Рубрики Огляди

Рецензія на мультфільм «Підлітки-мутанти Черепашки-ніндзя: Погром мутантів» / Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Опубликовал
Никита Казимиров

Успіх «Людини-павука: Навколо всесвіту» засвідчив студіям у всьому світі, що у глядачів є попит на стилізовану анімацію та креативні адаптації коміксів, позбавлені помпезності та пафосу фільмів DC та Marvel. Щоправда, реалізувати щось рівня тієї ж «Людини-павука» — завдання важке та дороге, тож ринок ще не заповнився аналогічними проєктами. Тому прем’єра анімації «Підлітки-мутанти Черепашки-ніндзя: Погром мутантів» цінна і в цьому плані, і як повернення культових мутантів на великі екрани. Розповідаємо в нашій рецензії нижче, яким вийшов мультфільм.

«Підлітки-мутанти Черепашки-ніндзя: Погром мутантів» / Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Жанр анімаційна пригода
Режисер Джефф Роу, Кайлер Спірс
У ролях Сет Роген, Ділан О’Браєн, Коді Крістіан, Стівен Блум, Сієна Агудонг
Прем’єра кінотеатри
Рік виходу 2023
Сайт IMDb

Антропоморфні черепашки Леонардо, Донателло, Рафаель і Мікелланджело живуть у каналізації Нью-Йорка. Їхній наставник і прийомні батько, мутований щур Сплінтер, постійно нагадує їм про небезпеку зовнішнього світу. Але це не заважає черепашкам-підліткам мріяти про звичайне шкільне життя. Знайомство з журналісткою Ейпріл дозволяє їм дізнатися більше про світ на поверхні. Тільки далеко не всі люди раді компанії мутнатів — як і не всі мутанти, крім черепашок, готові терпіти зарозумілість людства.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

«Черепашки-ніндзя: Погром мутантів» — один із тих мультфільмів, який варто дивитися вже заради самої лише графіки. Візуальна частина тут перебуває на максимальній висоті. Паралелей із «Навколо всесвіту» уникнути не вийде, але у нового пришестя Черепашок-ніндзя все-таки є свої особливості.

Історія Майлза Моралеса активно загравала з різними всесвітами, що відкривало аніматорам нескінченний простір для можливостей. Нова історія Черепашок-ніндзя набагато більш приземлена. Тут вся увага концентрується не на сюрреалістичних переходах між заходами, а на простих Нью-Йоркських нетрях.

І тим дивніше, що навіть такі декорації знімальна команда перетворила на справжню феєрію фарб і емоцій. Аніматори абсолютно не соромляться надмірної експресії, яка ідеально доповнює атмосферу підліткової пригоди мутантів-черепашок. Тут у нас знову ситуація, коли розбиратися хочеться не просто окремі сцени й моменти, а прямо кадри. Що вже ознака високої майстерності команди, яка працювала над мультфільмом.

«Підлітки-мутанти Черепашки-ніндзя: Погром мутантів» відмінно вловив суть самих Черепашок-ніндзя, завдяки якій вони й стали настільки популярними. Тут вони не надто серйозні, але й зовсім у дитячі моралі та ідеї не скочуються. Завдяки ідеально втіленому «підлітковому» духу головних героїв, дивитися мультфільм цікаво буде і дітям, і дорослим.

Кожна з черепашок тут — окрема опрацьована особистість, яка не впирається у всього одну рису характеру. Так, Леонардо тут як і раніше хоче бути лідером, а Рафаель не дуже контролює напади своєї злості. Але і без цього героям знайдеться, що вам запропонувати. До того ж мультфільм показує лише становлення Черепашок-ніндзя, тому до своїх ключових особливостей героям ще належить дістатися.

Уся історія вибудувана так, щоб сприяти розвитку героїв, але не скочуватися в зайвий масштаб. Хоча й останній тут є, якщо ви любите яскраві та захопливі битви.

«Погром мутантів» відмінно поєднує екшен, гумор і серйозні моменти в правильних пропорціях, завдяки чому успішно розважає кожну секунду свого хронометражу.

Окремо варто виділити саундтрек від Трента Резнора, який прекрасний сам по собі. У контексті історії кожна мелодія ідеально лягає на показувані ситуації, водночас ніколи не гублячись на тлі. Тож для когось «Погром мутантів» виявиться ще й дуже музичним мультфільмом.

І можна було б поскаржитися, що повернення Черепашок-ніндзя на великі екрани занадто сильно покладається на стежки, завдяки яким прославилася «Людина-павук: Навколо всесвіту». Це стосується не тільки візуальної стилізації, а й сценарію із загальною постановкою. Втім, харизма самих Черепашок-ніндзя успішно згладжує цей момент.

Тож повернення культових героїв точно можна назвати успішним. Тепер залишається тільки, щоб касові збори його підкріпили. Адже у сцені після титрів уже затизерили цікавезні плани на продовження.

Disqus Comments Loading...