Як почати IT-карʼєру, коли вакансій немає? Працевлаштування після курсів

Опубликовал
Партнерский материал

За статистикою, грудень став найважчим місяцем для пошуку роботи в IT – найменша кількість вакансій за рік. Проте, навіть за таких умов, випускники курсів SkillUp працевлаштовуються. Чому комусь вдається знайти роботу навіть без досвіду, а хтось і досі вважає “айтішку переповненою”? Проаналізували відгуки фахівця SkillUp  і досвід працевлаштованих випускників.

Пошук роботи для Junior-фахівця

Для кандидата без досвіду ринок виглядає дуже жорстоко, а для того, хто лише починає своє навчання, страх не знайти роботу у перспективній галузі іноді перевищує мотивацію. Хтось опускає руки після перших уроків і назавжди закриває перед собою двері в IT-карʼєру.

Реєструйся на перший в новому році безплатний вебінар “Професія Тестувальник ПЗ з нуля” від SkillUp.

Чимало початківців просто не намагаються шукати роботу, вважаючи, що зараз це неможливо. Інші здаються після десятка відправлених резюме, хтось – після кількох відмов. Справді, знайти першу роботу складно і так було завжди. Бо це робота в технологічній галузі, що швидко розвивається та робота в якій гарно оплачується.

І, навіть попри все це, роботу тут знайти реально. Цей висновок на своєму досвіді зробила Аліна – фахівець з працевлаштування в SkillUp.  

Перший місяць її роботи в SkillUp  припав саме на грудень. Наймають у грудні менше. Окрім війни на кількість вакансій також вплинув сезон свят і звітів у компаніях. Втім, результатом роботи фахівця, що тільки-но долучився до команди стало працевлаштування 10 випускників SkillUp. 

Результати Аліни довели, що знайти роботу може й фахівець без досвіду на ринку з мінімальною кількістю вакансій у стадії “давайте вже після свят”. Вона зазначає, що могла би допомогти й більшій кількості, проте, для цього потрібне бажання не лише з її боку. Аліна виділила 3 пункти, що відрізнили кандидатів, які змогли знайти роботу від тих, хто досі лишається в пошуку.

Реєструйся на перший в новому році безплатний вебінар “Професія Тестувальник ПЗ з нуля” від SkillUp.

Успішне працевлаштування: не-секрет від SkillUp

Що ж допомогло знайти роботу випускникам SkillUp? Ось 3 головні пункти:

  1. Самовдосконалення. Від будь-якого айтівця чекають, що він буде розвиватись. Галузь цього вимагає. Новачків це теж стосується. Не знаєш з чого почати? Почни з англійської. Будемо реалістами, сьогодні рівень А1 – це те саме, що і його відсутність. Як не крути, знання мови сильно підвищує шанси знайти роботу.
  2. Лаконічне та акуратне резюме. “І так піде” – не піде. Витрать час на якісно оформлений документ, бо резюме створює перше враження. Саме тому студенти, які йдуть на коучінг з працевлаштування, швидше знаходять роботу. Резюме, створене з урахуванням порад від спеціалістів, виділяє їх  з-поміж інших кандидатів.
  3. Спокій. Це нормально – нервувати під час пошуку першої роботи.  Втім, краще заспокоїтися і не лякатися відмов. Мета того варта, тож не відступай. Проходь якнайбільше співбесід, щоб робити це впевнено та спокійно.

У тебе є шанс розпочати IT-карʼєру у 2024 році просто зараз:

Реєструйся на перший в новому році безплатний вебінар “Професія Тестувальник ПЗ з нуля” від SkillUp. Цей ефір — остання можливість потрапити на навчання за акційними цінами 2023 року.

Приходь на ефір, щоб дізнатися:

  • Хто такий тестувальник і чому це найкраща професія для старту в IT
  • Скільки заробляють тестувальники
  • Як опанувати професію за 3 місяці і знайти роботу в стабільній компанії

Реєструйся, аби не впустити можливість!

Disqus Comments Loading...