ТОП 5 найпопулярніших мобільних кондиціонерів для дому та офісу

Опубликовал
Тетяна Нечет

Мобільні (підлогові) кондиціонери — чудова альтернатива більш звичним спліт-системам. Якщо стаціонарні моделі вимагають складного монтажу, то пересувні — дозволяють створити ефективний кліматичний баланс у житлових, комерційних та офісних приміщеннях без необхідності порушення цілісності фасаду будівлі. Крім того, мобільні кондиціонери уникають обмежень, пов’язаних із зовнішніми температурними умовами. В нашій добірці представлені найкращі, за відгуками користувачів, пересувні кондиціонери 2024 року.

Мобільні кондиціонери: як працюють і які бувають

Зовнішньо мобільний кондиціонер виглядає як витягнутий прямокутний моноблок, на якому зверху або збоку розташовані кнопки управління. Він може бути як з повітропроводом (трубою), так і без нього.

Процес роботи мобільного кондиціонера з повітропроводом:

  1. Кондиціонер забирає тепле повітря з приміщення, яке всередині проходить через вентилятори.
  2. Частина повітряних мас проходить через фільтр, де очищається від пилу, бруду, мікробів тощо, спрямовується в охолоджувальний контур.
  3. В охолоджувачі повітря досягає заданої температури та виходить у приміщення.
  4. Інша частина повітря нагрівається в конденсаторі та виводиться назовні.
  5. Вода випаровується з гарячих повітряних мас, і конденсат збирається в спеціальному відсіку кондиціонера. Головний мінус це те, що такий кондиціонер мусить завжди знаходитись недалеко від вікна або вентиляції.

Процес роботи мобільного кондиціонера без повітропроводу:

  1. Вентилятор всмоктує повітря з кімнати.
  2. Повітря проходить через фільтри, де звільняється від пилу та забруднень.
  3. Через вентиляційні отвори охолоджене повітря повертається в приміщення. Такі кондиціонери є більш практичними, оскільки не потребують жодних труб для відведення повітря. Ви просто вмикаєте кондиціонер, і він забезпечує необхідну температуру в приміщенні. Але такий тип пристроїв значно поступається ефективністю моделям з повітропроводом.

Короткий висновок: серед недоліків мобільних кондиціонерів порівняно зі стаціонарними можна окреслити обмежену площу охолодження, потребу в постійному обслуговуванні (злиття конденсату, очищення фільтрів), шум під час роботи, необхідність тримати відчиненим вікно тощо.

Як правильно обрати мобільний кондиціонер?

  • При виборі мобільного кондиціонера важливо враховувати кілька ключових факторів.\
  • Визначити площу приміщення, яку кондиціонер має охолоджувати. Ця інформація завжди зазначається в технічних параметрах приладу. Важливо пам’ятати, що виробники зазвичай вказують площу для порожнього приміщення, тому краще вибирати кондиціонер з запасом потужності. Для розрахунку можна використовувати приблизну формулу: на кожні 10 м² — не менше 1 кВт.Реальна продуктивність приладу може бути меншою з причини наявності отворів між повітропроводом і вікном. Тому варто обирати моделі зі спеціальними насадками на патрубок.
  • Рівень шуму. Обирайте моделі з вентиляторною установкою тангенціального типу для тихішої роботи. Також пам’ятайте, що інверторний кондиціонер працює тихіше і економніше (але й коштує дорожче).
  • Енергоефективність. Обирайте моделі з маркуванням А, A+, А++ та А+++.
  • Тип холодоагенту: найбільш екологічні прилади працюють на фреоні R410A.
  • Дизайн. Підбирайте пристрій, який гармонійно впишеться в інтер’єр приміщення.
  • Врахуйте необхідність мати відстань до вікна або вентиляції в 1,5-2 метри, якщо кондиціонер має повітропровід. Також поруч має бути розетка.
  • Необхідність додаткових функцій. Серед них можуть бути пульт, таймер, нічний режим, функція обігріву, очищення повітря, автоперезапуск, управління повітряним потоком та інші.

