18 липня Рада Безпеки ООН обговорить штучний інтелект та його регулювання

Опубликовал
Андрей Русанов

У вівторок, 18 липня, Рада Безпеки ООН вперше офіційно обговорить штучний інтелект. Велика Британія планує закликати до міжнародного діалогу щодо його впливу на мир та безпеку.

Раніше Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш підтримав пропозицію деяких керівників галузі щодо створення міжнародного органу контролю ШІ, за аналогією з МАГАТЕ. У центрі уваги – здатність ШІ створювати дипфейки та неправдиву текстову інформацію, а також пов’язані проблеми робочих місць, конкуренції та дотримання авторського права.

«Тривожні дзвіночки з приводу новітньої форми штучного інтелекту, генеративних ШІ, – приголомшливі. І вони найголосніше звучать від його розробників. Ми маємо серйозно поставитися до цих попереджень», — сказав Гутерріш журналістам в червні.

Цього року ООН розпочне роботу над створенням консультативного органу щодо ШІ з високим рівнем представництва, який регулярно переглядатиме механізми управління ШІ та пропонуватиме рекомендації щодо дотримання прав людини, норм законів та інших аспектів, пов’язаних з використанням ШІ.

Прем’єр-міністр Ріші Сунак раніше заявляв, що Велика Британія може стати світовим центром регулювання штучного інтелекту. Прем’єр пропонує лідерам галузі зробити Лондон технологічним центром ШІ та майданчиком обговорення його можливостей.

Онлайн-курс "Продуктова аналітика" від Laba.
Станьте універсальним аналітиком, опанувавши 20+ інструментів для роботи з будь-яким продуктом.
Дізнатись більше про курс

«Я хочу зробити Велику Британію не лише домівкою штучного інтелекту, а й географічним центром глобального регулювання безпеки ШІ», – Ріші Сунак.

Цього місяця Велика Британія головує у Раді Безпеки ООН, завтрашню дискусію очолить її міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі. Країна прагне глобального лідерства в регулюванні ШІ та закликає світових лідерів до обговорення.

Джерело: Reuters

Disqus Comments Loading...