Рубрики Статті

UI/UX: стартерпак курсів для початківця-дизайнера

Опубликовал
Ирина Тесленко

Робота в ІТ може бути пов’язаною з творчістю — успішні UI/UX дизайнери є чудовими прикладами справжніх цифрових художників. Поняття UI (інтерфейс користувача) та UX (враження користувача) відіграють важливу роль у створенні приємного досвіду взаємодії між користувачем та програмою, додатком чи вебсайтом. Однак дизайнери відповідають не лише за візуальну складову, а й за зрозумілість інтерфейсу, що впливає на ефективність роботи з цифровим продуктом і на загальні враження юзера від користування ним. 

Щоб стати UI/UX дизайнером потрібно не лише знання програм (Sketch, Adobe XD, Figma, InVision). Потрібно знати основи дизайну — композицію, колір, типографіку, форми, простір, світло. Освоєння основних принципів дизайну допоможе вам розуміти, як елементи взаємодіють між собою і з користувачем. Також важлива “надивленість” — інтуїтивне відчуття естетики та розвиток власного смаку.

Щоб розвинути цей скіл потрібно вивчати тренди, слідкувати за роботою відомих дизайнерів, вивчати кращі практики та переглядати кейси інших. З початком навчання кожен дизайнер-початківець починає бачити більше у звичних речах. Навіть у додатку, в якому щодня замовляв їжу, спеціаліст починає бачити щось, що можна було б покращити. 

Ринок онлайн-освіти пропонує багато варіантів для початку кар’єри в UI/UX, однак ми зібрали справжній стартерпак від провідних шкіл для всіх, кому хочеться творити цифровий світ власноруч.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

Онлайн-курс Основи Web дизайну

Цей курс від комп’ютерної школи Hillel розрахований на початківців і допоможе зрозуміти основи професії. Навчальна програма розбита на 20 занять по парі уроків на тиждень. 

Курс не вимагає попередньої підготовки, вистачить базового розуміння ПК. Однак школа передбачає проходження тестування для перевірки знань — ще з початку студент буде впевнений у власних силах і можливості проходження навчання до кінця. 

На курсі студентам допоможуть розібратися у графічних програмах і головне пояснять всю необхідну теорію з композиції, кольорів та проєктування інтерфейсів. Додатково навчальною програмою передбачено вивчення теорії з дослідження споживачів, адже від аналізу ринку та розуміння потреб майбутнього користувача залежить фінальний вигляд продукту. 

Наприкінці курсу студент опанує уміння роботи з графічним редактором Figma, почне розбиратися з дизайн-мисленням та спробує використати теоретичні знання на практиці. Крім того, отримання знань про типографіку і теорію кольору допоможе вам створювати ефективні та привабливі дизайни. 

Фінішем навчання стане виконання дипломного проєкту, який стане першим доповненням CV. 

Веб та мобільний UI/UX дизайн онлайн-курс

Як і притаманно для курсів повного дня в Mate academy, студент програми одразу отримує гарантію якості навчання — за правилами такого формату оплата за курс відбувається лише після працевлаштування. Цей курс чудово підійде для тих, хто вчиться в університеті чи знаходиться на бенчі в ІТ компанії та хоче світчнутися в іншу сферу або ж підтягнути знання з іншої галузі. 

Курс допоможе початківцям, які не знайомі з дизайном. Однак з перших уроків викладачі будуть вчити “працювати руками” та дізнаватися більше про основний інструмент сучасного дизайнера — графічний редактор Figma. Студенту “розкладуть по полицях” основні UI-компоненти, щоб в кінці навчання всі отриманні знання можна було продемонструвати на власному прототипі макета мобільного додатка.

Одним з блоків, який відрізняє цей курс від інших є оформлення портфоліо на платформі Behance. Це допоможе після курсу не залишитися з одними лише лекціями, а легко показувати роботодавцям свої кейси. Окрім цього у школі передбачені заняття з англійської, а тому підтягнути іноземну можна буде паралельно з опановуванням хард-скілів. 

Онлайн-курс про створення дизайну інтерфейсів UX/UI Designer

Цей курс від SKVOT призначений для досвідчених спеціалістів і представників суміжних галузей. Однак з матеріалом впораються і ті, хто знайомий з Figma, має розуміння основ дизайну або, наприклад, закінчував художню школу та працює графічним дизайнером, однак хоче світчнутися в ІТ або підняти чек за свою роботу. 

Програма курсу максимально насичена, розрахована аж на пів року навчання. За цей час студент ознайомиться з повним процесом роботи над проєктом, вивчить як потрібно брифувати клієнта та шукати необхідну інформацію для референсів і натхнення на складні проєкти. Стануть відомими такі поняття як Customer Journey Map, а також буде зрозумілим процес створення прототипів, розробки архітектури та навігації продуктом. 

Фіналом навчання стане 2 дизайн-кейси у портфоліо, з якими буде легко пропонувати свої послуги роботодавцям. Додатково школа сприяє працевлаштуванню, надаючи можливість стажуватися в провідних компаніях країни. 

UX Matters від IAMPM

Від платформи IAMPM існує курс UX Matters, який найкраще підходить для спеціалістів інших галузей, а особливо для тих, хто співпрацює з дизайнерами в команді. Цей курс і підготує самого фахівця до перших кроків у творчій професії, і допоможе розібратися в азах, щоб краще знаходити спільну мову з дизайнерською командою, ефективніше ставити ТЗ і розуміти як покращувати свій бізнес за допомогою UX. 

Навчальна програма побудована таким чином, що студент повністю занурюється у процес і дивиться на світ очима дизайнерами, відслідковуючи тренди. До того ж на курсі можна буде навчитися створювати прототипи в Figma, якісно проводити дослідження та benchmarking проєкту. 

Курс складається з 12 лекцій, містить три практичних завдання та сесію питань-відповідей зі спікером курсу. Наприкінці навчання студент отримає сертифікат, який можна буде кріпити до свого профілю в LinkedIn. 

UI / UX Design від Coursera

Навчальна програма від Coursera по UI/UX дизайну допоможе розібратися в темі більш глибинно. Вона розрахована для початківців, а тому не вимагає попереднього досвіду та специфічних знань. 

Курс розповідає не тільки про необхідні хард-скіли (хоча так само містить блок про створення прототипів), а й знайомить з широким світом візуальної комунікації. Під час навчання можна буде ознайомитися з кращими світовими практиками та цікавими кейсами, якими можна буде надихнутися на власні проєкти. За допомогою макетів, вивченню візуальних елементів, їх впливу на користувача та основам вебдизайну студент зробить перший крок у дослідженні UI/UX професії. 

Особливістю цього курсу є об’єднання теорій не тільки з програмування чи маркетингу, а й основ візуальної комунікації, яка застосовується у сучасних сайтах. Буде зрозуміліше працювати з майбутніми прототипами, якщо розуміти що саме впливає на користувацький досвід та як його можна покращити.

Disqus Comments Loading...