Партнерський проект Партнерський проект 15.01.2024 о 15:50 comment views icon

Як почати IT-карʼєру, коли вакансій немає? Працевлаштування після курсів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png

За статистикою, грудень став найважчим місяцем для пошуку роботи в IT – найменша кількість вакансій за рік. Проте, навіть за таких умов, випускники курсів SkillUp працевлаштовуються. Чому комусь вдається знайти роботу навіть без досвіду, а хтось і досі вважає “айтішку переповненою”? Проаналізували відгуки фахівця SkillUp  і досвід працевлаштованих випускників.

Пошук роботи для Junior-фахівця

Для кандидата без досвіду ринок виглядає дуже жорстоко, а для того, хто лише починає своє навчання, страх не знайти роботу у перспективній галузі іноді перевищує мотивацію. Хтось опускає руки після перших уроків і назавжди закриває перед собою двері в IT-карʼєру.

Реєструйся на перший в новому році безплатний вебінар “Професія Тестувальник ПЗ з нуля” від SkillUp.

Чимало початківців просто не намагаються шукати роботу, вважаючи, що зараз це неможливо. Інші здаються після десятка відправлених резюме, хтось – після кількох відмов. Справді, знайти першу роботу складно і так було завжди. Бо це робота в технологічній галузі, що швидко розвивається та робота в якій гарно оплачується.

І, навіть попри все це, роботу тут знайти реально. Цей висновок на своєму досвіді зробила Аліна – фахівець з працевлаштування в SkillUp.  

Перший місяць її роботи в SkillUp  припав саме на грудень. Наймають у грудні менше. Окрім війни на кількість вакансій також вплинув сезон свят і звітів у компаніях. Втім, результатом роботи фахівця, що тільки-но долучився до команди стало працевлаштування 10 випускників SkillUp. 

Результати Аліни довели, що знайти роботу може й фахівець без досвіду на ринку з мінімальною кількістю вакансій у стадії “давайте вже після свят”. Вона зазначає, що могла би допомогти й більшій кількості, проте, для цього потрібне бажання не лише з її боку. Аліна виділила 3 пункти, що відрізнили кандидатів, які змогли знайти роботу від тих, хто досі лишається в пошуку.

Як почати IT-карʼєру, коли вакансій немає? Працевлаштування після курсів

Реєструйся на перший в новому році безплатний вебінар “Професія Тестувальник ПЗ з нуля” від SkillUp.

Успішне працевлаштування: не-секрет від SkillUp

Що ж допомогло знайти роботу випускникам SkillUp? Ось 3 головні пункти:

  1. Самовдосконалення. Від будь-якого айтівця чекають, що він буде розвиватись. Галузь цього вимагає. Новачків це теж стосується. Не знаєш з чого почати? Почни з англійської. Будемо реалістами, сьогодні рівень А1 – це те саме, що і його відсутність. Як не крути, знання мови сильно підвищує шанси знайти роботу.
  2. Лаконічне та акуратне резюме. “І так піде” – не піде. Витрать час на якісно оформлений документ, бо резюме створює перше враження. Саме тому студенти, які йдуть на коучінг з працевлаштування, швидше знаходять роботу. Резюме, створене з урахуванням порад від спеціалістів, виділяє їх  з-поміж інших кандидатів.
  3. Спокій. Це нормально – нервувати під час пошуку першої роботи.  Втім, краще заспокоїтися і не лякатися відмов. Мета того варта, тож не відступай. Проходь якнайбільше співбесід, щоб робити це впевнено та спокійно.

У тебе є шанс розпочати IT-карʼєру у 2024 році просто зараз:

Реєструйся на перший в новому році безплатний вебінар “Професія Тестувальник ПЗ з нуля” від SkillUp. Цей ефір — остання можливість потрапити на навчання за акційними цінами 2023 року.skillup-qa

Приходь на ефір, щоб дізнатися:

  • Хто такий тестувальник і чому це найкраща професія для старту в IT
  • Скільки заробляють тестувальники
  • Як опанувати професію за 3 місяці і знайти роботу в стабільній компанії

Реєструйся, аби не впустити можливість!

Стаття з партнерськими посиланнямиЦей матеріал містить посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції, проте дає виданню можливості для розвитку.

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: