8,4 млн успішних запитів з BankID в Україні за другий квартал (↑29%) — гарний тренд, особливо в умовах війни

Опубликовал
Володимир Скрипін

У квітні – червні кількість успішних запитів з цифровою ідентифікацією BankID сягнула 8,4 млн — на 5% вище за показник першого кварталу 2023 року та майже на третину (на 29%) до 2-го кварталу 2022-го. Актуальною статистикою щодо використання технології поділився Нацбанк у новій інфографіці.

На сьогодні BankID — одна з ключових технологій дистанційної ідентифікації та автентифікації користувачів в сучасних IT-системах, що використовується для надання адміністративних та банківських послуг онлайн. Власне, це основний метод автентифікації у застосунку державних послуг «Дія». В Україні систему BankID наразі використовують не тільки банки та різні державні сервіси, а й також усі три найбільші мобільні оператори — для переходу на контрактну форму обслуговування без відвідування магазинів та інших послуг.

Стабільне зростання кількості успішних ідентифікацій у системі BankID беззаперечно є позитивним трендом, особливо в умовах воєнного стану — це загалом вказує на підвищення економічної активності.

Онлайн-курс "Ефективні презентації в PowerPoint" від Laba.
Навчіться доносити ідеї через актуальні візуалізації.Курс зі створення презентацій, які додивлятися до кінця.Будь то sales offer, чи pitch deck.
Дізнатись більше

“Серед комерційних надавачів послуг ми фіксуємо попит на використання системи не тільки з боку фінансового сектору, а також і з боку інших комерційних компаній”, –

Ольга Василєва, заступниця директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ

Зараз система BankID налічує 127 учасників: 39 банків-ідентифікаторів та 88 абонентів – надавачів послуг. Тільки у 2-му кварталі 2023 року долучилося шість нових надавачів послуг, серед яких, зокрема, й надавачі нефінансових послуг, як-от КП, що обслуговує портал електронних послуг міста Харкова, та ТОВ “Лігал Технолоджи” (користувачі мобільного застосунку “Реєстр нерухомості” зможуть у реальному часі отримувати актуальну інформацію з державного реєстру речових прав на нерухомого майна).

Disqus Comments Loading...