C. Контролер автоматично розпізнає та адаптується до напруги. Ця панелька в комплекті з 5-метровим кабелем MC4, зарядними кабелями “крокодилами” довжиною 30 см та непоганою сумкою для перенесення. Neo Tools – потужна і збалансована сонячна панель, яка однозначно заслужила місце в рейтингу.

EcoFlow 160W Solar

Компанія EcoFlow стала дуже популярна в Україні за останні кілька місяців. Це справді хороший бренд, що пропонує зарядні станції та потужні акумулятори. Цю сонячну панель можна використовувати для поповнення рівня батареї зарядних станцій. EcoFlow 160W Solar варто відносити до класу елітних моделей. Ціна майже у 20 000 гривень (на момент написання статті) може відлякувати потенційних покупців.

Потужність 160 Вт здається надлишковою для більшості користувачів. Не забуваймо про те, що взимку кількість сонячного тепла надто скорочується і крихітних станцій на 10-30 Вт може не вистачати для заряджання телефону, а ноутбука тим більше. Умови бувають різні, а максимальна потужність більше півтори сотні ватт гарантує, що навіть за найгірших умов користувач зможе отримати достатньо енергії для портативних гаджетів прямо зі свого балкона чи підвіконня. Виробник заявляє про ККД перетворення 22%.  EcoFlow 160W Solar має захист від вологи IP67, тому не страшно залишити її під дощем.

Bluetti SP200 Solar

Продуктивна, але габаритна (2200 х 520 мм  у розкладеному вигляді) станція має потужність до 200 Вт, чим виділяється серед попередніх представників цього рейтингу. Bluetti SP200 Solar має ламіноване покриття сонячних і чудову ефективність: до 24%. Напруга при максимальній потужності складає 20 В, а струм 6.06А. Робоча температура: -10 ~ +65°С.

В комплекті кабель MC4 (3 м). Модель має середній ступінь захисту від вологи: IP65. Така потужна сонячна станція може легко забезпечити живленням ноутбук, павербанки, смартфони, автомобільні акумулятори тощо. Для базових потреб продуктивності Bluetti SP200 вистачить навіть у суворий зимовий період континентального клімату, а у літню спеку можна цілодобово живити свої гаджети.

EcoFlow 400W Solar

Під кінець рейтингу залишили флагманську модель. Одна із найпотужніших портативних сонячних батарей в Україні. Максимально продуктивна і надійна станція, що видає неймовірні для своїх габаритів 400 Вт. У складеному вигляді (1068 х 620 х 24 мм) її можна без проблем перевозити.

EcoFlow 400W Solar підійде для власників приватних будинків або квартир із великими балконами. Її особливістю є підтримка високої напруги до 48 В. Це серйозний показник, що дозволить заряджати не лише ноутбуки, телефони, акумулятори, павербанки тощо, а й електричний транспорт. Також вона сумісна із продукцією EcoFlow.

Модель не боїться попадання вологи. Власник може не перейматись і залишати панельку під дощем, але сильних морозів варто уникати. Виробник використав плівку із ETFE, яка захищає від ультрафіолетових променів. ККД становить 22%. У комплектацію входить фірмова сумка для перенесення та зберігання панелі. Єдиним недоліком для майбутнього покупця може стати лише її вартість.

Висновки

Ми підібрали десятку оптимальних моделей портативних сонячних батарей для домашнього використання. Під різний смак і гаманець – кожен представлений учасник рейтингу зараз на вагу золота. Попит на такий вид товарів шалений. Дешева і простенька панель для смартфона чи надпотужна станція, що зможе живити домашній комп’ютер – усі вони знайдуть свого покупця. Не варто боятись того, що взимку Сонце не даватиме достатньо енергії. Звісно, рівень потужності буде значно меншим ніж офіційно заявлений виробником, але іноді навіть 5 Вт вистачить, щоб зарядити телефон чи ліхтарик.

Disqus Comments Loading...