Рубрики Статті

У що пограти у лютому. Ігрові релізи місяця

Опубликовал
Артем Лисайчук

В лютому гучних релізів очікується можливо не так багато, як хотілося, зате вибір жанрів на будь-який смак. На початку згадаємо кілька ігор, які раптово вийшли в кінці січня. Їх точно не варто пропускати.

Valiant Hearts: Coming Home

Жанр: Adventure, Pazzle

Дата: 31 січня

Платформа: Mobile (Netflix)

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Під час роботи над гучними ААА-іграми команда швидко втомлюється і після завершення розробки люди часто звільняються і йдуть робити невеличкі ігри для душі. Після роботи над черговими Assassin’s Creed та Far Cry команди Ubisoft попросили грошей, що б підлікувати ментальне здоров’я, так народилися Child of Light та Valiant Hearts: The Great War. Обидві гри критики та гравці дуже тепло прийняли, але довгий час про сиквели цих ігор навіть мови не було.

Valiant Hearts: Coming Home це прямий сиквел Valiant Hearts: The Great War, який розповідає про чотирьох персонажів, що намагаються дістатися дому в часи Першої світової війни.

Гру, скоріш за все, проспонсорувала Netflix, що б зміцнити позиції у сегменті мобільних ігор, куди вони давно заглядаються, тому гра виходить лише на мобільних платформах і по підписці.

Hi-Fi Rush

Жанр: Action

Дата: 25 січня

Платформа: PC, Xbox Series X|S (Game Pass)

Microsoft вирішили провернути фінт, який кілька років тому успішно застосувала ЕА з Apex Legends — анонсувати гру й одразу ж випустити її. І це спрацювало, сарафанне радіо максимально привернуло увагу до проєкту. Що більш приємно, гра виявилася хорошою та цікавою і якщо вірити оцінкам, це вже одна з найкращих ігор цього року.

Hi-Fi Rush це ритм-екшн, щось на кшталт Metal: Hellsinger, в якому потрібно бороти противників в такт музиці. Гра наповнена посиланнями до різних ігор та серіалів та виділяється загальним візуальним стилем стилізованим під 2D.

Deliver Us Mars

Жанр: Action, Adventure

Дата: 02 лютого

Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

І нарешті до ігор лютого. Вже вийшла Deliver Us Mars, інді-гра в якій нас відправлять на Марс з метою повернути додому втрачені технології. 

Гра є сиквелом Deliver Us the Moon 2019 року.

Tails: The Backbone Preludes

Жанр: Adventure, Quest

Дата: 02 лютого

Платформа: PC

Приквел нуарного детектива Backbone розповість історію чотирьох персонажів, у тому числі головного героя оригіналу, та як певні події та обставини перетворили їх на тих, кого ми зустрічали у грі 2021 року.

Hogwarts Legacy

Жанр: Action, Adventure

Дата: 10 лютого

Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Гедлайнер цього місяця, довгоочікуваний Hogwarts Legacy. Першочергово пригоди чарівниць та чарівників мала вийти ще у 2021 році, та переживши кілька відкладень було вирішено розбити реліз гри по платформах. Спочатку гра вийде на поточному поколінні консолей та ПК, а потім, поступово випускатимуть на PS4 та Xbox One/Switch.

Журналісти поступово діляться живим ігроладом і гра все більше нагадує типовий екшн з відкритим світом та цілою низкою додаткових активностей. Як усе це гратиметься насправді дізнаємося вже за тиждень.

Про реліз на консолях минулого покоління ми згадаємо окремо, коли прийде час.

Wild Hearts

Жанр: Action

Дата: 16 лютого

Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Автори DYNASTY WARRIORS в компанії з Electronic Arts створили власну версію Monster Hunter тільки в декораціях японської мітології. Полювати на монстрів можна як на самоті, так і в компанії друзів, підтримується навіть клосплатформова гра. У перервах між вистежуванням тварин можна досліджувати світ або ж доглядати за власним мисливським будиночком.

The Settlers: New Allies

Жанр: Strategy

Дата: 16 лютого

Платформа: PC

Нова частина The Settlers гра важкої долі. Після тестування на початку минулого року та відгуків преси та гравців, Ubisoft прийняла рішення відкласти гру ще на рік, по дорозі гра ще й отримала підзаголовок.

The Settlers це серія економічних стратегій, в якій потрібно розвивати власне поселення, здобуваючи ресурси, торгувати та при необхідності захищатися від сусідів. Або ж самим стати тим, від кого будуть захищатися. Також гра заявлена для консолей, але поки без конкретних дат.

Like a Dragon: Ishin!

Жанр: Action

Дата: 21 лютого

Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Yakuza (яп. — Ryū ga Gotoku (Like a Dragon)) вже давно культова в усьому світі, та на жаль, не така популярна в наших краях, як того хотілося б. 

Like a Dragon: Ishin! це спін-офф серії який переносить героїв в часи феодальної Японії. Гра виходила на PS3 та PS4 та лише в Японії, тепер насолодитися історію можуть власники поточного покоління консолей та ПК по всьому світу.

PlayStation VR2

Жанр: VR

Дата: 22 лютого

Платформа: PS5

Sony одна з небагатьох компаній які активно просувають VR для домашнього користування, і роблять користувацький  досвід максимально дружнім. І звичайно ж доступним. Нова версія шолома віртуальної реально окрім стандартних поліпшень зображення, матиме вібрацію в самому шоломі, а також сенсори відстеження погляду, для кращої оптимізації зображення.

Маніпулятори цього разу будуть абсолютно новими та запозичать функціонал DualSense з його адаптивними тригірами, точковою вібрацією та іншими функціями. Sony обіцяють випустити понад 30 ігор в релізне вікно, з 22 лютого до кінця березня 2023 року.

Офіційна ціна в Україні 23219 грн, що навіть в парі з PS5 робить цей комплект вигіднішим за більшість конкурентів, для яких ще потрібний потужний ПК.

Horizon: Call of the Mountain

Жанр: Action VR

Дата: 22 лютого

Платформа: PlayStation VR2/PS5

Horizon: Call of the Mountain це спін-офф серії Horizon, в якій ми граємо за нового героя, але подорожуємо по знайомому світі який раніше досліджували в компанії Елой. Гра має стати системселлером PSVR2 використовуючи усі можливості платформи і позиціонується як повноцінний ААА-проєкт для віртуальної реальності.

Scars Above

Жанр: Action

Дата: 28 лютого

Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Фантастичний екшн який дуже надиханий Returnal, та на відміну від гри Housemarque, вийде на усіх актуальних платформах. Концепція гри теж схожа, досліджуємо світ, майструємо інструменти якими воюємо з іншопланетянами. Виглядає динамічно, але не так дорогобагато, як гра Sony, яка теж вийде на ПК.

Окрім нових релізів, деякі ігри отримають нове дихання на нових платформах. The Pathless, від авторів ABZÛ, нарешті вийшов на обох поколіннях Xbox та Switch 2 лютого. Ще на Nintendo Switch теж 2 лютого вийшов Life is Strange 2, а вже колишній ексклюзив PlayStation — Returnal, добереться до ПК 15 лютого.

Disqus Comments Loading...