Кращі мобільні кондиціонери 2024 року

Midea MPPDA-09CRN7

Надійний та ефективний пристрій для створення комфортного мікроклімату в приміщенні. Завдяки потужному двигуну Toshiba і високій пропускній здатності (398 м³/год), цей кондиціонер швидко охолоджує кімнату площею до 26 м². Модель підтримує додаткові режими осушення та вентиляції, що робить її універсальним рішенням для невеликих квартир, дитячих кімнат чи офісів. Рівень шуму складає 52.4/51.2 дБ, залежно від режиму.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Система Singler-Up виключає необхідність підключення контуру відведення конденсату, оскільки вся волога випаровується разом з повітрям через гофру. Алюмінієвий теплообмінник із гідрофільним шаром захищає внутрішній блок від поширення плісняви та бактерій. Функція авторестарту дозволяє кондиціонеру автоматично відновлювати робочі налаштування після короткочасного вимкнення електроживлення, що забезпечує безперервну роботу приладу.

Вартість Midea MPPDA-09CRN7 — від 15 540 гривень.

Hotpoint-Ariston Mobis Plus 10

Модель має високу потужність (2900 Вт) та продуктивність (420 м³/год), тому здатна швидко та ефективно охолоджувати приміщення площею до 29 м².

Вбудований температурний датчик у пульті дистанційного керування дозволив реалізувати функцію I Feel (Follow me), що забезпечує максимально точне підтримання бажаної температури саме там, де знаходиться користувач.

Режим осушення дозволяє видаляти з повітря до 3 літрів рідини за годину, що особливо корисно в умовах підвищеної вологості. Додаткові фільтри забезпечують очищення повітря від неприємних запахів та алергенів. Також наявна функція авторестарту, що дозволяє кондиціонеру автоматично відновлювати робочі налаштування після раптового відключення електроживлення.

Але варто врахувати, що агрегат важить 31.8 кг. Рівень шуму складає 52/50 дБ. Ціна на Hotpoint-Ariston Mobis Plus 10 починається з позначки у 22 369 гривень.

Sencor SAC MT9020C

Кондиціонер здатен автоматично обирати оптимальний режим роботи, та має чотири рівні швидкості вентилятора: низький, середній, високий та автоматичний. Це дозволяє налаштовувати пристрій під конкретні потреби користувача.

Вихідний отвір для повітря розташований на верхньому боці корпусу, а напрямок обдування регулюється автоматичним ходом вертикальних пластин жалюзійної решітки.

Пристрій обладнаний 24-годинним таймером, що дозволяє встановлювати час автоматичного увімкнення та вимкнення з кроком у 60 хвилин. Також дана модель має тихий нічний режим роботи. В цілому ж виробником вказаний рівень шуму у 65 дБ, що може підійти не усім.
Для збору конденсату використовується вбудована ємність місткістю 0.4 л з оптичним індикатором наповнення. Придбати Sencor SAC MT9020C за ціною від 18 274 гривень.

WetAir WPAC-H12KB

Мобільний кондиціонер WetAir WPAC-H12KB забезпечує швидке охолодження приміщення площею 30 м² до бажаної температури. А завдяки своїй компактності (70×35×35 см), цей кондиціонер можна легко переміщувати з кімнати в кімнату. Крім того, він дуже тихо працює: 26-30 дБ.

Пристрій також може працювати на обігрів при температурах до -5°C, що робить його універсальним рішенням для різних сезонів. Управління здійснюється через сенсорну панель, пульт дистанційного керування, а також за допомогою мобільного додатку TUYASMART через Wi-Fi.

Додатково кондиціонер оснащений таймером, який дозволяє автоматично завершувати роботу в заданий інтервал часу протягом 24 годин з кроком у 60 хвилин.
Варто відзначити такі функції, як осушення, авторазморожування, датчики витоку холодоагенту, самодіагностика, самоочищення. Вартість WetAir WPAC-H12KB становить від 17 999 до 20 179 гривень.

Camry CR 7929

Зручне рішення для охолодження приміщень площею до 25 м². Мобільний кондиціонер Camry CR 7929 оснащений мікропроцесорною системою керування та покращеною системою фільтрації повітря з електростатичним фільтром.

Наявна підтримка нічного режиму роботу та іонізації для покращення якості повітря через насичення його негативними іонами.

Ця модель має потужність 1010 Вт і рівень шуму 65 дБ. Може працювати у 4 режимах: охолодження, вентилятор, осушення (до 24 л/год), автоматичний. В наявності також система самодіагностики, що полегшує обслуговування та ремонт; захист від перепадів напруги, таймер. Функція Swing розподіляє повітря, забезпечуючи рівномірне охолодження приміщення. Цінник на Camry CR 7929 починається з 11 500 гривень.

Disqus Comments Loading...