Рубрики Огляди

Рецензія на фільм «Загублений пес» / Dog Gone

Опубликовал
Денис Федорук

У п’ятницю, 13 січня, Netflix презентував чергову новинку на вихідні під назвою «Загублений пес». Це драматична історія про загубленого лабрадора-ретривера на прізвисько Ґонкер, заснована на реальних подіях. У рецензії нижче розповідаємо, чи потрібно глядачам запасатися носовичками перед переглядом.

«Загублений пес» / Dog Gone

Жанр біографічний, драма, сімейний
Режисер Стівен Герек
У ролях Роб Лоу, Кімберлі Вільямс-Пейслі, Джонні Берчтолд, Нік Пейн
Прем’єра Netflix
Рік випуску 2023
Сайт IMDb

Філдінг Маршалл – невдачливий випускник без жодних амбіцій щодо свого майбутнього. Він переживає невдалий період в особистому житті, тому вирішує загоїти душевні рани за допомогою дружби з домашнім улюбленцем. Хлопець прямує до найближчого притулку для тварин та бере собі симпатичного світлого лабрадорчика.

В той час як ровесники Філдінга потроху починають будувати кар’єру в різних крутих компаніях (звучать назви таких гігантів, як Boeing та Anheuser-Busch), Філдінг займається йогою разом з собакою та попиває пивко. Втім, цьому вільному безтурботному нічогонеробленню наступають гайки, коли парубок змушений переїхати до своїх батьків Джона та Джинні.

Онлайн-курс "B2B-продажі" від Laba.
Розробіть ефективну стратегію B2B-продажів за 11 занять: від воронки до партнерської програми.Лектор курсу — засновник консалтингової компанії, який має 15 років досвіду в продажах.
Дізнатись більше

Одного погожого дня Філдінг прогулюється зі своїм однокурсником та Ґонкером по лісу, але згодом собака не відгукується на поклик. У результаті вся родина вирішує кинути свої справи та розгорнути пошуки загубленого пса. Ситуація ускладнюється тим, що Маршаллам потрібно знайти домашнього улюбленця протягом 20 днів, адже він хворий і потребує дозу спеціальних ліків.

Окрім того, що подібна історія дійсно мала місце в реальному житті у 1998-му, це ще й екранізація книжки Полса Тутонгі Dog Gone: A Lost Pet’s Extraordinary Journey and the Family Who Brought Him Home 2016 року. Першоджерело зосереджувало увагу не лише на пошуках собаки, а ще й на відносинах у сім’ї головних героїв.

Фільм намагається прямувати тією ж дорогою, але поверхнево, без поглиблення в драматизм. Актори щось там трохи зображають деякі розбіжності у поглядах, а значить галочку на тему батьків-дітей можна поставити. Ще є окрема сюжетна лінія героїні Кімберлі Вільямс-Пейслі, що демонструється у флешбеках. Але вона показана штрихпунктирно та не додає вагомої глибини оповіді.

Відсутність драматичного нерва могла б компенсуватися захопливими пригодами. Та подорож батька і сина по Аппалачській стежці більше скидається на легку прогулянку по парку, ніж досить виснажливу мандрівку в лісистій місцевості. Підозріло моложавий Роб Лоу, зірка процедурної драми «9-1-1: Самотня зірка», завжди виглядає тут свіженьким наче в рекламі якогось дезодоранта.

Взагалі дружба між домашніми улюбленцями, зокрема песиками, та їх господарями, а також різні випробування на їхньому шляху то вельми благодатна кінематографічна тема. Такі стрічки скуті певними рамками, проте їх головне призначення – викликати в глядача щирі емоції, співпереживання, почуття добра і тепла всередині. А ще, звісно, надихати.

У новинки режисера «101 далматинця» Стівена Герека виникають проблеми й з цим пунктиком. Адже сценарій не пропонує персонажам надскладних випробувань, які ті мусять подолати заради возз’єднання зі своїм ретривером. Дія відбувається в легкій невимушеній атмосфері, а Роб Лоу ще й видати кілька жартів встигає.

Саме тому в момент найбільшої радості немає якогось потужного емоційного сплеску, який, по ідеї, сюжети подібного штибу повинні викликати. Та разом з тим назвати «Загубленого пса» катастрофічно провальним язик не повернеться.

Це просто посередній фільм, позбавлений виразної сентиментальності й чарівності. Особливо у порівнянні з кращими зразками стрічок про стосунки людей та їх чотирилапих друзів. Ну і відповідь на озвучене вище питання: носовички не треба. Краще захопити з собою попкорн та увімкнути щось цікавіше.

Disqus Comments Loading...