Айтівець із Дніпра фотографував з маршруток позиції ЗСУ

Опубликовал
Ігор Шелудченко

Служба безпеки України затримала у Дніпрі IT-спеціаліста, який наводив російські ракети і дрони на військові об’єкти в місті.

Про це йдеться в релізі на офіційному сайті СБУ.

Завербували через «Вконтакте»

Повідомляється, що влітку 2023 року він почав публікувати в соцмережі «Вконтакте» дописи на підтримку кремлівського режиму.

Таким чином він привернув на себе увагу «одного з відомих блогерів путінської партії “єдина росія”», який запропонував айтішнику співпрацю на користь рф.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Для збору ж розвідданих фігурант їздив по місту в «маршрутках», з яких приховано фотографував місця ймовірного перебування або проїзду українських військ.

Після отримання розвідінформації він передавав її у підконтрольних російській спецслужбі пабліках.

У подальшому ворог використовував ці дані для підготовки ракетно-дронових ударів по Дніпру.

Затримання та обшук

Повідомляється, що співробітники СБУ викрили зловмисника ще на початковому етапі його підривної діяльності.

Тоді було проведено комплексні заходи для убезпечення локацій Сил оборони і поетапно задокументовано фігуранта, щоб встановити особу його «зв’язкового» з росії.

Під час обшуків у затриманого вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами злочинних дій. Також зафіксовано перекази коштів на його криптовалютний гаманець, які надходили з рф.

 

Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

 

Disqus Comments Loading...