Рубрики Статті

Рейтинг кращих мобільних телефонів 2022 року. 10 номінацій у різних категоріях

Опубликовал
Дмитрий Спасюк

Редакція ITC підібрала десятку цікавих моделей телефонів в різних номінаціях. Дешеві варіанти для сфокусованих людей, іміджеві моделі для любителів моди та топові флагмани для поціновувачів високих технологій. Зібрали кращих із кращих. Почнемо рейтинг із доступних, але популярних і вдалих телефонів.

Найкращий кнопковий телефон

Nokia 8210 4G є перевтіленням безсмертної класики. Майже незмінний дизайн відносно оригінальної 8210 завжди нагадуватиме власнику про початок 2000-х. Підтримка двох сім-карт, відмінна автономність, робота в 4G мережах і естетичний вигляд. Nokia 8210 4G – це один із найкращих варіантів для любителів кнопкових телефонів.

Найкращий бюджетний смартфон

AMOLED екран в дешевому смартфоні – це взагалі можливо? Motorola G31 пропонує максимально хорошу конфігурацію за свої кошти. Гарна автономність, чистий Android, чудовий дисплей, непогані камери, добра швидкодія. І все це за якісь 130 доларів. Motorola G31 заслужено отримує звання найкращого бюджетного смартфона 2022 року.

Найкращий середній клас

Збалансований середняк Samsung Galaxy A53 5G впевнено вривається в наш рейтинг. Він має все, що потрібно переважній більшості користувачів. Модель «нафарширували» фішками, що властиві сучасним гаджетам. A53 має захист від вологи, чудові камери з AI, добру автономність і розкішний Super AMOLED екран. Samsung Galaxy A53 5G – зразковий представник середнього класу.

Найкращий ігровий смартфон

Недорогий і продуктивний телефон з екраном 120 Гц. Він чудово підійде для любителів мобільних відеоігор. Xiaomi Redmi K40 Pro оснащений процесором Snapdragon 888. Він лише на 5% (а іноді й менше) поступається флагманам з SD 8 Gen 1, але вартість смартфона різниться до двох разів.

Для геймера – те що треба. Нехай в цій моделі зекономили на багатьох звичних речах (камера, акумулятор, якість корпусу), та це ніяк не вплине на ігрову продуктивність. Купляти телефони за 30-40 тисяч для ігор немає сенсу, адже і K40 Pro впорається з будь-якими забавками в 60-120 FPS.

Курс-професія "Копірайтер" від Skvot.
40 занять — і ти з упевненістю, скілами та портфоліо зможеш тиснути Apply на вакансії копірайтера.Досвідом і ключами поділяться 2 лекторки та запрошені спікери.
Детальніше про курс

Найкращий гнучкий смартфон

Один із найпотужніших Android смартфонів з унікальним дизайном. Величезний розкладний AMOLED екран 7.6 дюймів, хороша камера, топова начинка, відмінна мультизадачність і багато інших цікавих фішок.

Galaxy Fold 4 увібрав в себе найкраще з попередніх версій гнучких смартфонів. Компанія Samsung значно покращила конструкцію, яка була крихкою у перших релізів. Fold 4 міцний, надійний і довершений смартфон для поціновувачів унікальних девайсів.

Найкращий Android смартфон

Чиста система і топове залізо – Google Nexus/Pixel завжди були зразковими представниками серед Android девайсів. Google Pixel 7 Pro – всесторонньо розвинутий смартфон преміального класу. Чудовий екран, хороші камери, чиста OS Android 13, тривалий час програмної підтримки. Він заслуговує звання найкращого Android-телефону 2022 року.

Найкращий смартфон на iOS

Найкращий тому, що раціональний і вигідний. Після релізу 14-ої версії iPhone 13 добряче скинули у ціні. Це розумний вибір для тих, хто вирішив перейти в екосистему iOS. Apple iPhone 13 значно продуктивніший і швидший за будь-який флагман з OS Android і має стабільно високу якість збірки.

Він ще довго залишатиметься актуальним. Техніка Apple не розчаровує своїх власників. Серед доступних моделей iPhone, «тринадцятка» – оптимальний вибір під кінець 2022 року.

Найкращий іміджевий телефон

Унікальний дизайн Nothing Phone (1) (наш огляд тут) вирізняє його серед інших смартфонів. Зробити цікавий зовнішній вигляд сучасного телефону досить важко. Але дизайнерам це вдалось. Гарне співвідношення характеристик до вартості та приємний вигляд дає хороші шанси Nothing Phone (1) завоювати гаманці та серця покупців. Він заслужено отримує звання іміджевого смартфона 2022 року.

Найкращий компактний смартфон

Величезні «лопати» з екранами 6.8-7 дюймів не можуть похвалитись практичністю. Громіздкі смартфони рідко бувають зручними для повсякденного використання. Тому категорія мініатюрних телефонів актуальна, як ніколи раніше. Apple iPhone 13 mini має крихітні розміри та недосяжну для конкурентів продуктивність.

Це найпотужніший міні смартфон з приємним дизайном та збалансованим тандемом апаратного і програмного забезпечення. Та найголовніше – він дарує приємний досвід використання.

Найкращий смартфон 2022 року

Лідер продажів, що розлітається з полиць магазинів у багатьох країнах світу. Кожного року топові моделі iPhone демонструють незначний прогрес, але 14-ка відзначилась кількома особливостями. Apple iPhone 14 Pro отримав кращу камеру з модулем на 48 Мп, а також унікальний виріз Dynamic Island.

Це найпотужніший смартфон сучасності, що на 50-80% перевершує аналоги Android. За якістю нічного знімання відео жоден конкурент не стоїть поруч. Флагман у всьому, у всьому топовий, нехай і дорогий. Та висока вартість не заважає йому отримати звання найкращого смартфону 2022 року.

Цікаві матеріали за темою:

Рейтинг найавтономніших смартфонів в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

Disqus Comments Loading...