Рубрики Статті

Рейтинг кращих ноутбуків 2022 року. 10 номінацій у різних категоріях

Опубликовал
Дмитрий Спасюк

Ноутбуки залишаються найпопулярнішим видом комп’ютерів і актуальні в будь-який час. Команда ITC підібрала десятку найкращих лептопів 2022 року для любителів портативної комп’ютерної техніки. Ми врахували різні цінові діапазони та формфактори. В рейтингу на читача чекають: мініатюрні моделі для активних людей, продуктивні робочі станції, модні та елегантні ультрабуки, а також потужні «ігрові машини».

Найкращий мініноутбук

Компактні розміри часто стають пріоритетом над продуктивністю. Мініатюрні 11-ти дюймові ноутбуки досі залишаються актуальними для певної категорії людей. ASUS ExpertBook B1 має швидкий 6-ти ватний процесор і хорошу підсистему пам’яті.

Ця модель частково захищена від ударів та вологи. Довго працювати за ним не надто зручно, але Asus B1 ідеально підійде для активних людей, яким потрібен компактний комп’ютер для роботи у непростих умовах. Зразковий представник рідкісних 11-inch лептопів.

Найкращий планшет-ноутбук

Для творчих людей сенсорні ноутбуки підходять краще класичних моделей. А ще краще, коли є можливість використовувати девайс без клавіатури. Lenovo ThinkPad X12 Detachable належить до категорії трансформерів. Цей ноутбук можна використовувати як планшет чи класичний лептоп з клавіатурою і тачпадом.

Фірмовий стилус стане в пригоді художникам і дизайнерам. Всередині не надто потужне, але економне та швидке начиння, якого вистачить для будь-яких сценаріїв роботи. Чудова модель, для активних людей, які віддають перевагу практичності та компактності.

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше

Найкращий хромбук

Браузер – це все, що потрібно левовій частці користувачів. Для цього добре підходять хромбуки. 17-ти дюймовий ASUS Chromebook CX1700 з відмінною автономністю підійде для роботи в браузері.

Лептоп має максимально хороше співвідношення можливостей до ціни. Економний процесор (6 Вт), матовий екран великої діагоналі, швидка підсистема пам’яті та невисока вартість роблять його найкращим хромбуком 2022 року.

Найкращий бюджетний ноутбук

Максимум характеристик за свою вартість. 15-ти дюймовий екран з роздільною здатністю Full HD (у багатьох дешевих моделей досі використовують HD матриці), 256 Гб SSD і хороший процесор AMD Athlon з продуктивною графікою Vega. Класична модель HP 15s-eq1002nq є ідеальним вибором для невимогливих користувачів.

Досі незрозуміло, як саме виробнику HP вдалось вмістити ці всі характеристики в 14 тисяч гривень. До того ж модель обіцяє гарну автономність і оснащена усіма сучасними інтерфейсами.

Найкращий автономний ноутбук

Тривалий час роботи від акумулятора – це важливий показник. Але цифрами автономності можуть маніпулювати виробники. Під високим навантаженням час життя від батареї може бути в кілька разів меншим, ніж заявляє компанія. Apple MacBook Air M1 13 працює довго в будь-яких умовах. На ринку є багато економних Intel Pentium / AMD Athlon, які справді споживають не більше Apple Silicon M1. Але у співвідношенні продуктивності на 1 Вт продукції Apple немає рівних.

Дуже потужний і одночасно економний процесор M1 дозволяє MacBook Air працювати понад 10 годин у важких сценаріях. Це недосяжний показник для конкурентів з Intel Core i7, AMD Ryzen 9. Він отримує звання найкращого автономного ноутбука завдяки приємному ціннику (40 000 грн), що часто менше ніж у конкурентів зі схожими характеристиками.

Найкращий іміджевий ноутбук

Красивий, тонкий і елегантний лептоп для справжніх естетів. Компактний, легкий, але продуктивний та ергономічний. Microsoft Surface Laptop 4 13.5″ Platinum має якісний сенсорний екран високою роздільною здатністю (2256×1504).

Всередині установлено збалансоване «залізо» і швидкісні безпровідні інтерфейси. До того ж лептоп від Microsoft тривалий час працює від батареї. Стильний і симпатичний гаджет для тих, кому не все одно на зовнішній вигляд свого ноутбука.

Найкращий ноутбук для роботи

Програмісти, архітектори, музиканти, художники, фотографи, топ-менеджери – багато людей з цих професій користуються «яблучною» технікою. Новий Apple Macbook Pro 16″ M1 Pro ідеально підійде для довгих робочих сеансів та вимогливого програмного забезпечення.

До переваг варто віднести якісний 16-ти дюймовий Retina екран і неймовірно швидкісний процесор M1 Pro. Цей CPU перекодовує відео швидше ніж топові десктопні x86 комп’ютери з дискретними відеокартами. Це недешевий, але дуже продуктивний інструмент для роботи, що стане в пригоді професіоналам високого рівня. MacBook Pro 16 отримує звання найкращого ноутбука для роботи у 2022 році.

Найкращий ігровий ноутбук

Відеоігри стали невіддільною частиною життя чималої частини комп’ютерних користувачів. Саме для цієї категорії людей вибрали оптимальний ноутбук з акцентом на ігрову продуктивність. MSI Katana GF66 11UE є зразковим представником свого класу.

Він заслуговує звання найкращого ігрового ноутбука 2022 року завдяки хорошому співвідношенню ціни та параметрів. Характеристики добре збалансовані. 144 Гц екран, продумане охолодження, 16Гб ОЗП, 8-ядерний Intel Core i7-11800H, 512 Гб SSD і дискретна відеокарта NVIDIA RTX 3060.

Модель не претендує зайняти місце найпотужнішого лептопа, але для відеоігор цього більш ніж достатньо. Гонитва за більш продуктивними конфігураціями призведе до того, що доведеться заплатити у 2-3 рази більше для додаткових +25-30% FPS.  Ціна одного FPS у MSI Katana GF66 11UE одна із найнижчих на ринку портативних ігрових комп’ютерів.

Найкращий захищений ноутбук

Бронебуки використовуються в промисловості та військовій справі. Захищеність корпусу, стійкість до перепадів температур і висока надійність – головні параметри цієї категорії лептопів. Dell Latitude 5420 Rugged є зразковим представником захищених ноутбуків.

Він має гарну начинку і надміцний корпус. Ноутбуки Dell Rugged мають сертифікацію MIL-STD-810H. Модель Rugged 5420 підійде для важких ситуацій і не боїться будь-яких випробувань. Цей ноутбук може впасти з кількаметрової електричної опори, витримати наїзд вантажівки, скупатись в озері, простояти в болоті кілька днів, замерзнути й все одно працюватиме.

Найкращий ноутбук 2022 року

Збалансований і хороший ультрабук у всьому. Гарна автономність, відмінна продуктивність, розкішний екран, висока якість збірки. Красивий, елегантний, потужний лептоп за дуже раціональною ціною. Apple MacBook Pro 13″ M2 увібрав в себе все найкраще під попередніх версій M1.

Новинка стала ще продуктивніша і досконаліша. Мак один із найавтономніших ноутбуків сучасності, що пропонує швидкодію топових x86 робочих станцій. Дана модель – найкращий лептоп, який можна придбати в надширокому ціновому діапазоні. MacBook M2 Pro не вміє розчаровувати своїх власників і заслужено отримує звання найкращого ноутбука 2022 року.

Цікаві матеріали за темою:

Рейтинг найавтономніших ноутбуків в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

Disqus Comments Loading...