Найкращий телефон для Java ігор

Опубликовал
Gamersfan

На сенсорному екрані в java ігри грати не комфортно, хто б що не стверджував. Бракує тактильних відчуттів. Також навіть сьогодні той же J2ME Loader некоректно працює з деякими іграми. Тому я вирішив знайти підходящу модель телефону для ретро геймінгу. Спершу був випробуваний “сучасний” кнопковий MAFAM 2017 року.

Спойлер: дай боже побачити хоча б початкове завантаження в простих іграх. Якщо пощастило і вона запустилася, далі будуть стабільні виліти, так що цей варіант не підходить. Оскільки більше нічого “нового” під рукою не виявилося, вирішив перевіряти старі б.у. телефони. Знайшов Motorola l6, Nokia 6720 на симбіан, Benq-Siemens E71 (купив, тому що в дитинстві ходив із cx75, на якому було ~500 ігор) та Sony Ericsson k770i (випадково знайшов за 150 грн на olx).

Моторола виявилася досить простенькою, з маленькою роздільною здатністю екрану, 128х160, що не дуже тішило, і багато ігор на ній не йшли. Нокіа, як найпотужніша з усіх, була чудовим варіантом, але на мій подив, хоч там і була остання версія Java (MIDP 2.1), деякі старіші ігри на ній чомусь лагали. Наприклад Orcs & Elves не хотіла працювати зі стабільною частотою кадрів і безбожно глючила. Перевіряв багато версій, працювали нормально лише деякі англійські, які були трошки порізані графічно. Gangstar 3 мав глюки з текстурами, грати було неможливо. Водного скутера разом з персонажем не було видно прямо в першій місії.

Сіменс, який я обрав як онука мого cx75 мене також не задовольнив, проблема була в тому, що безліч ігор доводилося адаптувати через спеціальну програму Java Adapter For Mobile, так як кнопки не відповідали і не було класів потрібних для запуску гри на сіменсах. Деякі ігри все одно не працювали після цього або лагали (наприклад, останні Gangstar).

Онлайн-курс "SMM-спеціаліст" від Laba.
Від аналізу аудиторії та створення живого контенту — до побудови комʼюніті навколо бренду в соцмережах.Під менторством Senior SMM Specialist в Uklon.
Дізнатись більше

Цілком випадково, я побачив на просторах olx Sony Ericsson k770i (хоча шукав k800i чи k790i). І він виявився Святим Граалем.

По-перше, ВСІ ігри, які я качав, мали правильну відповідність клавіш. Точніше я знаходив версії одразу правильних ігор, чим сіменс, на жаль, похвалитися не міг. По-друге, я знайшов робочі версії ВСІХ ігор, в які колись грав чи хотів пройти. По-третє, якщо гра мала роздільну здатність екрана менше, це можна було вказати в налаштуваннях, і воно розташовувалося посеред екрана. В інших телефонах воно прив’язувалося до краю екрану, а по сторонах з’являлися артефакти. Як я зрозумів, підійде будь-який Sony Ericsson 240×320 на платформі a100. З А200 може виявитися така ж ситуація як з нокією, занадто “новий” телефон і тому старіші ігри запускаються з проблемами.

Єдине що мені не сподобалося, після встановлення файлового менеджера, я лазив системними папками, і після того, як вийшов, у мене продублювалися всі ігри. Дублі ніяк не хотіли видалятися, довелося скинути телефон до заводських налаштувань. І коли я зайшов в ігри, дублів було вже по три штуки 😲. Знайшов спосіб їх позбутися — знайти один з дублів, який все ж видалився, перезавантажив телефон. Повторив до повного очищення, що зайняло певний час. Зважаючи на старі форуми, проблема така раніше у людей зустрічалася, можливо глюк прошивки.

До речі, в ньому досі прийнятна камера, хоч із сучасними ємейзінг-фонами і не потягається.

  p.s. Якщо раптом кому цікавий IMHO список найкращих ігор:

  • Серія Age of Heroes – аналоги героїв.
  • Darkest Fear (3 частини) – відмінні хорори головоломки.
  • Galaxy on Fire 2 – галактична літалка, мені самому жанр не до вподоби, але всі дуже радять.
  • Doom RPG, Doom RPG 2, Orcs & Elves, Orcs & Elves 2, Wolfenstein RPG – тут навіть пояснювати не потрібно, кращі покрокові RPG.
  • Zombie Infection 1 та 2 –  динамічні зомбі шутери.
  • Gangstar – 4 гри в серії, схожі на GTA, різноманітний геймплей, гарна графіка, якщо так можна сказати про телефонні ігри.
  • Phantom Mansion – головоломка з розстановкою ящиків, пошуком правильного шляху та втечею від ворогів.
  • Stranded 1 та 2 – рпг/квест, досить приємні.
  • Ну і звісно ж Gravity Defied:

Додам, що коли награвся усiма олдовими кнопковими телефонами, я вирiшив зупинитись на PSP, бо там дуже вдалий емулятор, лише з одним недолiком – немає пiдтримки Mascot Capsule 3D (повноцiнне 3d в iграх). Але все що менi треба — запустилося, а це близько 150 класних олдових iгор. Спочатку пару годин звикав до розташування кнопок, але згодом наловчився і майже не вiдчував дискомфорту. 

Пiдсумую вищенаведену iнфу – якщо ви хочете пограти з комфортом та ламповими вiдчуттями в старi java iгри, обирайте Sony Ericsson k770i/k790i/k800i. 

Disqus Comments Loading...