6 з 10 безконтактних оплат в Україні сплачується ґаджетами з NFC ─ Mastercard

Опубликовал
Вадим Карпусь

Компанія Mastercard поділилася статистикою платежів в українському ритейлі. Зазначається, що Україна вже 5 років поспіль входить до десятки країн світу, що є лідерами за кількістю NFC-оплат цифровими картками Mastercard. За результатами другого кварталу Україна посіла місце у першій п’ятірці разом з Австралією, Великою Британією, Нідерландами та США.

Згідно з транзакційною статистикою Mastercard за другий квартал 2023 року, частка розрахунків смартфонами та гаджетами з NFC серед усіх безконтактних оплат з картками Mastercard у фізичному ритейлі в країні перетнула рубіж у 60%. Іншими словами, понад 6 з 10 безконтактних оплат в Україні приходяться на цифрові оплати гаджетами з NFC.

Разом з тим, сьогодні вже 95% усіх оплат картками Mastercard у фізичних торгових точках в Україні – безконтактні. Серед найпопулярніших категорій – продуктові магазини, заклади харчування, магазини одягу та взуття, а також автозаправні станції.

Окремо зазначається, що важливим фундаментом для поширення культури безконтактних оплат є не лише широка доступність гаджетів з NFC (смартфони, фітнес-браслети, розумні годинники), а ще й розвиток мережі платіжних терміналів, що підтримують такий вид розрахунків. За даними НБУ, сьогодні майже 97% POS-терміналів в Україні приймають безконтактні оплати.

Disqus Comments Loading...